Copy
View this email in your browser
 

Tuinier uw meedenkende hovenier


In deze maandelijkse tuintips aandacht voor:
  • TIP: planten van de maand | lavendel en ijzerhard
  • VERZOEK: review plaatsen
  • TIP: groene aanslag op uw bestrating?
  • TIP: uw fruittuin | snoeiadvies
  • TIP: snoeien hortensia's
Kreeg u van de week al de voorjaarskriebels met dat uitzonderlijk warme winterweer? Wij wel!

Over een paar weken is het weer voorjaar en ontploft de natuur. Voor ons bedrijf de meest drukke periode van het jaar. Wilt u komend voorjaar geholpen worden met het tuinonderhoud of een nieuwe tuin? Maak snel een afspraak.

We hopen dat we met onderstaande tips u helpen bij het onderhouden van uw tuin. Als u vragen heeft, schroom niet ons te bellen of te mailen. We helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

Hans Bauke Tuinier
eigenaar hoveniersbedrijf Tuinier
TIP: andere planten
Planten van de maand

Lavendel (Lavandula angustifolia)
De lavendel is net als de hortensia een overbekende plant in Nederland. Bij tuinprogramma’s op TV of in tuincentra vindt u de lavendel regelmatig terug.

Aan de ene kant terecht, het is een dankbare plant met weinig onderhoud, maar aan de andere kant mogen andere planten ook zeker in het zonnetje gezet worden!

Een mooie lavendelsoort is de Lavandula angustifolia 'Munstead'. Deze bloeit met lichtblauwe bloemen in periode juli-augustus. De hoogte bedraagt circa 40-60 cm. Uiteraard groeit Lavandula angustifolia 'Munstead' het beste in de volle zon.

Of wat dacht u van de Franse kuiflavendel in een mooie pot? De Lavandula stoechas 'Anouk', een kuiflavendel, bloeit, met haar opvallende lila/paarse kuifachtige bloemen, in de periode mei-juli. De standplaats van Lavandula stoechas 'Anouk' dient, wanneer deze in de volle grond geplaatst wordt, goed gedraineerd, beschut en zonnig te zijn.

Bijzondere plant

IJzerhard (Verbena bonariensis)
Verbena bonariensis is eigenlijk geen vaste plant maar een tweejarige. Omdat Verbena bonariensis zich meestal zelf uitzaait kunt u er toch vele jaren plezier van hebben. Het is een plant die zich gemakkelijk laat 'doorweven' (tussen de andere planten verspreiden) door het losse karakter. De bloemen van Verbena bonariensis verschijnen in de periode juli-september.

De hoogte van Verbena bonariensis bedraagt 100-140 cm. Verbena bonariensis staat het liefst in de volle zon. Goede tuingrond is gewenst.

Liever een kleinere variant? De Verbena bonariensis 'Lollipop' is de laag groeiende vorm van Verbena bonariensis en bereikt een maximale hoogte van 60 cm en bloeit in de maanden juli tot oktober met paarse bloemen.
Daktuinen
Verrassende tuinen

VERZOEK: review

Review plaatsen

Als bedrijf is het steeds belangrijker dat er reviews worden geplaatst waardoor andere mensen een idee kunnen krijgen welke kwaliteit er wordt geleverd en/of de afspraken worden nagekomen.

Als u een klacht heeft vertel (of mail) het ons, dan lossen we het op. Als u tevreden bent over ons bedrijf, klik dan hier en plaats een review. Wij zijn u erg dankbaar en alvast bedankt.

TIP: groene aanslag?

In een dag schone bestrating

Is uw sierbestrating ook groen door de algenaanslag? Wij maken uw bestrating weer brandschoon en als nieuw!

Wilt u een prijsopgave en/of een afspraak? Bel ons komende week en uw bestrating gaat schoon het voorjaar in.

TIP: uw fruittuin

Snoeiadvies voor maart

Te snoeien in maart: Appelbomen, blauwe bessen, braambessen, frambozen, Japanse wijnbes, jostabes, kruisbes, kweeperen, mispel, perenbomen, trosbes, taybes, vijg en zwarte vlier. Snoei op een droge dag zodat de wonden snel opdrogen.

Bij te sterkgroeiende, onvruchtbare laagstambomen kunt u ook wortelsnoei doen.
Met het snoeien van steenfruitbomen (pruimen, amandel, kersen, abrikozen, nectarine en perzik) kunt u wachten tot 1/2 april, maar sommige kenners snoeien tijdens de bloei.

TIP: snoeien hortensia's

Snoeiadvies voor maart

In vele tuinen staan hortensia's. Sommige hortensia's bloeien op het oude hout dat vorig jaar is gevormd. Deze snoeit u vrijwel niet.

Er zijn ook soorten die op ditjarig hout bloeien. Deze snoeit u wel ieder jaar. Snoei niet alle takken weg maar laat voor de steun enkele oudere takken staan. Dit voorkomt dat ze bij een forse regen- of windbui op de grond komen te liggen.
Afspraak?
Wellness tuinen
Groene daken

AVG

In het kader van de AVG kunt u via deze knop uw gegevens bekijken en indien nodig aanpassen. Wilt u onze maandelijkse tips en acties voor uw tuin niet meer ontvangen, dan kunt u op onderstaande link, uitschrijven uit deze lijst, klikken en u uitschrijven/

Vertrouwende u met deze van dienst te zijn, teken ik.
Hans Bauke Tuinier,
eigenaar
Check uw gegevens en pas deze aan indien nodig.
Hoveniersbedrijf Tuinier
Van der Giessenweg 6c
2921 LP Krimpen aan den IJssel
T: 0180 - 55 46 66
Copyright ©  | 2018 | Hoveniersbedrijf Tuinier

Ons email adres is:
info@hoveniertuinier.nl

Wilt u veranderen hoe u deze emails wilt ontvangen?
vernieuw uw voorkeuren or uitschrijven uit deze lijst


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hoveniersbedrijf Tuinier · Van der Giessenweg 6c · Krimpen Aan Den Ijssel, Zh 2921 LP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp