Copy
Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i din webbläsare. 

Avsluta året med en riskbedömning!

Ännu ett händelserikt år snart till ända. Det gick väldigt fort måste jag säga men det är väl ett tecken på att vi har haft roligt under tiden! Det är med stor glädje jag kan blicka tillbaka på året och se ett stort antal nya kunder hos. Det i sin tur har medfört att vi har sett över antalet tekniker som jobbar hos oss. Allt för att kunna fortsätta hålla den höga servicegrad som vi alltid strävar efter.

Efter vårens rekryteringsarbete föll valet på en "nygammal" medarbetare som senast jobbade hos oss 2003. Det är Mikael Annerhult (tidigare Olsson) som varit verksam inom flygbranschen i 15 år. Ni kan läsa mer om Micke längre ned i nyhetsbrevet.  Vi är glada för denna förstärkning som vi vet kommer att tillföra mycket i form av kunskap, noggrannhet och en förmåga att hitta lösningar för komplexa problem som kan uppstå.

Jag får ofta frågor om "Användning och kontroll av trycksatta anordningar" och vilka regler som gäller. Vi försöker att informera kring regelverket när vi finns ute på olika anläggning. Därefter är det viktigt att informationen förankras till en handlingsplan för ett korrekt utförande hos varje användare. 
Sammanfattat så måste varje anläggningsägare av en trycksatt anordning ha:

-en korrekt förteckning över sin trycksatta anordning
-ett program för fortlöpande tillsyn med ansvarig person för detta
-journal för livstidsbedömning
-provning med ett antal punkter som kontrolleras och dokumentation som upprättas som följd
-se till att rör är korrekt märkta med flödesriktning och typ av media 
 
Vi hjälper er gärna att komma igång med ovanstående om det inte redan är gjort. Kontakta oss så lämnar vi ett förslag eller kan ge råd om ni hellre vill göra arbetet själva.
 
Nu hoppas vi på ett gott avslut för 2019 och en stark början på 2020!


Malin Annerhult, VD
Höglandets Kompressorservice

Vi har högtflygande planer och anställt en pilot!

Vår satsning mot framtiden fortsätter och vi ökar vår kapacitet till nyinstallationer och service. Det är Mikael Annerhult som börjar hos oss. Med världen som arbetsplats har han arbetat som pilot i större delen av sitt yrkesverksamma liv. Nu vill han dock stanna på marken och utveckla sitt tekniska intresse inom installation och service. Men det är inte första gången han jobbar på HKS. Redan 2002 provade han på yrket i nästan fyra år så han vet vad det handlar om

Micke – välkommen till HKS! Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Jag ser fram emot att få fördjupa mig i Kompressorservice verksamhet. Både i själva tekniken och den service som vi erbjuder. Mitt teknikintresse är stort och service är jag ju van att jobba med från pilotyrket. Det finns många paralleller att dra mellan de olika yrkena. Mycket mer sköts från cockpit än vad man kan tro som passagerare.

Tror du att mycket har förändrats sedan sist du var anställd på HKS?

Både ja och nej. Den starka serviceandan och hitta bästa lösningen för kunden är självklart kvar. Dock har tekniken ändrats förstås och det ser jag fram emot att läsa in mig på. Det är också mer större installationer nu tror jag, där vi är med från början till slut. Något som passar mig bra då jag trivs i rollen som projektledare och få samarbetet med kunden att flyta.

Från och med årsskiftet är Micke på plats på HKS och börjar vara ute hos våra kunder.
 

Vill du ha hjälp av en expert?

Kontakta oss

Utnyttja driftstoppen till underhåll och service

Har ni längre driftstopp vid jul och nyår? Planera gärna för underhåll! Vissa moment kan kräva ett längre uppehåll än vid ordinarie underhåll på kompressorer. Då kan en längre ledighet för många produktionsenheter vara en läglig tid för till exempel:
 
-byte av torkmedel i adsorptionstork
-byte av stamfilter som normalt inte kan utföras under drift
-byte lager elmotor om det börjar bli dags för detta
-uttag och tvätt av kylare
-installation av nya nedstick av tryckluftsrör för förbättrat arbetssätt 
 
 Hör av er om ni vill ha vår hjälp under denna tid! Vi har service tillgänglig alla dagar.
 

Stort tack för gott samarbete 2019! 

Vi önskar långsiktiga samarbeten med våra kunder och jobbar ständigt med att förbättra vår kompetens och arbetssätt. Har du återkoppling kring vårt arbete ser vi gärna att den når oss. Vare sig den bekräftar att vi gjort rätt eller ser till att den utvecklar oss framåt.
 
Tack för 2019 och vi hoppas på ett lika gott samarbete 2020!
 
LinkedIn
Du får detta nyhetsbrev eftersom att du är kund till oss eller för att du skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här

Höglandets Kompressorservice
Besöksadress: Bockängsgatan 5, 571 38 Nässjö  | Postadress: Box 229, 571 38 Nässjö
Telefon: 0380-188 60 | info@hkservice.se | www.hkservice.se 

Copyright © 2018 AB Höglandets Kompressorservice