Copy
Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i din webbläsare. 

VI SÄLJER KOMPRESSORER


Det viktigaste att tänka på när processen startar för att investera i en ny kompressoranläggning är att analysera det faktiska behovet av luft, i nuläget och hur det spås vara inom en angiven tidsperiod.

Därefter tas beslut om man ska göra en mätning på den befintliga tryckluftsanläggningen och under vilken period det ska göras. Det ska ske en under vecka som motsvarar ordinarie drift hos företaget. Utifrån mätningen får vi reda på kapacitetsbehov idag, tryckvariationer och kan även simulera fram den optimala lösningen. 
 
Vår erfarenhet är att ju noggrannare analys man gör av datainsamlingen desto bättre resultat får man av den.
 
I många fall kan vi räkna fram behovet genom informationen vi får från de befintliga piloter som sitter i moderna kompressorer. Vi chansar aldrig på vilken lösning som är den bästa för företaget. Kompressor med fast eller frekvensstyrt varvtal, en kompressor eller flera i en mix är några frågor som ska besvaras av analysen. Målet är att nå en energieffektiv drift som motsvarar behovet, som GD´s slogan "the perfect fit".

Lika viktigt är val av efterbehandlingsutrustning för att nå en drift med lågt tryckfall och önskad kvalitet på luften. Här tittar vi på hur applikationerna som använder luften ser ut och var de befinner sig i anläggningen. Denna fas genomförs så klart i samråd med kunden. Här ställer vi frågor på hur man jobbar och där svaren är oerhört viktiga.

När väl ovanstående är gjort kan vi leverera vårt förslag. I många fall ska denna tjäna som luftförsörjare i uppåt 20 år. Då är det än viktigare att projekteringsarbetet hanteras på rätt sätt.
 
Är det dags att byta kompressor eller analysera kapacitetsbehovet? Slå en signal så resonerar vi vidare eller klicka på knappen nedan.


Malin Annerhult, vd
Höglandets kompressorservice

Vill du ha hjälp av en expert?

Kontakta oss

Dags att byta din gamla kompressor mot en ny?

ESM 11

Ett bra tillfälle att se till att du får reservkapacitet till produktionen!

I exemplet här ovan: 
Skruvkompressor 11 kW
Kapacitet: FAD@7,5 bar: 1,83 m3/min

Prisexempel funktionshyra, där allt ingår; kompressor och underhåll i 60 månader:

1 800kr / månad
Priset gäller vid drift om max 2000h / år, max resväg 100 km enkel resa

GARDNER DENVER

Kompressorer av högsta klass

Tystgående kompressorer, finns i spannet
2,2 – 500 kW med fast eller varierat varvtal. Den egna konstruktionen av skruvpaket ger säker drift och maximerad effektivitet. Levereras med iConn där du enkelt övervaka och analysera data i realtid - en molnanpassad och kostnadsfri tjänst. 

Fördelar med funktionshyra

  • Ingen kontantinsats
  • All service ingår i 60 månader
  • Enkelt att budgetera och beräkna kostnaden för tryckluften
  • Endast tillförd energi tillkommer
  • Frigör investeringsutrymme
  • Bekymmersfritt


 
Malin Annerhult
VD / Försäljning
+(46)70-768 72 94
malin@hkservice.se
Kontakta oss

Snabb service ledde till ny kompressor!

När Eksjö Maskin & Truck gör nya investeringar i verksamheten är det ofta snabba beslut. Utan att för den skull ge avkall på kvalitet och långsiktighet. Blästrar och tryckluftsmaskiner kan inte stå stilla då många kunder väntar på sina påbyggnationer på lastbilarna. När en av kompressorerna började få några år på nacken började man se sig om efter en ny. ”Det känns alltid tillförlitligare att byta ut till en ny än att fortsätta reparera för länge” säger Claes Andersson på Eksjö MT.

Eftersom Höglandets Kompressorservice varit pålitlig leverantör genom åren var det självklart att vända sig dit för inköpet. Liksom till ett par andra leverantörer för offerter och alternativa lösningar. Efter behovsanalys och resonemang med Malin kom man fram till vilken tryckluftslösning som skulle passa bäst. I det här fallet en Gardner Denver Skruvkompressor ESM 30.

”Just att kunna resonera med kunnigt folk och veta att man får snabb service” var enligt Claes det viktigaste i beslutsprocessen. Tidigare erfarenheter från regelbunden service och att tekniker kom direkt man ringde oavsett tidpunkt spelar en stor roll för en omfattande verksamhet som Eksjö Maskin & Truck.
När köpet var genomfört såg Kompressorservice till att den kom på plats och kopplades in till tidigare anslutningar. Enkelt och snabbt utan att påverka verksamheten.

På bilden syns Simon Spaak - försäljare på Eksjö Maskin & Truck.

Vi har jour när du är ledig!


Självklart är vi också lediga på kvällar, helger och på semestern. Fast hos oss har alltid någon jouren. Dygnet runt. Att kunna ge våra kunder service när det kör ihop sig är vi stolta över. Även om det är lördag eller under juli månad.

Hoppas du får några härliga sommarmånader och händer det något med kompressorn så slå oss en signal!
 

JOURNUMMER:  070-327 07 58

Du får detta nyhetsbrev eftersom att du är kund till oss eller för att du skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här

Höglandets Kompressorservice
Besöksadress: Bockängsgatan 5, 571 38 Nässjö  | Postadress: Box 229, 571 38 Nässjö
Telefon: 0380-188 60 | info@hkservice.se | www.hkservice.se 

Copyright © 2018 AB Höglandets Kompressorservice