Copy
Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i din webbläsare. 

40 år - mycket har hänt men ändå inte!

Även om jag inte varit med i Höglandets Kompressorservice alla de 40 år det har funnits så minns jag att vi har alltid pratat kompressorer hemma. Vid middagsbordet, under högtider eller på semestrarna. Det kanske är en del i varför jag hamnade i branschen och också varför jag inte lämnat den :).

Liksom i alla branscher så finns även här utmaningar. Vilket är något jag gillar och som driver både mig och verksamheten framåt! De ger också oerhörda möjligheter att skapa en miljö som utvecklar och ger motivation för alla oss som ingår i gemenskapen.

När det gäller själva kärnan i HKS, kompressorerna, så har de genom åren gått till att bli mer effektiva. Helt i linje med tiden och samhällets utveckling för att minska miljöbelastningen. De har utrustats med modern styrning för att optimalt möta användarnas faktiska behov. Vi har getts fantastiska chanser att övervaka drift och funktion i realtid. Få larm i realtid exakt då en avvikelse uppstår. Detta sparar både tid och bekymmer för både luftförbrukande företag och dess servicearbetare.


Mycket har förändrats genom åren men en del är faktiskt fortfarande detsamma. När Lars startade Höglandets Kompressorservice för just 40 år sedan var hela södra Sverige hans serviceområde. På egen hand. Idag har vi 5 personer med varsin servicebil fördelade i 3 län. Så grundfilosofin att ständigt vara tillgänglig för verksamheter som har behov av luft och kompressorer, av service och rådgivning kommer leva i 40 år till. Minst.

Längre ner i nyhetsbrevet finns en intervju med Lars om hur allt började och vad som hänt genom åren. En bra grund för oss att utveckla än mer och bygga vidare på.


Malin Annerhult, VD
Höglandets kompressorservice
Kontakta Marcus

Minska energikostnaderna med frekvensstyrd kompressor!

Om tryckluftsförbrukningen varierar under dygnet, kan en frekvensstyrd kompressor spara upp till 50% av elförbrukningen.

Hör av dig om du vill veta mer!

 

Vill du ha hjälp av en expert?

Kontakta oss

På bilden ovan syns en kompressor från då det begav sig.

Om hur allt började...….

Lars, du startade Höglandets Kompressorservice 1979, hur kom det sig?

Jag jobbade som servicechef på ett företag som sålde luft. All sorts lufttryck, ventilation och spånfilteranläggningar som var riktigt stort då. I slutet på 70-talet hamnade träindustrin i en lågkonjunktur och verksamheten jag var anställd på fick läggas ner. Jag blev arbetslös och startade då eget och jobbade vidare med de kontakter jag hade. Utöver Kompressorservice så bildades fyra andra företag av tidigare anställda och flera av dem håller på än.

De första åren jobbade jag ensam och täckte upp hela området söder om Norrköping och Uddevalla. Första anställningen kom efter ungefär sex år och sedan har det bara rullat på. Vi utökade lite i taget helt enkelt.

Finns det något extra minnesvärt som hänt under dessa 40 åren?

Det största är att vi redan från början fick PLMS burkfabrik i Malmö som kund. Vi gjorde all service åt dem. Det gjorde att vi utvecklades och fick in än fler kunder. Annars är det som alltid tillfälligheter på vägen som skapar utvecklingen. Det är inte säkert att det är så stora grejer egentligen.

Vad har ändrats mest om du jämför då med nu?

Från början så handlade det mycket om att jobba så många timmar som möjligt och hålla nere kostnaderna för att få det gå runt. Det kunde bli upp till 80 h per vecka bitvis där flera timmar gick åt till administration och kommunikation. När NMT och mobiltelefonen kom i början på 80-talet så underlättade det mycket i kontakten med kunder och leverantörer. Toleransen hos kunderna att det kunde stå still en kort stund var större plus att det alltid fanns en beredskap med dieselkompressorer. Nu går allt fortare.

Vad som är lika viktigt nu som det var då är alla kontakter och nätverk, det har inte förändrats. Det är fortfarande så det kommer in nya kunder och samarbetspartners. Likaså att HKS fortfarande har kompetens till alla kompressorer, både mekaniskt som på den tiden och digitalt som nu. Lars Davidsson
Höglandets kompressorservice

Vi finns alltid till hands

Mycket har hänt sedan 1979, både i vår omvärld och hos oss på Höglandets Kompressorservice. Vad som inte har ändrats sig alls under alla dessa 40 åren är vår höga ambition och servicenivå. Vi finns alltid till hands och kommer garanterat vara det i många år till.

Slå oss en signal om du behöver service, köpa kompressor eller bara prata luft med oss.

JOURNUMMER: 070-327 07 58

LinkedIn
Du får detta nyhetsbrev eftersom att du är kund till oss eller för att du skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här

Höglandets Kompressorservice
Besöksadress: Bockängsgatan 5, 571 38 Nässjö  | Postadress: Box 229, 571 38 Nässjö
Telefon: 0380-188 60 | info@hkservice.se | www.hkservice.se 

Copyright © 2018 AB Höglandets Kompressorservice