Copy
Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i din webbläsare. 

Så ligger du steget före i hållbarhetsarbetet

– börja med tryckluften!

Energikris. Det är ett otäckt ord, men den senaste tidens skenande elkostnader och oron för vad kriget i Ukraina kommer att betyda för Europas energiförsörjning, har verkligen satt energin i fokus för tillverkningsindustrin. Vårt råd till dig som kund är att gräva där du står. Tryckluften står för i snitt 10 procent av energiförbrukningen inom industrin, och en översyn av tryckluftsanläggningen innebär nästan alltid en besparingspotential.
Ekonomin är självklart en drivkraft, men för många kunder är energihushållningen också direkt länkad till hållbarhetsarbetet som fått en allt större roll i verksamheten. För oss är det en självklarhet att vara med och bidra till en bättre miljö, eftersom vi ser den som den allra viktigaste frågan för framtiden. Därför kommer vi att ytterligare öka vårt fokus på energisänkande åtgärder för våra kunder. Vi har tagit fram flera nya produkter och tjänster som kan hjälpa dig att driva din hållbarhetsagenda – samtidigt som du identifierar möjligheter till energibesparing i din produktion. Alla våra medarbetare har också fått utbilda och fördjupa sig i energibesparing och olika lösningar. Tanken är att vi alla ska kunna ge dig ännu bättre svar och lösningar – både i samband med nyförsäljning och vid service och underhåll. Vårt mål är naturligtvis att bli ännu mer lyhörda för våra kunders behov. På sikt kommer vi också att bredda vår kunskap och våra tjänster till att omfatta solcellslösningar och batterilagring kopplade till tryckluftsproduktion.

Börja med att göra en systemanalys och ta nästa steg till en mer hållbar och energieffektiv produktion!

Malin Annerhult, VD
Höglandets Kompressorservice
Martin Austli:
”En systemanalys är lite som att vaska guld.”
När vi gjorde en marknadsundersökning och frågade er kunder vad som är viktigast med tryckluften, så var ni rörande eniga: energibesparing. Därför har vi tagit fram ett helt nytt verktyg, systemanalys, som hjälper dig att ta det första steget mot en mer energieffektiv och hållbar produktion. Vår säljare och servicetekniker Martin Austli berättar mer!

Vad är en systemanalys?
”En systemanalys är en första översyn av tryckluftsanläggningen där vi går igenom allt som har med tillverkningen av tryckluft att göra – med målet att hitta möjligheter till energibesparingar. Tryckluft är dyrt att tillverka. Därför är det viktigt att anläggningen är effektiv och att man fångar  upp eventuella energitjuvar. Personligen tycker jag att det är väldigt roligt att göra: det är lite som att gå på skattjakt eller vaska guld.”

Men kan jag spara energi utan att investera nytt?
”Systemanalysen handlar om att ta reda på vilka möjligheter som finns, och sedan göra förändringarna steg för steg, i rätt ordning. Genom att synliggöra driften så kan man också hitta smarta lösningar. Det behöver inte alltid handla om nyinvesteringar – ibland kan det räcka med att man finjusterar vissa funktioner eller ändrar driften och kör på ett lite annorlunda sätt.”

Kan du ge några exempel?
”Det kan till exempel handla om tryckfall i kompressoranläggningen eller en liten ombyggnad i tryckluftssystemet. Sedan finns det ju fall där det faktiskt lönar sig med ny utrustning också. För små kompressorer kan ställa till med en hel del bekymmer i tillverkningen. Vid sidan av energiförbrukningen så är systemanalysen också ett viktigt verktyg för att kolla upp driftsäkerheten.”

Hur lång tid tar det?
”En normalstor anläggning tar omkring två timmar att gå igenom och som kund behöver du inte lägga tid på att vara med, vi löser analysen själva. Själva analysen presenterar vi som en översikt med ett optimeringsbetyg som anges i procent. Du ser direkt vilka åtgärder som skulle ge störst effekt.”

 
Sommar och semester – men vi på Höglandets Kompressorservice finns förstås där för dig! Vi kör på hela sommaren med tekniker i tjänst. Passa på att boka tid för underhåll eller andra tjänster redan nu, så hinner vi dessutom få hem de delar du behöver. Varmt välkommen att ringa 0380-188 60  eller mejla hit.

Vi växer och nyanställer!


Vi på Höglandets Kompressorservice har förmånen att få växa och utvecklas med våra kunder. Inom kort presenterar vi ytterligare en ny medarbetare som kommer att ha fokus på arbete inom energibesparing med lösning för kund, i linje med Höglandets Kompressorservice målsättning om ökad hållbarhet. Tack för förtroendet.


Glad sommar önskar vi på Höglandets Kompressorservice!Välkommen att kontakta oss!

Besöksadress:
 
Bockängsgatan 5

Postadress: 
Box 229, 571 38 Nässjö

Tel: 0380-188 60
Fax: 0380-140 27
E-post: info@hkservice.se


Journummer: 
070-327 07 58
LinkedIn
Website
Du får detta nyhetsbrev eftersom att du är kund till oss eller för att du anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.
Höglandets Kompressorservice
Besöksadress: Bockängsgatan 5, 571 38 Nässjö | Postadress: Box 229, 571 38 Nässjö
Telefon: 0380-188 60 | info@hkservice.se | www.hkservice.se

Ryssby: Tunagatan 7, 341 76 Ryssby
Hillerstorp: Brogatan 19, 335 73 Hillerstorp
Copyright © 2018 AB Höglandets Kompressorservice