Copy
Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i din webbläsare. 

En känsla av hemma

Nya lokaler och ett helt nytt utseende när vi vill känna oss som hemma på jobbet.
Efter att ha funnits på ett par olika platser under våra 40 år flyttade vi i höstas till nya lokaler, byggda helt för vårt ändamål. När vi skulle bestämma hur lokalerna skulle se ut var valet självklart – vi ville skapa en känsla av trivsel. Man brukar säga att borta är bra och hemma bäst men man spenderar väldigt mycket tid på sitt jobb och därför bestämde vi oss för att vi ville skapa en känsla som påminner om just ett hem.

Vi tog hjälp av inredningsdesignern Christel Stenberg och hon tog fram konceptet sett till färger, ljus och material. Det var även på hennes inrådan som vi till exempel valde att inte bygga vissa väggar som var planerade.

Vårt senaste steg har varit att skapa en härlig uteplats. Varmt välkomna att kika in om du har vägarna förbi!

Har du gjort din riskanalys?

Arbetsmiljöverket släppte i december 2017 en ny AFS; 2017:3 och med den en skärpning i kravet om att bedömning ska vara utförd. Att inte ha utfört en bedömning kan bli mycket kostsamt.  

Låt oss ta hand om att göra bedömningen, upprätta protokoll och lämna förslag på lämpliga åtgärder.

Våra servicetekniker har lång erfarenhet av hur tryckluftssystem fungerar och är väl medvetna om riskerna kring att arbeta med trycksatta anordningar.

Syftet med föreskriften är att förebygga ohälsa och olyckor men också att ge en uppskattning om anläggningens återstående livslängd. Vid en bedömning ges även möjlighet att upptäcka förhållanden som skapar tryckfall och kostar energi och då också pengar.

Riskbedömningen ersätter inte det krav på att installationsbesiktning ska utföras efter att ny utrustning installerats och inte heller kravet på besiktning av tryckkärl. Dessa besiktningar måste göras av ett ackrediterat organ med angivna intervall.

 
Kontakta oss för prisförfrågan

Kundreferens – 
Forserum Safety Glass

Forserum Safety Glass är ett av Sveriges ledande planglasföretag. Eftersom att de är det så är det viktigt att produktionen aldrig står still. Höglandets Kompressorservice har enligt affärsutvecklare Mats Andersson alltid haft förståelse för det: 

– Höglandets Kompressorservice är väldigt lyhörda för oss som kund. De har stor förståelse för hur viktigt det är att inte vår produktion störs och de är utomordentliga problemlösare. Jag skulle definitivt rekommendera dem till andra i liknande situation som oss, kundsupporten och snabbheten i deras service är mycket bra, berättar han. 
Malin tipsar 
Det finns många sätt att spara pengar på sin tryckluftsanläggning. Vår VD Malin tipsar om några: 

1. Stäng av maskinen när den inte behövs.

2. Gör en läckagesökning i systemet och åtgärda de läckor man finner. Detta bör göras på en regelbunden basis, ex. en gång / år.

3. Sänk trycket om möjligt. För varje bar trycket sänks så sparar man ca. 7% energi.
Du får detta nyhetsbrev eftersom att du finns med i vår mejllista. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här

Höglandets Kompressorservice
Besöksadress: Bockängsgatan 5, 571 38 Nässjö  | Postadress: Box 229, 571 38 Nässjö
Telefon: 0380-188 60 | info@hkservice.se | www.hkservice.se 

Copyright © 2018 AB Höglandets Kompressorservice