Copy
Maj 2021
Ser mejlet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Dans i Örebro läns nyhetsbrev 

Tack för er medverkan på Dansens dag firandet 29 april!

Stort tack till er som skickade in filmer och på så vis möjliggjorde det digitala firandet av Dansens dag 2021! Tack till er som tittade också! I samband med Dansens dag fick även dansaren Jessica Andrenacci i uppdrag att göra så kallad "pop up dans" vilket innebar att hon framförde danssolon utomhus på olika ställen i länet. Jessica besökte Hjulsjö, Askersund, Fjugesta och Nora. Via länken nedan kan ni se ett sammandrag av de olika solona.

https://youtu.be/aTlBOutRmYU

Dansresidens i Hällefors 9-19 juni
Den 9-19 juni 2021 kommer danskompaniet Petricore movement till Hällefors för en residensperiod. Det konstnärliga teamet består av Anna Holmström, Mona Namér, Wanda Berntsson och kompositören Patrick Zylka. Under residensperioden arbetar de med sin nya internationella produktion som behandlar temat psykisk ohälsa med fokus på den helande processen. De kommer också erbjuda workshops och visningar för allmänheten. 

Save the date! 
Workshops: Torsdag 17 juni kl. 10.30-14.30, åk 4-9 i Hällefors 
Visning: Fredag 18 juni visningar mellan kl. 14-17 i Hällefors 

Mer information om plats och tider för workshops och visning kommer. Håll utkik på Hällefors kommuns hemsida. Residenset arrangeras av Hällefors kommun med stöd av Region Örebro län/Dans i Örebro län

Foto: Mona Namér

Danskommuner

Region Örebro län har utsett Askersund, Degerfors och Hällefors till danskommuner mellan 2021-2023. Satsningen innebär att de tre kommunerna får 100 000 kronor var per år för att gynna och stärka den professionella dansen.

Att vara danskommun innebär en möjlighet att satsa extra på dans, med stöd från regionen. Det kan till exempel handla om att arrangera dansföreställningar och residens med syftet att fler ska få möjlighet att uppleva och utöva dans. Ett annat viktigt syfte är att gynna de lokalt aktiva danskonstnärerna.

Danskommunerna kommer förutom att presentera dans även samarbeta sinsemellan och utbyta erfarenheter och lärdomar.

Region Örebro län gör satsningen på danskommuner inom ramen för utvecklingsprojektet Ansats. Ansats drivs av Region Örebro län med stöd av Kulturrådet.

Mer krisstöd till kulturen  - sök senast 21 maj! 
Länets kulturaktörer och civilsamhälle påverkas starkt av coronapandemin. Verksamhet ställs in, flyttas fram och ställs om. Stor osäkerhet råder om möjligheten att genomföra verksamhet under kommande år. För att länets kulturella infrastruktur och civilsamhälle ska fortsätta att fungera har kulturnämnden fattat beslut om olika stödåtgärder vad gäller bidrag till aktörer inom kultur och civilsamhälle.

Ansökan om krisstöd för kultur kan göras till och med 21 maj. Ansök via länken nedan.
https://www.regionorebrolan.se/sv/stod-och-bidrag/bidrag-och-kulturstipendier/stodatgarder-coronakrisen2/
Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram
Kontaktuppgifter:
Region Örebro län - Dans i Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro (Eklundavägen 1)
E-post: johanna.strom3@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 72 57
Mobil: 070-582 63 48
Webb: www.regionorebrolan.se/dans

Du får detta nyhetsbrev för att du antingen tidigare registrerat dig för det, eller så har du varit i kontakt med oss och vi har gissat att du vill ha våra nyheter. Önskar du dem inte så kan du avregistrera dig, eller ändra dina intressen via länkarna nedan.

Avbryt prenumerationen av nyhetsbrevet    Ändra dina prenumerationsinställningar
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dans i Örebro län · Box 1613 · Örebro 701 16 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp