Copy
2019-12-22
Ser mejlet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Dans i Örebro läns nyhetsbrev 

Riksteaterns produktionsresidens 2020


Från mitten av januari kommer dansavdelningen på Riksteatern att utlysa OPEN CALL för fem stycken produktionsresidens gällande året 2020. Även detta år är ett av residensen vikt för en produktion som riktar sig till en publik mellan 0-15 år.
Ansökningsperioden pågår mellan den 13-26 januari 2020.
Respektive produktionsresidens är på tre veckor och genomförs i Riksteaterns produktionshus i Hallunda, Stockholm. All information som gäller för ansökan såsom kriterier, perioder, ansökningslänk och information om underlag hittar du här http://www.riksteatern.se/dansresidens 

Dans i Örebro läns proffsklassverksamhet 

Välkommen till vårterminens första proffsklass, lördagen den 25 januari, klockan 10.15-12.15.
Gästar oss gör Camilla Fredén med två timmars jazzklass.
Lokalinformation kommer!
Dans i Örebro läns proffsklasser vänder sig till dig som är yrkesverksam danslärare, danspedagog, dansare eller koreograf. Eftergymnasial dansutbildning krävs och du ska vara verksam utövande inom eller utanför Örebro län.

Utlysning av dansresidens i Kopparberg

Dans i Örebro län i samarbete med Ljusnarsbergs kommun/ kulturskola utlyser ett dansresidens i Bångbro Folkets hus mellan den 8-18 juni, 2020. Under residenset ingår det att ge två workshops, samt en kortare publik work in progress visning någonstans i Ljusnarsbergs kommun.
Alla verksamma danskonstnärer i Sverige kan söka. Ni som söker ska ha en avslutad dans-/koreografutbildning eller alternativa dansutbildningar/kurser. 
Danskonstnärer som är boende och/eller verksamma i Örebro län prioriteras i urvalsprocessen.
Sista ansökningsdag är den 1 februari 2020.
Mer information via https://www.regionorebrolan.se/dansresidenskopparberg

 


Sök Dans i Örebro läns dansfrämjandestöd

Dans i Örebro län har som uppgift att främja och stärka dansens ställning i länet. Dans i Örebro län fördelar därför stöd till dansverksamma som vill utveckla sina kunskaper inom dansområdet och få chans att testa sina idéer. Syftet med stödet är att stärka det lokala danslivet och bredda utbudet av dansrelaterade initiativ. Stöd för dansfrämjandet kan till exempel sökas för att arrangera en workshop/dansklass och för bidrag till utbildning med personlig dansutveckling i fokus. Stödet kan också betalas ut som resebidrag för en grupp eller enskild person som vill besöka något slags dansarrangemang. Ansökningarna börjar handläggas först efter sista ansökningsdag som infaller tre gånger årligen, 15 februari, 15 maj, 15 september. Högsta belopp som går att söka är 10 000 kronor. Mer information via www.regionorebrolan.se/dansframjandestod

Dansfrukost - save the date! 

Dans i Örebro län bjuder in till dansfrukost på Rosengrens skafferi, fredagen den 28 februari. 
Kom och ta del av vår mötesplats för yrkesverksamma dansare, koreografer, pedagoger, föreningar, arrangörer, kommuner med flera inom det scenkonstärliga fältet.
Mer information kommer inom kort!


God Jul & Gott Nytt År!
önskar Dans i Örebro län 
 
Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram
Kontaktuppgifter:
Region Örebro län - Dans i Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro (Eklundavägen 1)
E-post: mia.eklund@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 72 57
Mobil: 072-142 01 20
Webb: www.regionorebrolan.se/dans

Du får detta nyhetsbrev för att du antingen tidigare registrerat dig för det, eller så har du varit i kontakt med oss och vi har gissat att du vill ha våra nyheter. Önskar du dem inte så kan du avregistrera dig, eller ändra dina intressen via länkarna nedan.

Avbryt prenumerationen av nyhetsbrevet    Ändra dina prenumerationsinställningar
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dans i Örebro län · Box 1613 · Örebro 701 16 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp