Copy
Maj 2022
Ser mejlet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Dans i Örebro läns nyhetsbrev 

Välkommen till Volatil - Kävesta danslinjes slutproduktion 2022 
Föreställningar: 26 maj, 14.00 (genrep) och 19.00 (premiär).
27 maj, 15.00 och 19.00.
Plats: Volymen, Kulturkvarteret i Örebro. 
Biljetter: förhandsboka biljetter här
Föreställningen är 1 timme och 15 minuter lång.
Fri entré!
Extra stöd för att stötta människor på flykt från krig
Arbetar du i en verksamhet eller deltar du i en förening som vill erbjuda meningsskapande kulturella och konstnärliga aktiviteter för människor på flykt från krig?
För att underlätta flyktingarnas nya tillvaro har kulturnämnden beslutat om en kultursatsning på 500 000 kronor.
Stödet riktar sig till föreningslivet, folkbildningen, kommuner, kulturinstitutioner, företag och andra organisationer. De främsta målgrupperna för aktiviteterna ska vara barn och unga, professionella kulturaktörer och äldre personer - samtliga på flykt från krig.
Här kan du läsa mer och skicka in din ansökan.
OBS! sista ansökningsdag 31 maj.
LänkArr Dans (för dig mellan 18-26 år)
Älskar du att uppleva dans? Vill du veta mer om hur du kan arrangera dina egna eller andras projekt?
20-22 juni erbjuder Riksteatern en kurs där du kommer att få lära dig om hur det går till att arrangera dans. 
Testa på olika dansstilar såsom vouging och wacking tillsammans med Marvil Iglesias och
Alexander Dam från Empo.
Upplev en dansvandring i skogen tillsammans med koreografen Anna Asplind. Häng med Region Värmlands drömsommarjobbare samt dansaren (och numera) dansutvecklaren Håkan Mayer.
Du kommer bo på en fantastisk vacker gård i Värmland med tillgång till pool eller bad i Fryken och med kossorna som grannar. Kurs, mat och boende är kostnadsfritt.
Här kan du läsa mer och anmäla dig.
Dans & middag
Välkommen på en kostnadsfri heldag med workshop, processvisning och middag för danskonstnärer i Örebro län.Tisdagen den 21 juni på Hällefors kulturskola. 
Workshop 12.00-15.00, processvisning 15.30-16.00, middag från 16.00. 

Workshop
Varmt välkomna till contemporary och breaking workshop med Anna Holmström och Patrick Zylka från Petricore Movement. Workshopen riktar sig till dansare, från avancerad nivå till professionellt verksamma med goda förkunskaper i en av stilarna, eller annan dansstil. Målet är att ge verksamma dansare i regionen möjlighet att vidareutveckla teknik och musikalitet, hämta ny inspiration och knyta kontakter med andra verksamma i regionen. Efter workshopen kommer det även hållas en öppen processvisning av föreställningen BEFORE som Anna och Patrick arbetar på under deras dansresidens i Hällefors i juni.

 

Middag - “Peach & Speech”
Koreografi & vegetarisk mat - ett konstnärligt möte mellan internationella frilanskoreografer och lokalt verksamma konstnärer från regionen!

Med ett grönt perspektiv på ett konstnärligt möte hålls en middag på Hällefors kulturskola, för residenskoreograferna från Petricore Movement och dig som vill komma på besök. Det bjuds på middag för att belysa det betydelsefulla med en sammankomst mellan de frilansande konstnärerna och de lokalt aktiva konstnärerna. Vi vill uppmuntra till ett grönt tänkande för vår världs skull. Dans och mat ligger nära varandra och en enkel handling mot vår brinnande natur är att äta mer vegetariskt. 
Det bjuds på vegetarisk flerrätters av dansaren och kocken Niklas Valenti och koreografen Ellinor Ljungkvist /Gala Dance Bergslagen. Visionen om nya samarbeten är stor och förhoppningen om inblick och förståelse för varandras konstnärskap är stark - över en bit mat!

Dagen arrangeras av: Hällefors kommun, Gala Dance Bergslagen, Petricore Movement med stöd av Region Örebro län/Dans i Örebro län och Kulturrådet. 
Ansök eller nominera till årets kulturstipendium
Varje år delar Region Örebro län ut kulturstipendium på sammanlagt 30 000 kronor till kulturaktörer i länet. Vi vill uppmuntra kulturaktörer att fortsätta vara kreativa och skapa.
Vem tycker du ska få årets kulturstipendium?
Nominera din bästa, yrkesverksamma kulturaktör, eller ansök själv om stödet, senast den 30 juni.
Här kan du läsa mer och skicka in ansökan/nominering.
Feriepraktiken för unga dansare i Örebro län 
Feriepraktiken 2022 har anknytning till dansfestivalen Raande-Vo då årets handledare är Sara Ruddock och Tendai Malvine Makurumbandi. Båda har lång erfarenhet i den professionella dansens värld och av arbete med Lena Josefsson. Under tre veckor i sommar kommer unga dansare från länet att få prova på att arbeta som professionella dansare. Tillsammans med koreograferna kommer de arbeta kreativt i hela processen från idé till att dansa för en publik, genom arbete med repertoar och Lena Josefssons metod för skapande.

Föreställningen spelas på Kulturkvarteret i Örebro den 28/7 och 30/7, samt på Kulturhuset Sjöängen i Askersund 29/7.

2022 års feriepraktik för unga dansare i länet arrangeras av Föreningen Fröjdans och Region Örebro län/Dans i Örebro län i samarbete med Kulturkvarteret och Kulturhuset Sjöängen. 
Dansfestival Raande-Vo 
Mellan den 7-10 september genomförs dansfestivalen Raande-Vo i Örebro. Dansfestivalen är en hyllning till koreografen Lena Josefsson som gick bort 2020, samt en manifestation för dansen i Örebro län. Festivalen kommer bland annat att erbjuda workshops och föreställningar ur Lena Josefssons repertoar.

Distant Light
Onsdagen den 7 september, klockan 19.00 på Örebro konserthus i samarbete med Svenska kammarorkestern. Köp biljetter här 

Ett paradis trängt 
Fredagen den 9 september, klockan 19.00 och lördagen den 10 september, klockan 16.00 på Hjalmar Bergmanteatern. Köp biljetter här 

För danspedagoger, danslärare, dansledare och danskonstnärer kommer dansfestivalen också att anordna workshops under veckorna 33 till 35. Mer information kommer. 

Här kan du läsa mer om Dansfestivalen Raande-Vo  
På instagram finns vi på dansfestivalraandevo
På facebook finns vi på Dansfestival Raande-Vo

Festivalen arrangeras med stöd av Statens Kulturråd, Region Örebro län, Örebro kommun, Adolf Lindgrens stiftelse, ÖBO, AB Carlsson & Åqvist, Bergslagslyftet (Länsförsäkringar AB), Teater Martin Mutter, Fröjdans, Studiefrämjandet, Regionteater Väst.

Skapa dans 2022 - SAVE THE DATE!
Koreografitävlingen Skapa Dans riktar sig till dig som är mellan 14-22 år med anknytning till Örebro län. Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet!
2022 års deltävling kommer att äga rum den 24 september på Tegelbruket i Örebro. Mer information kommer i kommande Dansutskick. 

Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram
Kontaktuppgifter:
Region Örebro län - Dans i Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro (Eklundavägen 1)
E-post: mia.eklund@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 72 57
Mobil: 072-142 01 20
Webb: www.regionorebrolan.se/dans

Du får detta nyhetsbrev för att du antingen tidigare registrerat dig för det, eller så har du varit i kontakt med oss och vi har gissat att du vill ha våra nyheter. Önskar du dem inte så kan du avregistrera dig, eller ändra dina intressen via länkarna nedan.

Avbryt prenumerationen av nyhetsbrevet    Ändra dina prenumerationsinställningar
 
Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dans i Örebro län · Box 1613 · Örebro 701 16 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp