Copy
2020-10-21
Ser mejlet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Dans i Örebro läns nyhetsbrev 

Kulturkraft - anmälan för kulturaktörer är nu öppen! 
 
Nu är du som är professionell kulturaktör välkommen att ansöka om att medverka i det regionala kulturutbudet i Örebro län inom ramen för KulturKraft. Utbudet presenteras som en digital katalog och ska vara anpassat för barn och unga i tilltal, angelägenhet och relevans.
Läs mer om KulturKraft och skicka in din ansökan senast 1 december på www.kulturkraftorebrolan.se

Kulturrådets krisstöd till kulturen 

Kulturrådet fördelar 881 miljoner kronor ur regeringens nya krisstöd till kulturen. Stödet är uppdelat i två bidrag, varav det första omfattar inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19.
Ett helt nytt stöd som ska gå till särskilda behov i kulturlivet öppnar den 22 oktober. Inom det nya bidraget kommer Kulturrådet även att kunna ge stöd till aktörer som drabbats av inställd internationell verksamhet.
Mer information hittar du i länken: https://www.kulturradet.se/krisstod-till-kulturen/...


Kulturnatten 2020  


Den 20 november är det dags för Kulturnatten att arrangeras i Örebro.
På grund av det rådande världsläget med Corona har vi i år valt att genomföra en live-streamad version av Kulturnatten. Samtliga deltagare kommer att framföra sin konstform och få sitt deltagande live-sänt ifrån Kulturhusets scener. Med anledning av att det är en live-streamad produktion har vi ett begränsat antal deltagande platser och det är först till kvarn som gäller i anmälningsprocessen. Självfallet kommer Scenit med medarrangörer att efterfölja folkhälsomyndighetens riktlinjer för begränsningar i antalet medverkande på plats under produktion, med rimliga avstånds avgränsningar samt en högstandard av renhållning med mera. Anmälan hittar du här:  https://www.scenit.se/kulturnatten
Sista anmälningsdag för deltagandet är den 1 november. 

Lilla kulturpriset


Scenit har glädjen att i samarbete med Region Örebro Län och ÖBO presentera 2020 års upplaga av Lilla Kulturpriset. Vem som helst kan nominera en person som man tycker är värd priset. Sedan utser en jury pristagaren. Jurygruppen består av en ungdomspanel som utser vinnaren. Vinnaren presenteras under invigningen av kulturnatten på Kulturhusets stora Scen A-salen den 20 november och mottar personligen en check på 15 000 kronor. Nomineringsperioden är öppen fram till och med 8 november.
Läs mer om kriterier för nomineringen på Scenits hemsida: www.scenit.se/kulturpriset
Nominerar din kandidat här: https://www.scenit.se/kulturpriset

Ungas rätt till kultur: digital samtalsarena 

Under hösten arrangerar Kulturrådet en serie samtal för att öka ungas (13–18 år) delaktighet i kulturlivet. Möjliggörare i hela landet bjuds in och samtalen äger rum 9 november, 16 november och 8 december.
I år blev barnkonventionen lag. Alla barn och unga har rätt att delta fritt i kulturlivet, men alla får inte den möjligheten. Kulturrådet vill nu kraftsamla nationella, regionala och lokala insatser genom att involvera möjliggörare för ungas delaktighet inom kultursektorn.
Ungas rätt till kultur sänds live från platser med unga i fokus och innehåller samtal i form av reflektioner och röster från beslutsfattare, forskare, eldsjälar och verksamhetsledare. Efter varje sändning blir det digitala gruppsamtal med föranmälda deltagare. Livesändningarna och gruppsamtalen är öppna för alla men riktar sig speciellt till dig som arbetar med kultur för unga.
Läs mer och anmäl dig här: Anmäl dig till Ungas rätt till kultur.
 


Dans i Örebro läns nätverk för dans i förskolan - ta del av vår digitala inspirationsföreläsning DANSA EN BOK 

Du som är pedagog och arbetar på en förskola i Örebro län är välkommen att gå med i vårt nätverk för dans i förskolan och anmäla dig till vår digitala inspirationsföreläsning.
När du går med i nätverket får du:
• Nyhetsbrev med tips om hur du och dina kollegor kan arbeta för att få in mer dans i den dagliga verksamheten.
• Ta del av inspirationsföreläsningar.
• Ta del av aktuell forskning kring dans och rörelse.
Anmäl dig till nätverket via vår hemsida: www.regionorebrolan.se/natverkdansiforskolan
 
DANSA EN BOK - digital inspirationsföreläsning med Sophia Färlin-Månsson, den 25 november!
Vi startar upp nätverket för dans i förskolan med en föreläsning som vänder sig främst till dig som träffar förskolebarn som fyllt fyra år. Föreläsningen ger dig en metod och handledning i att dansa en bok.
Ingen tidigare erfarenhet av dans behövs för att använda er av metoden dansa en bok.
Anmäl dig/ditt arbetslag senast den 11 november.
Samma föreläsning ges vid båda tillfällena, välj den tid som passar dig och dina kollegor/arbetslag bäst!
Obs! begränsat antal platser, först till kvarn gäller.
Tid:
25 november, 09.30-10.30
25 november, 16.30-17.30
Plats:
För att kunna delta behöver ni ha tillgång till ZOOM (länk skickas ut till anmälda) och en tom golvyta så att alla deltagare hos er har tillräckligt med plats för att kunna prova på de dansanta momenten.
Avgift:
Föreläsningen är kostnadsfri.
Anmäl ditt arbetslag via vår hemsida: www.regionorebrolan.se/natverkdansiforskolan

Dansmässan 

Dansmässan 2020 (12-14 november) är en tre dagar lång dansfestival med fokus på dans och koreografi, en mobil festival som rymmer både mässa, samtal, showcases och föreställningar.
I år har formatet anpassats för att säkerställa en trygg miljö och begränsa smittspridning till följd av rådande pandemi. Dansmässan äger rum på följande platser i Stockholm: Kulthurhuset/Stadsteatern, Danscentrum Stockholm Jungfrugatan, Dansens Hus och ZebraDans. Dansmässan kommer också att streamas online med möjlighet till VOD/ titta sen.
Länk för att ta del av program och boka festivalpass hittar du här www.dansmassan.com 


Going Solo Together

I år är det dags för den femte upplagan av solodansfestivalen Going Solo Together. Festivalen är ett samarbete mellan Dans i Örebro län, Örebro kommun, Maria Svensson (projektledare och initiativtagare), Teater Martin Mutter och The Art of Sweden. Festivalen genomförs mellan den 4-6 december 2020
på Teater Martin Mutter, Örebro. Ta del av festivalprogram och boka ditt festivalpass via https://martinmutter.com/going-solo-together-2020/ 
Medverkande 2020: 
Emmalena Fredriksson, Tendai Makurumbadi, Kazue Ikeda, Jessica Andrenacci, My Prim och elever från Kävesta folkhögskola.
Dansfilm: A Walk In My Shoes av Zoë Uí Fhaoláin Green. 
Workshops: Ellinor Ljungkvist och Emmalena Fredriksson.
Livemusik: Mohlavyr
 
Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram
Kontaktuppgifter:
Region Örebro län - Dans i Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro (Eklundavägen 1)
E-post: mia.eklund@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 72 57
Mobil: 072-142 01 20
Webb: www.regionorebrolan.se/dans

Du får detta nyhetsbrev för att du antingen tidigare registrerat dig för det, eller så har du varit i kontakt med oss och vi har gissat att du vill ha våra nyheter. Önskar du dem inte så kan du avregistrera dig, eller ändra dina intressen via länkarna nedan.

Avbryt prenumerationen av nyhetsbrevet    Ändra dina prenumerationsinställningar
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dans i Örebro län · Box 1613 · Örebro 701 16 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp