Copy
2021-01-21
Ser mejlet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Dans i Örebro läns nyhetsbrev 

Konstnärsnämndens krisstipendium 3

Konstnärsnämndens Krisstipendium 3 är en del av det krisstöd regeringen beslutat om på grund av coronakrisen. Krisstipendiet ska stödja konstnärer med anledning av de ekonomiska konsekvenser som covid-19 medför. Krisstipendium 3 kan sökas av yrkesverksamma konstnärer på en professionell nivå inom bild och form, musik, teater, film, dans och cirkus. Du ska även vara bosatt eller verksam i Sverige. 
Sista ansökningsdag är 3 februari.
Mer information hittar du här 

Kulturrådet - ansökan till vårens krisstöd 

Nu öppnar Kulturrådet vårens första krisstöd som ska gå till inställda och uppskjutna kulturevenemang under perioden oktober-december 2020, med anledning av covid-19. Ansökningsperioden är öppen från 28 januari med sista ansökningsdatum 16, 17 och 18 februari beroende på evenemangsområde. 
Kulturrådet har fått i uppdrag av regeringen att fördela två nya omgångar av krisstöd i början av året, till inställda och uppskjutna kulturevenemang och till särskilda behov i kulturlivet till följd av pandemin.
Det andra stödets datum kommer att utlysas inom kort. Ansökningsperioderna kommer liksom i höstas att vara relativt korta. Detaljerade riktlinjer och regelverk presenteras i samband med att ansökan öppnar.
Mer information hittar du här 

                                                                                              Foto: Håkan Larsson, dansare Anita Basha
Dans i Örebro läns kickoff 
 
Dans i Örebro län bjuder in till en digital kickoff via ZOOM.
Kom och ta del av vår kickoff för regionens dansverksamma där vi berättar om kommande verksamhet och dansår. Det kommer även att finnas möjlighet att dela med sig av vad som händer i er verksamhet.
 
Datum: 5 februari 2021
Tid: 16.00 – 16.45
Plats: digitalt via ZOOM, länk skickas ut till anmälda.
Sista anmälningsdag 4 februari.
 
Målgrupp: yrkesverksamma dansare, koreografer, pedagoger, föreningar, arrangörer, kommuner med flera inom det scenkonstärliga fältet.
Arrangeras av Dans i Örebro län/Region Örebro län
Varmt välkommen att delta!

Sök Dans i Örebro läns stöd

Dansfrämjandestöd
Dans i Örebro län har som uppgift att främja och stärka dansens ställning i länet. Dans i Örebro län fördelar därför stöd till dansverksamma som vill utveckla sina kunskaper inom dansområdet och få chans att testa sina idéer.

Dansproduktionsstöd 
Syftet med stödet är att möjliggöra för danskonstnärer som verkar i Örebro län att producera nya dansföreställningar och verk. Stödet kan till exempel användas för att bekosta löner och gage till medverkande i dansproduktionen eller andra kostnader såsom resor och förstudier.

Arrangörsstöd för professionella dansföreställningar
Dans i Örebro län har som uppdrag att utveckla den sceniska dansen och dess infrastruktur i regionen. Syftet med arrangörsstödet är att stärka arrangörer i länet att våga köpa in professionella dansföreställningar, så att utbudet breddas. Ansökan görs löpande under året.

Dansfrämjandestöd/dansproduktionsstöd går att sökas vid tre tillfällen per år: 15 februari, 15 maj och 15 september. Arrangörsstödet kan sökas löpande under året.
Mer information hittar du här  

Utlysning dansresidens

Nu kan du som är danskonstnär söka till vårt dansresidens i Hällefors den 9-19 juni 2021 med återbesök på Hyttdreva kulturfestival 6-8 augusti 2021. I ansökan ska det finnas en presentation och CV med utbildningar och arbetslivserfarenhet. Skriv också vad du/ni önskar arbeta med under residensperioden.

Vem kan söka?
Danskonstnärer verksamma i Sverige kan söka. Sökande ska ha en avslutad dans-/koreografutbildning eller alternativa dansutbildningar/kurser.

Urvalsprocess
Danskonstnärer som är boende och/eller verksamma i Örebro län prioriteras i urvalsprocessen. Även kunskaper/intresse för afrikansk dansteknik/genre och kultur, samt integration är meriterande.

Vad erbjuder residenset?
Residenset har upp till 4 platser.
Under perioden 9-19 juni samt under återbesöket 6-8 augusti får ni tillgång till dansstudio alla dagar i Hällefors Kulturskola samt boende på stationshuset i Bredsjö.
En ersättning på totalt 20 000 kronor per person ingår för hela perioden som kan täcka kostnader för resor, gage och traktamente. Boendet ingår och ska inte täckas av ersättningen.

Vad förväntas av de som får residenset?
Under residensets första period 9-19 juni ingår det att ge 2-3 workshops för vuxna och barn i Hällefors. Utformning av hur och när workshops sker görs i samråd med utvalt residens.
Under återbesöket ingår det en publik visning under Hyttdreva kulturfestival som utformas av valt residens och Hyttdrevas producentgrupp. Läs mer om Hyttdreva här 

Sista ansökningsdag är den 15 februari 2021.
Ansök till dansresidenset via e-post till Johanna Ström 

Utlysningen och residenset arrangeras av Dans i Örebro län i samarbete med Hällefors kommun. Residenset är en del av i Dans i Örebro läns utvecklingsprojekt Ansats.

                                                                                                       Foto: Håkan Larsson, dansare Jessica Andrenacci
Arrangörskurs dans

Är ni en teaterförening som vill få stöd i att arrangera i dans?
Jobbar du med kulturfrågor i din kommun? 
Vill du/ni lära er mer om dans genom inspirerande träffar? 
Då är detta kursen för er! 

Uppstartsträff 2 mars, klockan 18.00 via ZOOM. 
Anmäl dig via e-post till Johanna Ström
Genomförs som en del av Dans i Örebro läns ANSATS - ett utvecklingsprojekt för att stärka dansen i länet med stöd Kulturrådet. 

Save the date - Dansplan Sverige 

Välkommen till nationellt möte för danskonsten i Sverige! 
Danscentrum Sverige, Riksteatern och Dansnät Sverige bjuder in till ett nationellt möte för danskonsten i Sverige. Syftet med mötet är att ta fram ett underlag till en skrivelse som ska skickas till Kulturdepartementet, Kulturrådet och Sveriges kommuner och regioner. Skrivelsen ska belysa dansens nuvarande och framtida behov samt bidra till förslag och lösningar.  
Vi vill bjuda in dansare, koreografer, producenter, arrangörer, organisationer, dansutvecklare, institutioner och andra som arbetar inom dansfältet. Mötet riktar sig till verksamma inom dans och koreografi i det breda perspektivet. 
 
Datum: Fredag den 19 mars  
Tid: 13:00 –16:00 
Plats: Zoom 
Mer information kommer i slutet på februari.  
 
Facebook
Facebook
Hemsida
Hemsida
E-post
E-post
Instagram
Instagram
Kontaktuppgifter:
Region Örebro län - Dans i Örebro län, Box 1613, 701 16 Örebro (Eklundavägen 1)
E-post: mia.eklund@regionorebrolan.se
Telefon: 019-602 72 57
Mobil: 072-142 01 20
Webb: www.regionorebrolan.se/dans

Du får detta nyhetsbrev för att du antingen tidigare registrerat dig för det, eller så har du varit i kontakt med oss och vi har gissat att du vill ha våra nyheter. Önskar du dem inte så kan du avregistrera dig, eller ändra dina intressen via länkarna nedan.

Avbryt prenumerationen av nyhetsbrevet    Ändra dina prenumerationsinställningar
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dans i Örebro län · Box 1613 · Örebro 701 16 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp