Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste docent,

Onze nieuwsbrief voor het VO met nieuwsfeiten, nieuwe projecten en andere nieuwtjes. Onder elk nieuwsitem staan de benodigde contactgegevens. Wil je graag een bepaald project of een bepaalde aanbieder terugzien in de volgende nieuwsbrief, laat het ons weten via bovenstaande contactgegevens.

Wil je binnen jouw netwerk kijken wie deze nieuwsbrief interessant zou kunnen vinden? Stuur de mail dan gerust door. Klik hier om je rechtstreeks aan te melden.

Veel leesplezier !
Team Kaleidoscoop
Keihard
Dansvoorstelling van Sally Dansgezelschap Maastricht
 
Dans die je raakt, dat is Keihard, een energieke voorstelling over de kracht van dans. Een totaal-beleving mét keiharde dans! Het publiek zit in de arena, dicht op de huid van de dansers midden in de dansexplosie. De energie wordt voelbaar, zelfs tastbaar, waardoor niemand stil kan blijven zitten. Keihard laat het publiek ervaren hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, virtuoos, vol humor en keihard ‘in your face’.
Het publiek neemt deze keer plaats in het decor zelf. Niet veilig in de saaie theaterstoel - dus ook in het donker - maar midden in de arena op rode zitblokken rondom de dansvloer. Geschikt voor onder- en bovenbouw van alle niveaus. 

Workshop: op aanvraag mogelijk
Meer info via Sophie van Heesewijk
E: sophie@sallydm.nl 
T: +31 6 3065 4485
Jongerenpodium 'Tune in' 15 juni 2019
Gezocht: leerlingen die hun muzikale talent een 'boost' willen geven
Heb jij jongeren in je klas, die er aan toe zijn om hun muzikaal talent een boost te geven? Wijs ze op het jongerenpodium TUNE IN, the Talent Stage. Een evenement dat georganiseerd is voor en door jongeren, met ondersteuning van Boost Your Talent. Tijdens TUNE IN krijgen jongeren tussen de 15-25 jaar de kans om hun frisse klanken te laten horen in The Student Hotel Maastricht. Een avond om te inspireren, te groeien en om te bewonderen. Speelt een leerling piano? Kan een leerling goed rappen? Schrijft een leerling zijn/haar eigen nummers? Of speelt hij/zij in een band? Wij zijn op zoek naar dit soort leerlingen!

Meer informatie is te vinden via de facebookpagina ‘Boost Your Talent’ of via instagram @tuneintalentstage
Ken je Stad
Erfgoededucatie verzorgd door het LGOG
‘Ken je stad’ is hét nieuwe project voor erfgoed- en omgevingseducatie van LGOG (Limburgs Geschied en Oudheidkundig Genootschap) voor Maastricht en omgeving. Leerlingen leren hun eigen stad of dorp ontdekken. Eerst worden ze meegenomen op een uitgebreide ontdekkingstocht. Daarna opgeleid tot stadsgids, zodat ze het verhaal van hun stad of dorp kunnen doorvertellen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf weten. Dat mag een leuke promo-video zijn, of een hippe brochure. Het aanbod wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld voor de deelnemende scholen. 'Ken je buurt' en 'Ken je museum' zijn deelprojecten van Ken je stad.

Interesse? Ga dan naar www.kenjestad.eu of stuur een e-mail naar info@kenjestad.eu.
Toon je Talent dagen
Workshopdagen bij Kumulus
Hiphop, Animatiefilm, Beeldhouwen in speksteen, DJ, Theatersport, Music Production Team, zomaar een greep uit het aanbod voor scholieren voor de workshopdag oftewel 'Toon je Talent' dag. We willen  leerlingen graag de kans bieden om hun verborgen talent te ontdekken en te ontwikkelen.
Vanaf nu is het mogelijk om 'Toon je Talent dagen' via Kaleidoscoop te boeken. De workshops vinden plaats bij Kumulus, of - indien gewenst - op locatie.
Wat houdt een Toon je Talent dag in: keuze uit zes workshops op 1 dag, 1 vaste prijs, inclusief huur lokalen.

Interesse? Laat het ons weten via onze Front-Office:
E: info@kaleidoscoop.net
T: +3143 350 56 64
Kunstkijk-cursus
Kunstkijk nascholingscursus van Bonnefantenmuseum
De volgende Bonnefanten kunstkijk- nascholingscursus voor VO gaat van start! Met museumdocente Ilse van Lieshout ga je aan de slag met verschillende werkvormen en methodieken, waarmee je de meest uiteenlo­pende kunstobjecten uit onze collectie op diverse manieren leert kennen. Onder andere komen Art Based Learning, Visible Thinking (See, Think, Wonder) en Visual Thinking Stra­tegies (VTS) aan bod.

Data: 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei van 15.00 tot 16.30u
Locatie: Bonnefantenmuseum Maastricht
Kosten deelname: € 25
Kerndoelen: uitdrukken en communiceren, reflecteren
 
Meld je aan vóór 28 april. Geef je gegevens door via educatie@bonnefanten.nl
Hoe kan hedendaagse kunst en cultuur je les verrijken ? 
Uitnodiging docentenbijeenkomst bij Marres
Op 5 juni tussen 15.00 uur tot 17.00 organiseert Marres, huis voor hedendaagse cultuur samen met de Jan van Eyck een docenten bijeenkomst over hedendaagse kunst en cultuur. Ontmoet deze middag kunstenaars en denk mee over hoe hedendaagse kunst en cultuur je les kan verrijken. Tijdens deze middag krijg je handreikingen en een jaaroverzicht van activiteiten.  
Geef jezelf en collega’s op, ook voor de docent die geen ckv les geeft!
 
T: +31(0)43 327 02 07
E: ilse.vanlieshout@marres.org

Kijk op www.marres.org voor de huidige tentoonstelling.
Maak kennis met de magische wereld van opera
Educatieprogramma van Opera Zuid
Het belang en de rijkdom van de beleving van muziek en theater voor kinderen en jongeren en hun ontwikkeling kan nauwelijks overschat worden. Wij bieden daarom een divers aanbod van projecten, workshops en rondleidingen, waarin leerlingen actief kennismaken met opera. Aan de hand van luisterfragmenten leren ze muziek te herkennen en terug te leiden naar opera, en leren ze muziek analyseren en vergelijken.
Ook wordt de werking van opera muziek op de hersenen besproken, opera zorgt namelijk voor stimulering van de hersenontwikkeling.

Interesse? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via:
T: 043 321 01 66
E: educatie@operazuid.nl
W: www.operazuid.nl
Copyright © 2019 Kaleidoscoop, alle rechten voorbehouden.

Ons e-mailadres is:
info@kaleidoscoop.net

Wilt u uw e-mailvoorkeuren wijzigen?
U kunt hier uw voorkeuren en gegevens wijzigen
of u afmelden voor deze nieuwsbrief.