Copy

BUTLLETÍ DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL DE PALAFRUGELL

abril 2019, número 4


NOTÍCIES DE LES ENTITATS

La Fundació Tresc i els hortolans de les Arenes col·laboren en la realització d'una estructura amb palets per a les canyes

 

Els participants del Servei Prelaboral de Palafrugell de la Fundació TRESC han dut a terme un projecte en col·laboració amb els hortolans des horts comunitaris les Arenes de Palafrugell i el Pla local d'Inclusió Social de l'Ajuntament.  Aquest projecte segueix la metodologia aprenentatge servei, és a dir, és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’acció realitzada ha consistit en la creació d’una estructura per guardar les canyes i s’ha instal·lat als horts comunitaris de Palafrugell.


Foto de la instal·lació de l'estructura als horts

 

Generació Whatsapp: Espai Jove i Fundació Vimar

Durant els mesos de febrer i març l’Espai Jove de Palafrugell ha estat realitzant el projecte “Generació Whatsapp” amb els usuaris de les diferents llars que l’associació Vimar té al municipi. Aquesta ha estat la segona edició del projecte on joves expliquen i ensenyen a utilitzar mòbil, tablets i ordinadors a altres col·lectius. L’any passat van treballar amb gent gran i aquest any amb persones que tenen diferents discapacitats.

En Soufian de 17 anys i en Mohamed de 15 anys, dos dels joves participants, volen compartir amb el Butlletí de Benestar Social la següent reflexió:Aquest voluntariat ens ha agradat molt. Com a persones ens agrada fer feliços a altra gent molt necessitada, com en aquest cas. Els hem trobat molt feliços i contents per la nostra presència. Nosaltres recomanem a tothom que faci aquest detall per a aquestes persones que necessiten el nostre recolzament”.

Amb el desenvolupament d’aquest projecte es busca la consecució de dos objectius principalment:

La coneixença i relació dels joves amb d’altres col·lectius i l’empoderament i millora de l’autoestima dels propis joves en sentir-se reconeguts pels seus coneixements i habilitats. Aquesta segona edició, així com la primera, ha estat un èxit. L’últim dia, després de les sessions formatives, els usuaris de les llars van preparar un berenar per als joves i aquests els  van donar les fotografies que s’havien fet amb cada llar com a record.  
 


NOTÍCIES DE L'ÀREA DE BENESTAR SOCIAL

 
5a. edició del projecte de gastronomia social “Entaulats”

El passat dissabte 23 de març es va celebrar a La Bòbila, la jornada solidària “Entaulats”, una iniciativa del xef Quim Casellas del restaurant Casamar de Llafranc (establiment amb una estrella Michelin) juntament amb l’àrea de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palafrugell. En aquesta 5a edició, s’ha volgut reconèixer la tasca de totes les entitats i associacions de la Vila, amb la participació de més de 200 persones representants de 70 entitats socials, esportives, educatives, culturals, juvenils, mediambientals, religioses, veïnals, etc. La primera part de la jornada va estar destinada a crear un espai de relació i treball conjunt entre totes les entitats per tal de conèixer millor el potencial associatiu i les experiències d'èxit que tenim a Palafrugell.

L’Entaulats és una jornada lúdica i gastronòmica que vol fer un reconeixement al voluntariat de les entitats del municipi que treballen en projectes destinats a persones vulnerables. L’objectiu d’aquest projecte és que un cop l’any voluntaris i usuaris es trobin fora del seu treball del dia a dia, en un espai lúdic i festiu.

Com en les quatre edicions anteriors, el xef Quim Casellas va ser l’encarregat de preparar el dinar. La jornada es va completar amb actuacions d’artistes locals que, de manera desinteressada, van voler col·laborar.


Foto de les més de 200 persones en el moment de les postres, servides per l'equip de voluntaris del Casamar.


AVIAT P
ODREU VEURE ELS RESULTATS DEL PROCÉS PARTICIPATIU QUE VÀREM FER AMB LES ENTITATS I TOTES LES FOTOS DE LA JORNADA A AQUESTA PÀGINA WEB
 

 
AQUÍ PODEU VEURE EL VÍDEO RESUM DE L'ENTAULATS D'AQUEST ANY.
GRÀCIES A TOTHOM PER FER-HO POSSIBLE!!!
Entaulats 2019
NOU SERVEI PORTA A PORTA "EL COTXE"

El dia 1 de març  va entrar en funcionament un nou servei municipal de transport adaptat "Porta a Porta" que presta la Creu Roja per concurs públic.

És un servei de suport a persones grans (majors de 65 anys) i/o amb dificultats de mobilitat. Consisteix en un sistema de transport adaptat al grau de necessitat de suport a les persones usuàries, per tal de traslladar-les, de manera puntual, des del seu domicili fins a diferents serveis dins del municipi: CAP, residència, mercat municipal, ajuntament, etc. De manera excepcional, i sempre amb la valoració de l'àrea de Benestar Social i Ciutadania, es podrà fer el trasllat fora del municipi.

Dies de servei: de dilluns a divendres, excepte festius

Horari del servei: matí d'11 a 14:45h i tarda de 17 a 18:45h

Demanda del servei: 48 hores abans del desplaçament

Telèfon i horari de contacte: 972 300 992 de 9 a 13h

Preu: 1,25€ (El pagament es farà a través de domiciliació bancària. S'hauran de facilitar les dades a Creu Roja per tal que l'Ajuntament pugui facturar el servei (número de compte, titular, acceptació del càrrec).

 
 
 

 


AGENDA

JORNADA PORTES OBERTES A CAN GENÍS
3, 4 i 5 de Maig

 
 Divendres, 3 de maig
 
18.00h Classe Oberta de Tai Txi. Sala d’actes de Can Genís
 
19.00h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
20.00h Passe Audiovisual a sala d’actes de Can Genís  'L'aventura Evergreen Institute a l'Amazònia peruana', a càrrec de Neus Collado. Organitza. Agrupació Excursionista Palafrugell
 
Dissabte, 4 de maig
 
12.00 h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
17.30h obertura de l’exposició i entrega de premis concurs de fotos “Posa’t el condó”. Sala d’exposicions de Can Genís
 
18.00 h Taller de Rakú. Pati de Can Genís
 
18.30h – Concert de Combos de l’Escola de Música de Palafrugell
 
19.00h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
Diumenge, 5 de maig
 
Afternoon Games - Jocs de taula amb el Gremio a l’espai de trobada de Can Genís
 
11h - Concert amb Yeswings. Can Genís
 
11.30h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
12h - Concert amb Yeswings. Can Genís
 
18.00h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
19.00h visita guiada a les noves dependències de Can Genís
 
 


LES COMISSIONS DE TREBALL INFORMEN

COMISSIÓ DE SALUT MENTAL  

Estem treballant per a la celebració de la setmana internacional de les persones amb problemes de salut mental del mes d'octubre amb tot un seguit d'activitats i propostes diverses que impliquen la participació de serveis, entitats i recursos de caire molt variat de Palafrugell.

PROPERA SESSIÓ:  9 DE MAIG A LES 9:30 A SERVEIS SOCIALS                                                                   
COMISSIÓ DE CONVIVÈNCIA

En motiu de la posada en marxa d'un projecte per a la creació d'una xarxa antirumors proposat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania en col·laboració amb la Fundació Surt,  es convoca la comissió de convivència.

PROPERA SESSIÓ:  2 DE MAIG A LES 10H A SERVEIS SOCIALS                                                                     
COMISSIÓ D'IGUALTAT

Ja està en marxa el compte d'Instagram @donesdepalafrugell.
Fins al mes d'agost, cada setmana es presenten dues dones que han aportat valor a Palafrugell.
No us el perdeu!

El mes de març, en motiu de la taula rodona de dones polítiques es va presentar l'estudi sobre La presència de la dona en política de Palafrugell 1998-2018.

Per a més informació seguiu el Butlletí de dones de Palafrugell.

PROPERA SESSIÓ:  7 DE MAIG A LES 10H A SERVEIS SOCIALS                                                                                           


 
 


PROPERA SESSIÓ PLENÀRIA DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL:
DIA 22 D'OCTUBRE A LES 9:30H A LA PEDRERA.


 

LES ENTITATS ES PRESENTEN

 
 
QUI SOM

 

Fundació TRESC va néixer l’any 1994 i és una entitat que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental de les comarques gironines. A Palafrugell, disposem d’un Servei Prelaboral que atén a persones del Baix Empordà amb una problemàtica de Salut Mental. L’objectiu principal és promocionar la inclusió social i laboral dels participants, millorant la seva qualitat de vida i ocupabilitat. El Servei Prelaboral ofereix una formació global a través d’un espai de recuperació d’hàbits, habilitats i competències
 
QUÈ FEM
 
.Fundació TRESC ofereix els serveis necessaris per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental puguin optar a treballar a l’empresa ordinària amb els suports que requereixin al llarg de tota la vida laboral (a través de la metodologia de Treball amb Suport), així com gaudir dels espais i dels serveis comunitaris que els ofereix el seu entorn i la possibilitat de viure de forma independent.

 
 ESTEM

Servei Prelaboral del Baix Empordà:
- Plaça Can Mario núm. , Palafrugell 17200 (Seu)
- Plaça 11 de setembre núm. 11, Palafrugell 17200 (Local formacions)
- Av. de la Generalitat núm. 33, Palafrugell 17200 (Taller)

 
 
 
VULL SABER-NE MÉS

 

Telèfons de contacte:
Servei Prelaboral Palafrugell: 674 49 12 64
Coordinadora del servei (Anna Maria Roca): 674 49 07 94
 
Mail de contacte:
aroca@fundaciotresc.org
 
Pàgina web:
https://fundaciotresc.org/


 
 
 

MIFAS és una associació  sense ànim de lucre que treballa per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat física  des de l’any 1979.
 
 QUÈ FEM

 

Oferim un conjunt d’accions i serveis professionals amb l’objectiu d’atendre les necessitats socials més immediates, generals i bàsiques de les persones amb discapacitat física i les seves famílies. 


ON ESTEM
 
Seu social : Rambla Xavier Cugat, 43 17007 GIRONA Delegacions territorials a Olot, Blanes i Vilafant.


VULL SABER-NE MÉS

 
https://www.mifas.cat/ca/             
mifas@mifas.com
 972 414041
 
 
   
enllaç a la pàgina de Voluntariat de Palafrugell
enllaç al mapa de recursos per a la inclusió de Palafrugell
El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) és un òrgan col·legiat de participació comunitària per a l’assessorament, consulta, proposta i participació en matèria de serveis socials a la vila de Palafrugell, tal i com preveu l’article 24.2 del Decret 202/2009, de 22 de desembre, dels òrgans de participació i de coordinació de Sistema Català de Serveis Socials. Aquest butlletí neix de la demanda de les entitats membres del Consell Municipal de Benestar Social i vol ser una eina de coneixement i reconeixement de tot allò que es cou en l'àmbit social a Palafrugell
Veure el Reglament del CMBS

Copyright © 2018 Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell. Tots els drets reservats.

Rebeu aquest correu electrònic perquè formeu part de la llista de subscriptors al butlletí electrònic del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell

Podeu canviar les meves dades or donar-me de baixa d'aquesta llista.
 


This email was sent to <<Correu Electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plis · Avinguda Josep Pla, 3 · Palafrugell, Gi 17200 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp