Copy

BUTLLETÍ DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL DE PALAFRUGELL

juny 2018, número 1

Creat l'any 2015, el Consell Municipal de Benestar Social és un òrgan de participació en l'àmbit del benestar social que vol implicar a tota la societat civil de Palafrugell.
 
Després de tres anys de la seva constitució, les entitats que formem el Consell volem potenciar i millorar la relació entre nosaltres. Tot i que tenim espais de trobada: dues sessions plenàries cada any i diverses comissions de treball, ara hi afegim una eina senzilla de difusió i de relació que ens donarà a conèixer què es cou a Palafrugell en matèria de benestar social.

 
A cada butlletí, presentarem algunes de les entitats que formem el Consell. En aquest primer número es presenten l'Associació de Familiars, Tutors i Usuaris del Centre Tramuntana, la Fundació Palafrugell Gran i l'Associació Família i Salut Mental. Anirem presentant-nos en els successiu números que vindran. Podeu dirigiu-vos al web de l'Ajuntament si voleu tenir més informació de les associacions socials i de tota mena que hi ha Palafrugell.

Esperem que aquesta eina sigui útil i profitosa per a tothom.
 

ACTIVITATS DESTACADES DE LES ENTITATS

NEIX “PALLACH FORMACIÓ”
 
A partir del proper mes de setembre la Fundació Josep Pallach posarà en marxa el PALLACH FORMACIÓ, espai per oferir cursos semipresencials de formació sobre diferents temàtiques, sempre des d’una perspectiva transversal. Els destinataris seran professionals dels diferents àmbits (benestar, educació, seguretat, justícia, salut, etc.) així com no professionals molt interessats en la temàtica que es tracti en cada curs.
Es pretén enfortir els lligams entre uns i altres per tal que, a l’hora d’afrontar qüestions que difícilment poden ser abordades parcialment, es trobin a través de la cooperació i l’acció comunitària els camins més adequats per donar-hi resposta.

Oportunament s’anunciaran els cursos al web www.fundaciopallach.cat

 

NOTÍCIES DE L'ÀREA DE BENESTAR SOCIAL

Nou servei de l'Àrea de Benestar Social i Igualtat adreçat a tota la població i especialment al col·lectiu de persones LGTBI (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals).

Servei LGTBI Palafrugell
Nou material creat pel Servei de Mediació de Palafrugell. Està dirigit a les comunitats de veïns de Palafrugell i destinat a millorar la convivència. Els materials es faran arribar a totes les comunitats de veïns del municipi: "Consell per a la gestió en comunitats de veïns" i "Sigues el veí que t'agradaria tenir".

AGENDA

Segon aniversari dels Horts Comunitaris les Arenes.
Dia 9 de juny de 9 a 13h
Visita guiada als horts, esmorzar popular, curs de remeis naturals, jocs pels menuts, sorteig de cistella ecològica...
Agenda d'actes a Palafrugell

 
Curs organitzat per la Fundació Pallach. Dijous 12 de juliol de 2018 de 10:30h a 12h. 
LA GAMIFICACIÓ EN EDUCACIÓ.
Formador: Òscar Garcia. Sala d'Actes del Centre Municipal d'Educació.
Més informació

 

LES COMISSIONS DE TREBALL INFORMEN

 Comissió de Salut Mental
Iniciem una campanya per a trobar persones que hagin passat per un problema de salut mental i vulguin fer activisme contra l'estigma. Un cop es tingui un grup format es farà una formació per a aquestes persones que els permeti participar de forma activa en el disseny de projectes contra l’estigma, explicar la teva història a diferents públics o als mitjans de comunicació.
Les persones interessades poden trucar al telèfon al 606 27 68 21 o escriure a mpico@arep.cat

Comissió d'igualtat
Fa el seguiment del pla d'igualtat 
d'oportunitats entre dones i homes del municipi de Palafrugell 2017-2020 i ha finalitzat l'estudi sobre la participació de la dona en el món associatiu de Palafrugell que s'ha realitzat entre els mesos de desembre de 2017 i maig de 2018.
 
Del total de 148 entitats de Palafrugell, han respost l'enquesta que es va elaborar des de la comissió 76 entitats (51%).  Els resultats s'estan buidant i es faran públics a través del web municipal.

D'entrada, cal dir que a nivell general hi ha esbiaix de gènere en:

* la presidència de les entitats (més presència d'homes)
* les persones voluntàries (més presència de dones)
* per àmbits (per exemple a les AMPES i del camp social hi ha més dones)

LES ENTITATS ES PRESENTEN

 
QUI SOM

 
AFATRAM (Associació de familiars, tutors i usuaris del Centre Tramuntana)
 
 
QUÈ FEM
 
 
 

 
AFATRAM es preocupa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat del Baix Empordà. AFATRAM pretén fomentar la participació dels discapacitats intel·lectuals en tots els actes que organitzi l’associació, ja siguin d’esbarjo, d’entreteniment, de lleure, culturals i terapèutics.
 ESTEM A Palafrugell i a Sant Feliu de Guíxols i representem  a 175 families del tot el Baix Empordà.
 
 

VULL SABER-NE MÉS

 

 http://assoafatram.blogspot.com.es/
Telèfon:  638617705
   
 
 
QUI SOM

 
Fundació Palafrugell Gent Gran, Residència assistida i Centre de Dia
 
 
QUÈ FEM
 
 
 

 
Prestació de serveis d’assistència integral a les persones grans o amb discapacitats amb la finalitat de fer-ho en substitució de la llar familiar quan les circumstàncies socials i familiars de la persona no li permetin romandre a la pròpia llar de manera permanent (Residència Assistida) o de manera diürna (Centre de Dia)

ON ESTEM
 
Avinguda Mestre Josep Bonay, 15 – 1700 Palafrugell
 

VULL SABER-NE MÉS

 

Facebook: Fundació Palafrugell Gent Gran
www.pfgg.cat
Tel.: 972 61 35 00
Fax: 972 61 35 20
resige@pfgg.cat 

 
 
 
 
 
QUI SOM

 
Club Social de Palafrugell de l’Associació Família i Salut Mental de les Comarques Gironines
 
 QUÈ FEM

 
Activitats d’oci per a persones que pateixen malalties de salut mental

ON ESTEM
 
Espai Social la Sauleda
 

VULL SABER-NE MÉS


 

clubsocialdepalafrugell@familiaisalutmental.cat
Telèfon 601179832 (Noemí Coordinadora)

http://www.familiaisalutmental.cat/
 
 
 
enllaç a la pàgina de Voluntariat de Palafrugell
enllaç al mapa de recursos per a la inclusió de Palafrugell
El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) és un òrgan col·legiat de participació comunitària per a l’assessorament, consulta, proposta i participació en matèria de serveis socials a la vila de Palafrugell, tal i com preveu l’article 24.2 del Decret 202/2009, de 22 de desembre, dels òrgans de participació i de coordinació de Sistema Català de Serveis Socials. Aquest butlletí neix de la demanda de les entitats membres del Consell Municipal de Benestar Social i vol ser una eina de coneixement i reconeixement de tot allò que es cou en l'àmbit social a Palafrugell
Veure el Reglament del CMBS

Copyright © 2018 Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell. Tots els drets reservats.

Rebeu aquest correu electrònic perquè formeu part de la llista de subscriptors al butlletí electrònic del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell

Podeu canviar les meves dades or donar-me de baixa d'aquesta llista.
 






This email was sent to <<Correu Electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plis · Avinguda Josep Pla, 3 · Palafrugell, Gi 17200 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp