Copy

BUTLLETÍ DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL DE PALAFRUGELL

setembre 2018, número 2

NOTÍCIES DE LES ENTITATS

ARRENCA EL PROJECTE PALLACH FORMACIÓ
Nou projecte de la Fundació Pallach adreçat a oferir formació semipresencial de 15 a 30h de durada, des d’una perspectiva transversal i amb diversitat de visions sobre temàtiques concretes.

Seguint el lema de la Fundació “Tothom educa, s’educa tothom; fem xarxa”, entenent que l’educació és cosa de tots, pretén oferir cursos sobre diferents temàtiques educatives adreçats tant a professionals de l’educació, en general, com a professionals d’altres àmbits i també oberta a famílies i a no professionals relacionats i/o interessats amb el món educatiu i/o en la temàtica concreta que es tracti a cadascun d’ells.

El Pallach Formació neix amb una ferma voluntat de constituir una oportunitat de reflexió que generi innovació i afavoreixi sinergies de cooperació i complementarietat. La metodologia dels cursos combina el treball a distància amb una quarta part presencial, una ponència a l’inici i una al final de la formació.  Es combinarà la teoria i la pràctica per tal d’afavorir visions àmplies de cada temàtica i que cadascú la pugui relacionar, interpretar i aplicar en el seu entorn immediat.  Cada curs tindrà un o més formadors, i també la participació de representants de col·lectius, associacions o col·legis professionals. Tots els cursos seran reconeguts pel Departament d’Ensenyament i la Fundació certificarà l’assistència.

Propers cursos:
Com ajudar a desenvolupar la llengua oral i a iniciar l’aprenentatge de la llengua escrita dels infants. Del 20/10/2018 al 17/11/2018.

Trastorns de l’Espectre Autista i Educació. Per una actuació coordinada escola, família i entorn social. Del 03/11/2018 al 01/12/2018.


Inscripcions obertes al web http://fundaciopallach.cat/pallach-formacio/

LLETRES PER A TOTHOM DE CÀRITAS PALAFRUGELL
La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, l'Obra Social "la Caixa" i la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes FACEPA promouen el programa "Lletres per a tothom": un programa d'abast nacional que té per màxim objectiu promoure l'alfabetització en català de persones adultes d'origen estranger.

L'objectiu és oferir cursos adaptats a les necessitats geogràfiques i horàries de l'alumnat, com a pas previ per accedir als cursos inicials del Consorci per a la Normalització Lingüística.

A Palafrugell serà Càritas l'encarregada de portar-lo a terme a les escoles municipals. De moment, es començarà fent alfabetització de dilluns a dijous de 15 a 17h als pares i mares de l'escola Carrilet que hi estiguin interessats.

Les classes les farà un/a tècnic/a i tindrà el suport un cop a la setmana d'una persona voluntària.


Per a més informació:
Tel. 972 61 02 97

NOTÍCIES DE L'ÀREA DE BENESTAR SOCIAL

1a. Marxa Popular contra la Violència Masclista el dia 9 de setembre
Marxa de 10 km destinada a recollir diners per a la lluita contra la violència masclista.


La marxa va ser iniciativa d'un estudiant de segon de batxillerat per al seu treball de recerca (Gerard Coll) i va rebre el suport de l'Ajuntament de Palafrugell, així com comerços i entitats de la vila. Les persones participants a la marxa varen poder votar entre diversos projectes per decidir a quin es destinarien els diners recollits. En total, varen participar 230 persones que van escollir per majoria destinar els diners recaptats a "accions de prevenció de violència en la parella per a joves d'ESO dels centres educatius de Palafrugell" amb 94 votacions. El total recaptat van ser 1450 €.


En Gerard Coll i col·laboradores de la marxa
 

AGENDA

Sessió plenària del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell.

Dia 2 d'octubre de 10:30 a 11:30h

Local social "La Pedrera"


CURS SALUT MENTAL I JOVES
Dies 8 i 10 d'octubre
De 9:30 a 13:30h
Sala polivalent de la biblioteca de Palafrugell
Destinataris: Persones que treballen a serveis destinats a joves
 
Objectius:
1- Conèixer millor les problemàtiques de salut mental que es poden trobar amb joves
2- Eines bàsiques per a intervenir des dels serveis per a joves amb problemàtiques de salut mental
3- Conèixer millor els recursos de salut mental de la xarxa

LES COMISSIONS DE TREBALL INFORMEN

 Comissió de Salut Mental

Continua la campanya per a trobar persones que hagin passat per un problema de salut mental i vulguin fer activisme contra l'estigma. Un cop es tingui un grup format es farà una formació per a aquestes persones que els permeti participar de forma activa en el disseny de projectes contra l’estigma, explicar la teva història a diferents públics o als mitjans de comunicació. Les persones interessades poden trucar al telèfon al 606 27 68 21 o escriure a mpico@arep.catTambé des de la comissió de salut mental s'organitzen diversos actes per commemorar el Dia internacional de la Salut Mental (10 d'octubre). Durant aquella setmana es faran diverses actuacions de sensibilització.
Comissió de Convivència

El dia 2 d'agost va tenir lloc una primera trobada d'entitats representatives del món de l'esport, de la cultura i del lleure amb entitats de persones nouvingudes per tal de reflexionar sobre convivència a Palafrugell i pensar quines activitats o projectes podrien dur-se a terme per tal de millorar la cohesió social i incrementar el coneixement mutu.
En properes reunions s'aniran concretant les propostes.Comissió d'Igualtat


Finalitzat l'estudi del 2017 sobre la participació de la dona en el món associatiu, s'ha acordat que l'objectiu de l'Observatori per a la Igualtat del 2018-2019 serà l'estudi de la participació de la dona en l’espai polític. 

LES ENTITATS ES PRESENTEN

 
 
QUI SOM

 

ACAF - Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central
Seu territorial del Baix Empordà
 
QUÈ FEM
 

Informació i atenció personalitzada per a persones afectades de Síndromes de Sensibilització Central (fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica/EM, sensibilitat química múltiple i electrohipersensibilitat)
Activitats de suport per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades.
Divulgació, conscienciació i sensibilització social.
 
 ESTEM

Espai Dona.
Carrer de Pals, 71. Palafrugell
 
 
VULL SABER-NE MÉS

 

Telèfon: 696.932.180
Web: www.fibromialgia.cat
Facebook: https://www.facebook.com/acaf.ssc/
Twitter: @info_ACAF
Instagram: @info_acaf
 
   
 
QUI SOM

 


Fundació Vilagran-Maristany (Vimar) de suport a les persones amb discapacitat del Baix Empordà
 
 
 
QUÈ FEM
 
 
 
 

Impulsar la participació de les persones amb discapacitat i/o a les persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental com a ciutadans de ple dret, fomentant la seva autonomia i la seva participació social mitjançant les dimensions de qualitat de vida.

Serveis diürns: destinats a oferir atenció individual i especialitzada. El seu principal objectiu és millorar la qualitat de vida tant de la família com de la persona amb dependència. El servei té com a finalitat fomentar al màxim el grau d’autonomia personal i social de la persona, desenvolupant tasques de la vida diària i impulsant la seva integració social.

Serveis d'acolliment residencial: destinats a oferir allotjament, acolliment, atenció individual i cura personal. L’objectiu principal d’aquests serveis consisteix en millorar la qualitat de vida de les persones ateses, entesa com la consecució d’una major autonomia funcional, social, de creixement personal, benestar, autoestima, dignitat i potenciació del nivell de competència.
 


ON ESTEM
 
 • Centre d’Atenció Especialitzada (CAE).St. Feliu Guíxols.
 • Servei de Teràpia Ocupacional (STO) a Santa Cristina.
 •  Servei de casal de lleure a Palafrugell.
 • Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar (a tota la comarca).
 • Servei d’Atenció al Domicili (SAD) (a tota la comarca).
 • Residència Robert Pallí (St. Feliu de Guíxols).
 •  Llar Residència Gavina (St. Antoni de Calonge).
 • Llar Residència 2000 (Palafrugell).
 • Llar Residència Carrilet (Palafrugell).
 •  Llars Joan Esteve (Palafrugell)
 •  Servei Respir Familiar (St. Feliu de Guíxols).
 

VULL SABER-NE MÉS

 
http://www.fundaciovimar.org/
 Telèfon: 972601946
 Correu electrònic: administracio@fundaciovimar.org
 
 
 
 
QUI SOM

 


Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental (Arep)
 
 QUÈ FEM

 

Entitat sense ànim de lucre que té com a missió millorar la qualitat de vida de persones a l’àmbit de la salut mental mitjançant l’apoderament, i promoure la sensibilització de la societat envers aquest col·lectiu.
Arep actua als diferents àmbits de la vida per cobrir les necessitats de les persones amb problemes de salut mental: acollida i assessorament; rehabilitació i inclusió comunitària; habitatge; inserció laboral i voluntariat.

ON ESTEM
 

Els serveis d’habitatge estan repartits per Barcelona i Palafrugell, on la llar més gran és al c/Tarongeta.
 


VULL SABER-NE MÉS

 
www.arep.cat
T 972 611 456
Facebook, Twitter, Instagram: @AssociacioArep
 
   
 
 
enllaç a la pàgina de Voluntariat de Palafrugell
enllaç al mapa de recursos per a la inclusió de Palafrugell
El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) és un òrgan col·legiat de participació comunitària per a l’assessorament, consulta, proposta i participació en matèria de serveis socials a la vila de Palafrugell, tal i com preveu l’article 24.2 del Decret 202/2009, de 22 de desembre, dels òrgans de participació i de coordinació de Sistema Català de Serveis Socials. Aquest butlletí neix de la demanda de les entitats membres del Consell Municipal de Benestar Social i vol ser una eina de coneixement i reconeixement de tot allò que es cou en l'àmbit social a Palafrugell
Veure el Reglament del CMBS

Copyright © 2018 Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell. Tots els drets reservats.

Rebeu aquest correu electrònic perquè formeu part de la llista de subscriptors al butlletí electrònic del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell

Podeu canviar les meves dades or donar-me de baixa d'aquesta llista.
 


This email was sent to <<Correu Electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Plis · Avinguda Josep Pla, 3 · Palafrugell, Gi 17200 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp