Copy

Onderwerp Vriendenlezing komt op TV!

Een Hollander in Parijs
Philip Freriks stapt in de voetsporen van Nederlandse kunstschilders in 19de eeuws Parijs. Uitzending: vanaf 6 september, 21:25 uur op NPO 2 met Thérèse Schwartze in Parijs in aflevering 5 op 4 oktober, zie hieronder.

Ruim een eeuw lang was Parijs de smeltkroes van cultureel Europa en de hoofdstad van de negentiende eeuw. In de 6-delige serie Een Hollander in Parijs volgt presentator Philip Freriks de Parijse periode van zes Nederlandse kunstschilders: Van Spaendonck, Scheffer, Jongkind, Maris, Schwartze en Van Dongen. Wat waren hun eerste indrukken? Wie ontmoetten ze en waar leefden en leerden ze? Via hun ogen zien we hoe Parijs in de 19de eeuw een heksenketel was, een episch centrum van de macht vol kunst, feesten, mooie verhalen en het leven zelf.

Aflevering 5, 4 oktober 2018: En er waren ook vrouwen in Parijs Met de stoere Thérèse Schwartze gaan we de jaren 80 van de 19de eeuw in. In Parijs bruist het, restaurants, warenhuizen en theaters floreren. Maar hoe ‘modern’ dit allemaal ook aandoet, voor vrouwen is het nog steeds oppassen geblazen dat hun goede naam niet bezoedeld wordt. Philip Freriks stapt in de voetsporen van de meest toonaangevende vrouwelijke kunstenaar van haar tijd.

Op dinsdag 25 september is de lezing over Thérèse Schwartze, georganiseerd door de VU Eindhoven. De lezing wordt gegeven door drs. Cora Hollema (1948), socioloog, tentoonstellingsmaker en publicist. Zij was werkzaam o.a. bij het Frans Halsmuseum, Museon, Universiteitsmuseum Agnietenkapel en Slot Zeist. In 1998 publiceerde zij de monografie 'Thérèse Schwartze, een vorstelijk portrettiste' (uitverkocht) en 2010 verscheen de 2e druk van 'Thérèse Schwartze (1851-1918), haar klant was koning' (Zutphen, 2010, nog verkrijgbaar). 
Link naar de lezing op de website van de VU: https://bit.ly/2oMSLOD

Deze lezing is gratis toegankelijk voor Vrienden van de Volksuniversiteit met hun Vriendenpas, andere geïnteresseerden die de lezing willen bijwonen betalen € 8,- p.p. ter plaatse aan de zaal.
Kom erbij, meer informatie over Vriend worden: https://www.vu-eindhoven.nl/word-vriend-van-de-vu

Leuk, interessant of nuttig?
Deze cursussen en workshops gaan de komende weken van start. Aanmelden kan direct via de link.

Gelaatkunde: uw gezicht vertelt heel wat over u, nieuwsgierig geworden?
https://www.vu-eindhoven.nl/lichaam-geest/gelaatkunde-praktijkcursus-gezicht-lezen

Binnenhuisarchitectuur: maak een praktisch plan voor de (her-)inrichting van uw huis!
https://www.vu-eindhoven.nl/creatief/overige-cursussen/binnenhuisarchitectuur

Een (nieuwe) iPad of iPhone en nog veel vragen? Volg dan deze cursus!
https://www.vu-eindhoven.nl/digitale-vaardigheden/werken-met-ipad-en-iphone

De nieuwe cursus Inleiding in de Filosofie gaat van start, interesse?
https://www.vu-eindhoven.nl/kunst-cultuur-en-ontwikkeling/inleiding-de-filosofie


Fotografie met je smartphone: veel mensen maken foto's met hun smartphone zonder eigenlijk te weten wat de mogelijkheden zijn, onze docente geeft u tips en trucs
https://www.vu-eindhoven.nl/creatief/digitale-fotografie/fotografie-met-je-smartphone

Welke kant gaan we op? Which way do we go?

Van oudsher heeft Volksuniversiteit Eindhoven veel cursisten die een taalcursus volgen. Daarnaast bieden we nog andere cursussen aan zoals creatieve cursussen, digitale vaardigheidscursussen en kunst- en cultuurcursussen.
Wij willen weten wat de Eindhovenaar wil, waar behoefte aan is qua cursussen en workshops. Heeft u ideeën en wilt u meepraten? Wat voor cursus zou uzelf willen volgen naast een taalcursus? Welke cursus mist u in ons aanbod? Maar ook... bent u zelf heel vaardig in een bepaald onderwerp, wat u wilt en kunt overbrengen aan anderen?
Wij horen het graag van u. Stuur ons een bericht: info@vu-eindhoven.nl

Copyright © 2018 Volksuniversiteit Eindhoven, All rights reserved.


Wilt u aanpassen hoe en of u deze nieuwsbrief ontvangt??
U kunt uw gegevens aanpassen or unsubscribe/uitschrijven van deze mailinglijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp