Copy
Avaa viesti selaimessa
Ajankohtaista Raiteilta 3/2021

LVM:n ja VR:n tälle vuodelle solmitun ostoliikennesopimuksen yhteydessä luovuttiin VR:n yksinoikeudesta henkilöjunaliikenteeseen. Kilpailulle ei siis enää ole sopimuksellisia tai lainsäädännöllisiä esteitä, mutta ainutta Suomen raiteille sellaisenaan valmiiksi sopivaa kalustoa on VR:llä. Käytännössä uusia toimijoita voisi siis tulla mukaan lähinnä kalustoyhtiöjärjestelyin tuettuun ostoliikenteeseen, ja siihenkin on parhaillaan valmisteilla valtion suorahankinta VR:ltä vuoteen 2030 asti.

Junaliikenteen kulkutapaosuuden kasvu ilman yhteyksien, vuoromäärien ja aikataulujen kehittämistä on vaikeaa, varsinkin käytettävän rahoituksen pysyessä nykysuunnitelmien mukaan vuosittain samana aina vuoteen 2030 asti. Pro Rautatie ry pitää tärkeänä, että nyt solmittava pitkä sopimus ei jäädytä esimerkiksi junaliikenteen alueellisia kehitys- ja pilottimahdollisuuksia lähes kymmeneksi tulevaksi vuodeksi, vaan että suomalaisessa henkilöjunaliikenteessä voidaan tehdä jo lähivuosina myös todellisia edistysaskeleita kestävän raideliikenteen suosion kasvulle.

Atte Mantila, toiminnanjohtaja, Pro Rautatie ry, Twitterissä @ProRautatie

Ota seurantaan Pro Rautatien Twitter-tili
Ota seurantaan Pro Rautatien Twitter-tili
Pro Rautatien nettisivut
Pro Rautatien nettisivut

Ilmoittaudu webinaariimme 4.11. Aiheena mm. investointiohjelman vaikutus aluekehitykseen.

Järjestämme tämän viikon torstaina maksuttoman webinaarin, jonka aiheina ovat raideliikenne valtakunnallisessa Liikenne12-liikennejärjestelmäsuunnitelmassa ja väyläverkon investointiohjelmassa, investointiohjelman vaikutus aluekehitykseen sekä EU:n rahoitusvälineet. Puhujina mm. europarlamentaarikko Henna Virkkunen ja aluekehityksen asiantuntija Timo Aro.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu kuulolle
Ennakkomaistiaisina olemme saaneet webinaaripuhujiltamme luettavaa jo nyt!
Käy katsomassa LVM:n Maria Torttilan ja Henna Virkkusen kommentit sivuiltamme ja tule kuuntelemaan lisää Teamsin välityksellä 4.11.

Hallituksen pöydältä

Hyvät lukijat
Pro Rautatie ry:n jäseninä on kuntatoimijoita ja kuntien yhteenliittymiä, joissa parhaillaan valmistellaan vuoden 2022 talousarviotavoitteita ja investointimäärärahoja. Osa investoinneista kohdistuu raideliikenteen kehittämiseen ja raideliikennettä tukevien rakenteiden, asemalaiturien ja pysäköintialueiden rakentamiseen. Maankäytöllisesti kunnissa on tärkeää varautua uusien yritys- ja asuinalueiden kaavoittamiseen, jotta raideliikenteestä kehittyy vetovoimainen vaihtoehto esimerkiksi työvoiman liikkuvuudelle.

Yhdistys valmistelee loppuvuodesta 2021 toimintasuunnitelmansa vuodelle 2022. Tähän valmisteluun jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa välittämällä hallitukselle omat ehdotuksensa ja seminaarien osalta omat sisältötoiveensa. Ehdotuksia ja toiveita voi lähettää yhdistyksen toiminnanjohtaja Atte Mantilalle marras-joulukuun aikana.

Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia teitä, jotka olette kuluvan vuoden aikana osallistuneet webinaareihimme joko asiantuntijana puheenvuoron pitäjänä tai kuulijana. Edelleen tulemme tarjoamaan jäsenille ja muille kiinnostuneille korkeatasoisia seminaareja/webinaareja.

Tuula Petäkoski-Hult, hallituksen puheenjohtaja

Kiinnostaako Pro Rautatie ry:n jäsenyys? Etsimme nyt uusia jäseniä mukaan!

Yhdistyksemme toiminta raideliikenteen edistämiseksi ja tiedon jakamiseksi perustuu kuntien, maakuntien liittojen, yritysten ja muiden tahojen jäsenyyteen. Kaikissa Pro Rautatien jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä toiminnanjohtajaamme Atte Mantilaan joko soittamalla 0400 858 170 tai laittamalla viestiä:
Lähetä sähköpostia atte.mantila@prorautatie.fi

Väyläviraston valmistelussa on 40 miljoonan euron investointi Satakunnan–Pirkanmaan rataverkkoon

Satakunnan kansa uutisoi junaliikenteen tehokkuutta, välityskapasiteettia ja turvallisuutta parantavan ohjausjärjestelmän käyttöönotosta ensimmäisenä Pori–Rauma–Tampere-rautateillä. Digitaalisen ohjausjärjestelmän rakentaminen ajoittuu viimeisimmän suunnitelman mukaan vuosille 2024–2025. Tavoitteena on järjestelmän ottaminen käyttöön mainituilla rataosuuksilla syksyllä 2026. Satakuntaliitto on yksi Pro Rautatien jäsenistä. Lue Digirata-hankkeesta lisää Satakunnan Kansan uutisesta 28.10.

Väyläverkon investointiohjelma on viimeistelyssä

Väyläviraston ensimmäiseen väyläverkon 8-vuotiseen investointiohjelmaluonnokseen saapui noin 250 lausuntoa ja ohjelma on nyt viimeistelyvaiheessa. Investointiohjelma päivitetään vuosittain ja sitä toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevan rahoituksen mukaan. Lue lisää Väyläviraston sivuilta. Väyläviraston liikenneverkkojen suunnittelun toimialajohtaja Pekka Rajala kertoo investointiohjelmasta lisää webinaarissamme 4.11. Ilmoittaudu mukaan!

Ratikalla 11 miljardin investointimahdollisuudet elinkeinoelämälle

Ratikkaliikenteen edistämisessä tapahtuu Suomessa tällä hetkellä paljon. Järjestimme Pro Rautatien syksyn ensimmäisen webinaarin 23.9.2021, aiheena kotimaiset raitiotiehankkeet. Pääsimme kuulemaan ajankohtaisimmat kuulumiset elokuussa käynnistyneestä Tampereen ratikasta, näkökulmia Espoon ja Helsingin yhteisestä Raide-Jokerista, Tampereen seuturatikasta ja Turun raitsikasta sekä Vantaan kaupunginjohtajan terveiset Vantaan ratikan tavoitteista. Lue webinaaristamme lisää täältä. Kaikki webinaarin esityskalvot ovat nähtävissä sivuillamme.

Tesoman henkilöjunaseisake on avattu

Länsi-Tampereella sijaitseva Tesoma on kaupungin keskeinen kasvukeskus, jota on haluttu kehittää viime vuosina voimakkaasti. Tampereen lähijunaliikenteessä otettiinkin tänä syksynä uusi askel, kun Tampereen ja Nokian väliä kulkevat M-lähijunat ja Porin kaukojunat pysähtyvät nyt myös Tesomalla. Tampereen alueella matkustaminen onnistuu Nyssen matkakortin kausilipulla sekä mobiililipuilla myös lähi- ja kaukoliikenteen junissa. Tampereen kaupunki on yksi Pro Rautatien jäsenistä. Lue Tesoman aseman avajaisista lisää Twitteristä.https://

Uusi ratayhteys yhdistäisi nykyiset radat Kolarin ja Kemijärven välillä. Kuva © Lapin liitto: ote Lapin tulevaisuuskuva 2040+:sta, Lappi-sopimus 2022-2025 (luonnos).

Lapissa ei tavoitella enää Jäämeren rataa – nyt suunnitellaan Lapin pisararataa

Lapin liiton valmisteleman uuden Lappi-sopimuksen luonnokseen sisältyy uutena raideyhteytenä Itä- ja Länsi-Lapin yhdistävä rata Kemijärven ja Kolarin välille. Sodankylän ja Kittilän kautta kulkeva rata muodostaisi yhdessä olemassa olevan radan kanssa käänteisen pisaran muotoisen radan. Uusia kansainvälisiä ratayhteyksiä esitetään sekä Ruotsiin että Venäjälle. Yle Uutisten mukaan Lapin liiton uusi maakuntahallitus käsitteli Lappi-sopimuksen luonnosta 1. marraskuuta. Uusi maakuntavaltuusto puolestaan päättää sopimuksen hyväksymisestä 22.11. Lue aiheesta lisää Yle Uutisten sivuilta. 97500377305093?s=20

Muita ajankohtaisimpia uutispoimintoja syksyltä 2021

Valtioneuvosto hyväksyi Itärata-hankeyhtiön perustamisen
(Lue tiedote 28.10.2021 LVM:n sivuilta.)

Tampere kannustaa asukkaita ja työmatkalaisia liittymään lähijunaan
(Lue uutinen 27.10.2021 hiilineutraalisuomi.fi-sivuilta.)

Mussalosta lähtee tällä hetkellä konttijuna Aasiaan lähes viikoittain – kasvavan puutavarakysynnän arvioidaan lisäävän kuljetuksia ensi vuonna
(Lue uutinen 28.10.2021 YLE Uutiset -sivuilta.)

Viivoittimella suora veto Helsingin ja Tampereen väliin vai sittenkin mutkia? Suomi-rata esittää keväällä tunnin radan linjaukset
(Lue uutinen 19.10.2021 HS:n sivuilta.)

Helsingin ja Riihimäen välisen ratahankkeen toisen vaiheen rakentaminen aloitetaan loppuvuodesta
(Lue uutinen 14.10.2021 HS:n sivuilta.)

Päijät-Hämeen liitto teettää yhdessä Lahden ja Heinolan kaupunkien kanssa selvityksen Lahti–Heinola–Mikkeli-radasta
(Lue lisää Pro Rautatien jäsenliiton edunvalvontajohtaja Mari Kuparisen twiitistä 5.10.2021 ja maakuntahallituksen pöytäkirjasta 4.10.2021.)

Ratikan rakentaminen piinasi Sammonkadun yrittäjiä neljä vuotta. Remontin jälkeen katu on yksi Tampereen hienoimmista kulkuväylistä
(Lue juttu 21.9.2021 Yle Uutiset -sivulta.)

Jaa uutiskirje Facebookissa Jaa uutiskirje Facebookissa
Twiittaa uutiskirjeestä Twiittaa uutiskirjeestä
Jaa uutiskirje sähköpostilla Jaa uutiskirje sähköpostilla
Jaa uutiskirje LinkedInissä Jaa uutiskirje LinkedInissä
Copyright © 2021 Pro Rautatie ry, All rights reserved.


Voit päivittää tilauksesi tai lopettaa uutiskirjeemme tilauksen.

Email Marketing Powered by Mailchimp