Copy

Nieuwsbrief september 2022

 

Beste Vrienden van Elver

De zomer lijkt definitief voorbij. Een hele hete zomer dit jaar met weinig neerslag. Droogte alom. Zorgen om een veranderend klimaat. En ook de ellende van de oorlog In Oekraïne is nog lang niet voorbij. Naast  al het menselijke leed is daar ook nog een energiecrisis die ons allemaal raakt. We kunnen onze ogen er niet voor sluiten.
Maar laten we niet alleen maar somber zijn. Er gebeuren gelukkig ook nog hele goede dingen. Waar je blij van wordt. Waarmee je de ander kunt helpen. Zodat ook zij die minder bedeeld zijn in het leven een stukje geluk kunnen ervaren. Samen met onze vrienden proberen wij daar aan bij te dragen.
In deze nieuwsbrief een tweetal projecten, ondersteund door de Vrienden, die weer een glimlach op de gezichten van de cliënten tovert. En een impressie van het afscheid van onze voorzitter.


IJskar

Van de zomer is de ijscokar langs geweest op drie locaties in Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw Wehl. Alle cliënten en medewerkers hebben een ijsje mogen komen halen. Kosten gefinancierd door de Vrienden. Rolstoelfiets

Dankzij stichting SFO, het ANWB fonds, stichting NCPH en de Vrienden van Elver heeft Elver deze zomer een nieuwe rolstoelfiets mogen ontvangen. De oude fiets was aan vervanging toe en het is heel erg fijn dat het gelukt is om een nieuwe fiets te realiseren.

 

 Onze voorzitter neemt afscheid
 
In de bestuursvergadering van 19 september 2022 neemt Ruud Wink na 8 jaar afscheid als voorzitter van de Vrienden van Elver. Hij heeft de statutair maximale periode van 2 x 4 jaar erop zitten. Warme woorden van Irma Harmelink, bestuurder van Elver, vallen hem ten deel. Zijn opvolger, John Brands (we zullen hem in een volgende nieuwsbrief nader voorstellen) memoreert dat Ruud de lat hoog heeft gelegd voor hem en hoopt dat hij waardig in zijn voetsporen kan treden. Ook namens zijn medebestuursleden wordt Ruud toegesproken: 

"D’ran, Pak An, Achterhoekse leuzen die zomaar voor Ruud uitgevonden hadden kunnen zijn.
Staon en slaon. Van hetzelfde laken een pak. Op de golfbaan. Geen ellenlang nadenken, niet nog eens oplijnen, geen drie oefenswings, Ruud loopt naar de bal, heeft het onderweg al gezien en zijn keuzes gemaakt. En bijna altijd met goed resultaat.
Zo staat Ruud in het leven. En zo heeft hij ook geacteerd als voorzitter van de Vrienden van Elver. Met heldere ideeën. Had zijn keus al gemaakt. Wist waar hij naar toe wilde. 
Acht jaar is hij voorzitter geweest. Korte lijnen naar het management van Elver. Eerst met Ernst van Drumpt, nu met Irma Harmelink. Regelmatig even overleg, de neuzen dezelfde kant uit. Geen man van het conflict. Maar van samenwerken en vooral samendoen. Vaak had Ruud de zaken al goed voorbereid met de onmisbare steun van Rita Spitters, later Jacqueline Kijzers en nu Karin van Schriek. Onmisbare krachten. Tot gemak van ons overige bestuursleden.
Dreigden er problemen of was er onduidelijkheid, Ruud stapte erop af. Kwam met oplossingen. Evenwicht Arnhem-Wehl, cliëntenraad van Elver, Zandewierde. Hij zette een solide basis neer voor het beheer van ons fonds. Zijn grote netwerk kwam vaak goed van pas. Moest er iets geregeld, was er wat nodig, Ruud wist vaak een passende oplossing. Ging naar verenigingen in de buurt om de Vrienden te promoten.
Hij gaf de aanzet binnen ons bestuur tot enige vorm van differentiatie. Ieder bestuurslid een kerntaak. Gaf duidelijkheid en efficiëntie. Ruud kan gerust zijn met zijn opvolger. John lijkt de lijn van Ruud  voort te zetten. Vier seizoenkaarten bij Vitesse, zo geregeld. D’ran!
Maar bovenal is Ruud een prettig mens. Geen conflicten binnen het bestuur. Aandacht voor iedereen. Een vriend.

Ruud, namens iedereen bedankt voor je geweldige en belangeloze inzet voor de Vrienden van Elver."

Als dank vanuit het bestuur een fraai aandenken, afkomstig uit Klei & Kunst van Elver.
 

 

Secretariaat Vrienden van Elver 

Nieuw Wehlseweg 14
7031 HW Nieuw Wehl

Postbus 3
7030 AA Nieuw Wehl

T: 0314 696 911
E: vrienden@elver.nl

 
 


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vrienden van Elver · Nieuw Wehlseweg 14 · Nieuw Wehl, 7031 HW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp