Copy
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2021

OPSTARTEN

Vanaf 1 september is ons huis weer volledig open. De openingstijden zijn: maandag tot donderdag van 9.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 9.30 uur tot 13.00 uur.
Nu de Coronamaatregelen het weer toelaten kunnen we starten met nieuwe activiteiten. Wij vragen je om bij corona gerelateerde klachten dit te melden en ons huis dan niet te bezoeken. Wij houden ons nog aan de 1,5 meter afstand en vragen je om jouw handen te ontsmetten bij binnenkomst. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht maar optioneel. Meedoen aan een activiteit is op eigen risico. Om deel te nemen aan de verschillende activiteiten kun je op de website meer informatie vinden.

Nieuw en bestaand aanbod 

Zo gaan we weer van start met yoga met onze nieuwe yogalerares Felicia. 
Je kunt je opgeven voor diverse massages en creatieve ochtenden. Zo is er teken-je vrij met Mariëlle. Samen met haar kun je je emoties verkennen en deze op papier in een tekening verbeelden. Mariëlle ondersteunt door vragen te stellen, muziek en een ontspannende visualisatie. Ze brengt meer ontspanning en inzicht in emoties.
Op  donderdag 9 september zwaait onze kok Wim weer de scepter in de keuken en is iedereen welkom voor “koken als vanouds”. We starten om 17.00 uur. We koken samen en genieten daarna van de gerechten die we hebben gemaakt. Wat er op het menu staat is nog een verrassing.
Een nieuwe activiteit is Reiki.  Dit wordt gegeven door Karin Tooren. Door levensenergie te laten stromen helpt het blokkades weg te nemen en boost hiermee het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Voor de betekenis verdelen we Reiki in de Japanse termen ‘Rei’ (wat universeel betekent) en ‘Ki’ (wat levensenergie betekent). Door een zachte aanraking wordt de energiestroom hersteld en brengt het rust en ontspanning.
VOOR ALLE ACTIVITEITEN - BEZOEK DE WEBSITE
In oktober organiseren wij iedere vrijdag een middag met extra aandacht voor vrouwen met borstkanker. Deze middagen starten om 13.15 uur en duren tot 16.30 uur. Ze zijn bedoeld om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een ontspannen sfeer. Er is een creatief onderdeel en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten.

Programma:
Vrijdag 1 oktober: Borstkanker en dan,….; deze middag komt er een verpleegkundig specialist oncologie en is er ruimte voor vragen en gesprek.

Vrijdag 15 oktober: “Jij verdient de zorg die bij je past”. Anja en Tineke Smilde vertellen over het behouden van eigen regie tijdens het behandelingsproces. Er is gelegenheid tot het maken van een moodboard.
 
Vrijdag 22 oktober: Ellen vertelt over voeding en kanker. Deze middag gaan we ook zelf aan de slag met drie recepten. We maken drie gezonde snacks die we onder het genot van een drankje samen nuttigen.

Vrijdag 29 oktober: Als afsluiting van de bijzondere maand organiseren wij een verwenmiddag. Deze middag is er aandacht voor innerlijk en uiterlijk. Er zijn diverse massages zoals handmassage met etherische olie en voetmassage en gezichtsmassage. Een middag vol verwennerijen met als slot een verrassende cocktail waarmee we het leven vieren.
 
ACTIVITEITEN BORSTKANKERMAAND - BEZOEK DE WEBSITE

Doe ook mee aan de spinningmarathon

Op zondag 12 september organiseren wij een spinningmarathon op de Markt in ’s-Hertogenbosch. De inkomsten van deze sportieve sponsoractie zijn voor de continuering van de psychosociale activiteiten voor onze gasten. Er zijn drie sessies van elk twee uur met elk twintig spinningbikes. 

Schrijf je in en kijk bij ‘Deelnemen aan deze actie’.
INSCHRIJVEN SPINNINGMARATHON
Wil je ons ook doneren? Klik hier en ga naar ‘Doneer nu’.
 
Natuurlijk kun je deelnemers ook komen aanmoedigen. De Spinningmarathon wordt georganiseerd in samenwerking met Salesforce, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de plaatselijke horeca.

VACATURES

Nu we weer volledig open gaan kunnen gasten te allen tijde zonder afspraak bij ons binnenlopen. Het betreft een kwetsbare groep die je ondersteunt, informeert en begeleidt naar of tijdens de activiteiten in ons huis. Wij willen er graag zijn voor iedereen. Veel verschillende culturele achtergronden van vrijwilligers maakt een veelzijdig aanbod aan psychosociale ondersteuning mogelijk. Wij zijn op zoek naar:

Gastvrouwen/-heren (lees de volledige vacature)
Je beschikt over een luisterend oor, inlevingsvermogen en de gave om de gasten zich thuis te laten voelen in onze huiskamer.
Intern begeleiders (lees de volledige vacature)
Je bent er voor het welzijn van onze gasten maar ook dat van alle vrijwilligers binnen het Vicki Brownhuis. De goede kwaliteit van ons team is voor jou een voortdurend aandachtspunt.
Communicatiemedewerkers (lees de volledige vacature)
Specifiek voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief, het schrijven van teksten en social media.  
Begeleiders bondgirls en golden girls (lees de volledige vacature)
Je beschikt over kennis en ervaring met het procesmatig, inhoudelijk en empatisch begeleiden van groepen. 
Interesse?
Het Vicki Brownhuis is blij dat er zoveel mensen hun tijd en talent ter beschikking willen stellen aan onze organisatie. Met passie en bevlogenheid streven we een hoog kwaliteitsniveau na en hechten aan een zorgvuldig selectieproces.

BEDANKT

Ook in de zomer hebben wij weer donaties mogen ontvangen. Hartelijk dank hiervoor:
  • Diaconie van de Protestantse gemeente Sint Michielsgestel/Schijndel een donatie van €200
  • Van onze vrijwilliger Iris Bender een donatie van €838. Dit bedrag heeft zij opgehaald via de Huis in Actie pagina van het KWF. KWF Kankerbestrijding - 's-Hertogenbosch - Vicki Brownhuis
  • Netwerk Informele Ondersteuning (NIO) een donatie van €500
  • Een anonieme donatie van €100
Mede dankzij alle donaties kunnen wij de psychosociale ondersteuning voor onze gasten continueren.

BOEKENTIP

Wanneer je als ouder kanker hebt
Van Dineke Verkaik, Paul Boelen

Hoe ga je binnen het gezin om met medische informatie? Wat vertel je wel en niet tegen je kinderen? Hoe bereid je je kinderen het beste voor op wat komen gaat? Hoe kun je voorkomen dat de ziekte de ontwikkeling van je kinderen belemmert?
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Email
Email: info@vickibrownhuis.nl  
Telefoon: 073 - 6148550 | www.vickibrownhuis.nl
Adres: Stichting Vicki Brown, Aartshertogenlaan 469, 5213 JA 's-Hertogenbosch
Maandag - Donderdag : 9.30u tot 16.30u en Vrijdag : 9.30 - 13.00 uur
Wij staan in de Lokale Goede Doelen Gids
Wij hebben een ANBI status en zijn CBF gecertificeerd


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vicki Brownhuis · Aartshertogenlaan 469 · 's Hertogenbosch, 5213 JA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp