Copy
View this email in your browser

Ruimte voor natuur

De natuur werkt ontspannend en het is goed om daar dagelijks even tijd voor te maken. Buiten is het nu volop lente en ook al kunnen we niet samen op pad, we kunnen er wel allemaal van genieten.
Of je nu in je tuin bent, op je balkon, in het groen in de buurt of online, de natuur is altijd dichtbij. En de natuur gaat ondanks alles gewoon lekker haar gang. En als je goed kijkt, zie je misschien elke dag iets nieuws.

Creëer je eigen natuurmoment

Dezer dagen is het extra belangrijk de natuur met elkaar te delen. Door in de natuur ruimte voor de ander te maken, maak je ook ruimte voor jezelf. Het biedt je de kans om de kracht van de natuur te ervaren en de energie te laten stromen. In mijn blog Met afstand het beste natuurmoment lees je hoe je de ruimte beter benut en tegelijkertijd profiteert van je eigen hoffelijkheid. Je hebt er vast ook de rest van de dag nog profijt van.

Kijken naar de natuur

Ook kijken naar natuur kan je ontspanning geven. Daarom post ik deze maand op de sociale media van Wandelen Werkt elke dag een natuurfoto die ik op een van mijn wandelingen maakte. Deze foto is bijvoorbeeld genomen op De Stulp bij Lage Vuursche. Wil jij ook een dagelijkse portie natuur? Volg  Wandelen Werkt dan op LinkedInFacebook of Twitter.

Podcast Minfulnesswandeling

Deelnemers van wandel- en fitcoaching kennen deze oefening al omdat we er altijd mee beginnen. De basiswandeling is namelijk een krachtige manier om al wandelend de aandacht naar het hier en nu te brengen. En zo meer ontspanning en focus te ervaren. Door met bewuste aandacht te bewegen en je zintuigen open te stellen voor wat er is, verdiep je de verbinding met jezelf en je omgeving. Ik heb de oefening ingesproken die als podcast hier te beluisteren is. Zo kunnen we toch samen op pad!

Geef je fantasie de ruimte

Kun je of mag je niet naar buiten? Verken dan eens het pad van de natuurvisualisatie. Ga daarvoor op een stoel of meditatiekussen zitten of ga liggen op een yogamatje en sluit je ogen. Probeer je dan voor te stellen hoe je wandelt in het park of in het bos. Of misschien over het strand? Zie je al voor je hoe jij daar lekker wandelt? Neem ruim de tijd om je beweging te observeren en te ontdekken wat jouw zintuigen je vertellen. Zo geniet je van een hele bijzondere ontdekkingstocht in je eigen natuur.

Breng beweging in je dag

Door thuis te werken beweeg je vaak minder. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat de energie blijft stromen? Vorig jaar zette ik in mijn blog Breng meer beweging in je dag een aantal tips op rij om meer te bewegen. Helaas is nu niet alles toe te passen, maar zie het als inspiratie om je eigen lijstje te maken. Zo ontdek je wat voor jou werkt in deze bijzondere tijd.
Complete agenda Wandelen Werkt 2020
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Wandelen Werkt, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp