Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Steamwork

Roparun team 293 sinds 2012

Jaargang 2 / Nieuwsbrief 2021-2

Inhoud

Hierbij ontvangt u de derde nieuwsbrief van Roparun editie 2021. Een bijzondere editie met in het Pinksterweekend helaas geen fysieke Roparun maar een digitale versie met een Fun & Run actie die ons team zelf organiseert. Stichting Roparun heeft de fysieke estafette verplaatst naar oktober en hoopt dan de Roparun de 30e editie op gepaste wijze af te sluiten. In deze nieuwsbrief meer hierover. Verder een update van onze acties, opbrengst en informatie over gesteunde doelen van Stichting Roparun. Het licht laten wij dit keer schijnen op teamlid, André de Ruijter en kledingsponsor Havé-Digitap. Tenslotte belangrijk nieuws van het bestuur van Stichting Roparun.

Namens ons allemaal veel leesplezier gewenst. 

Acties voltooid & gepland

Voltooide acties 


Spaarpot Steamy is de afgelopen tijd gevuld. In deze rubriek één of meerdere acties die ons team de afgelopen weken heeft gehouden. Geniet dit keer van bloeiende amaryllisbollen en de blijvende verkoop van onze speciale Roparun mondkapjes.
Verkoop Amaryllisbollen kleurrijk succes!

Niet alleen een prachtige opbrengst, maar ook zeer tevreden klanten. Enkele weken na de verkoop verschenen de eerste knoppen uit de bollen. Al gauw werden verschillende foto's gedeeld op social media van blije en trotse klanten. Deze kleurrijke plaatjes willen wij graag met jullie delen. Zie hieronder een enkele voorbeelden. Op onze website staat een hele collage van bloeiende Amaryllisbollen. Collage en Link maken

Verkoop Speciale Roparun Mondkapjes

De verkoop van onze speciale Roparun mondkapjes gaat onverhinderd door. Inmiddels zijn 711 mondkapjes verkocht. Het goede nieuws is dat ze nog steeds besteld kunnen worden via onze website mondkapjes.

De mondkapjes zijn gemaakt van katoen en kunnen gewassen worden. Het gaat hierbij niet om medische mondkapjes. De netto opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun

Geplande acties


Steamwork staat niet stil om geld in te zamelen voor de Roparun. In deze rubriek aandacht voor één of meerdere acties die de komende weken op de agenda staan. De Fun & Run actie en de jaarlijkse Lotenactie. Onze kilometeractie verschuift deze editie na de zomervakantie !
Roparun-Pinksterweekend : Fun & Run  
Steamwork in actie tijdens Roparun-Pinksterweekend! Doe jij ook mee?

Een supertoffe Fun & Run actie met allerlei opdrachten. Iedereen/ Elk teamlid kan op een zelf gekozen tijdstip en eigen manier bewegen. Fietsen, wandelen, skaten, hardlopen, kies jouw manier om geld op te brengen voor een ander! Samen bewegen en die kleine stukjes samen vormen een mooi lint op de kaart. Op sociaal media wordt de totale afstand bijgehouden.  

Zaterdag 22 mei 07:00 t/m maandag  24 mei 15:00.

De opdrachten vinden plaats in een bepaald tijdsblok. Afhankelijk van de geldende corona maatregelen kunnen de opdrachten individueel of met een aantal mensen (een subteam) uitgevoerd worden. Niet alleen onze teamleden, maar ook u kan een beetje het Roparun gevoel beleven. Geef je op bij een teamlid of online via de website. Kom in beweging voor het goede doel.
We starten niet in Frankrijk of Duitsland, maar in ons eigen kikkerlandje bij voorkeur ergens op de Roparun route. Leg jouw deelname vast en deel foto’s met iedereen. 
Koop een lot en steun team Steamwork
Acties genoeg, maar wil je een gokje wagen dan is dit je kans. Doe mee met de Roparunloterij en maak kans op één of meerdere prijzen. Met als hoofdprijs een echte auto! 
  • Hoofdprijs (2x): Volkswagen T-Roc Style 1.0 TSI
  • Vakantiereizen t.w.v. € 4.500,- tot € 2.500,-
  • Vakantiecheques t.w.v. € 500,-
  • ...en nog vele andere mooie prijzen.
In totaal zijn er meer dan 600 prijzen te winnen. Dus grijp je kans en koop een lot. Een Roparunlot kost € 2,50. De totale opbrengst komt ten goede aan projecten ter ondersteuning van mensen met Kanker. De trekking is op 26 mei 2021 en op 5 juni 2021 volgt de bekendmaking van de prijswinnaars. Dus wil je nog loten kopen wees er dan snel bij. Kopen kan bij één van onze teamleden of via onze website.

Opbrengst update


Zoveel mogelijk euro's verzamelen voor goede zorg voor mensen met kanker. Dat is ons hoofddoel. In deze rubriek houden wij u op de hoogte van onze opbrengst tot nu toe

Wij zijn trots dat in deze Corona tijd waarin het houden van acties moeilijk is, toch al een fantastisch bedrag hebben. Blijf ons steunen en doe mee met één van onze acties.

€12.597,00 

Doelen: dáár doen we het voor!


Fantastisch al die acties en een mooie opbrengst, maar waaraan wordt het besteed? Dit keer aandacht voor gesteunde doelen van Stichting Roparun.
In de afgelopen jaren heeft Stichting Roparun veel doelen kunnen ondersteunen. De stichting publiceert op de website alle doelen en heeft zelfs in kaart gebracht hoe deze doelen over de verschillende landen verspreid zijn begunstigd. Landen? Ja, niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk en Duitsland zijn teams actief. Kijk zelf verder op de website van Stichting Roparun en laat je verbazen over de lange lijst gesteunde doelen.

Hieronder enkele voorbeelden uit onze regio en nationaal:
•    Haga Ziekenhuis in Den Haag • Bijdrage van EUR 2.500 voor Keppie slaapmutsen 
•    Stichting Hospice Bodegraven-Reeuwijk in Bodegraven • Bijdrage van EUR 3.605 voor een hoog-laag bed;
•    Toon Hermans Huis Tiel in Tiel Bijdrage van EUR 10.000 voor de inrichting van de nieuwe locatie;
•    Erasmus MC de Patio in Rotterdam • Bijdrage van EUR 6.485 voor “POP” een persoonlijk ontwikkelingsplan voor omgaan met kanker in het dagelijks leven;
•    Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis • Bijdrage van EUR 30.000 voor 600 verzorgingsbh’s Borstkankervereniging Nederland;
•    Bijdrage van EUR 5.000 voor het symposium 40-jarig jubileum Powderdays Foundation;
•    Bijdrage van EUR 40.000 voor het “life changing outdoor avontuur” voor jongvolwassenen met kanker Stichting Jongeren en Kanker;
•    Bijdrage van EUR 17.550 voor de meerdaagse zeilreis ‘Jongeren en Kanker’.

Heeft u zelf een goed doel op het oog, laat het ons weten. Mogelijk kunnen wij gezamenlijk een aanvraag doen.

Sponsor aan het woord


Een goed doel bestaat niet zonder de steun van betrokken sponsoren. In iedere uitgave van de nieuwsbrief laten wij een sponsor aan het woord: Wie zijn zij? Waarom steunen zij Steamwork? En hoe doen zij dat? In deze editie aandacht voor één van onze kledingsponsoren: Havé-Digitap  
Havé-Digitap -We share our skills with you
Mijn naam is Harm van der Veen en eigenaar van Havé-Digitap te Molenaarsgraaf. Al ruim 30 jaar zijn wij een technisch adviserende groothandel in test- en meetapparatuur. Zeg maar alles wat te maken heeft met stroom en spanning, en ook warmte en koude beelden. We staan voor onze klanten klaar om ze te adviseren bij hun meetproblemen, geven trainingen, technisch advies, kalibreren en repareren hun test- en meetinstrumenten. Alles in eigen huis. Ook op locatie bezoeken en adviseren wij de klanten. Wij hebben een grote verscheidenheid aan klanten. Groothandels en eindgebruikers. Energiemaatschappijen, installateurs, utility’s en zzp-ers. Kortom grote spreiding in het klantenbestand. Gelukkig heeft Corona ons bedrijf niet te veel geïnfecteerd. Daar ben ik dankbaar voor en heb echt te doen met hen die in problemen zijn gekomen.

Dan Steamwork. Via een voorstelling van Rob en Emiel kwam ik in contact met Hans. Prettig en Hans laat niet los om je erbij te trekken. Dat sprak mij aan. Temeer omdat ik maatschappelijk betrokken wil zijn en een steentje wil bijdragen aan goede doelen. En je inzetten tegen kanker is dan vanzelfsprekend.
Ruime ervaring want ik heb drie keer in de Amsterdamse grachten gezwommen voor ALS. De vreselijke spierziekte waar geen medicijn voor is.

En nu dan Roparun. Wij deden mee aan alle acties van amaryllis tot chocoladeletter en het diner in Kampanje. Fantastische acties. Daarnaast werden wij shirtsponsor. Tijdens het diner had Hans ons handig aan de tafel van zichzelf en Jaap gezet. Zij zochten nog chauffeurs voor de Roparun. Ik opperde dat hij mij op mocht schrijven en weldra stond Hans aan de deur om te vragen of dat aanbod nog gold. En zo zit je bij de club. Uitdagend maar daarvoor is geen angst . Een prachtige club mensen met allen hetzelfde doel. Daar wil ik ook voor gaan. Een steentje bijdragen. Ga door, ondanks Corona, met dit prachtige werk waar vele initiatieven zijn om zoveel mogelijk geld op te halen.

Teamlid in de spotlight


Team 293 Steamwork kan niet bestaan zonder de geweldige inzet van zijn teamleden. Ieder lid verdient het als vrijwilliger om ook in het zonnetje gezet te worden. Vandaar deze rubriek waarin een teamlid zijn of haar motivatie geeft met een persoonlijk tintje. In deze editie aandacht voor Andre de Ruijter, camperchauffeur. 
André de Ruijter 

Dit keer is de beurt om geïnterviewd te worden aan André de Ruijter, ook wel bekend als André 1.0 in het team (ja 2.0 en 3.0 zijn wij ook rijk in ons team). André vertelt even kort dat hij in Hardinxveld-Giesendam woont en afgelopen jaar voor de 6e keer mee zou zijn gegaan als camperchauffeur voor team 293 Steamwork.

Op de vraag hoe hij bij het team betrokken is geraakt vertelt André dat hij tijdens een kroegavondje gevraagd is om mee te gaan. Zijn moeder had toendertijd borstkanker en daar werd regelmatig naar gevraagd door Jaap en Hans, zo ook die avond in de kroeg. Van het één kwam het ander: het team kwam een camperchauffeur tekort en zo werd André gevraagd om zich aan te sluiten bij het team.

André vertelt: ‘ja, je hebt geen idee waar je in stapt, maar je moet het gewoon over je heen laten komen. Ik had nog nooit meegedaan, dus dacht ik, ik kan geen nee zeggen, want daar heb ik geen reden voor. Toen ik eenmaal een keer meegegaan was, was ik verkocht.’ Hij vertelt ook dat de Roparun echt een gevoel is: ‘Dat is niet uit te leggen. Het weekend zelf is echt genieten, je weet waar je het voor doet. Maar uiteindelijk is heel het jaar belangrijk. Wij willen zoveel mogelijk geld ophalen in aanloop naar de Roparun. Er zijn teams die vooral voor de beleving meedoen. Die betalen startgeld en verkopen de loten, maar houden verder geen acties.’

André begint een beetje te glunderen en vertelt verder over hoe mooi de beleving van het Roparun-weekend is. ‘Het is echt iets wat je nooit vergeet, echt een beleving voor het leven. Zeker mijn laatste run, dat ma daar in Rotterdam stond.’ De vader van André is helaas in 2019 overleden in de week voor de Roparun. André vertelt:’ Mijn vader werd 's middags begraven en ik ben direct daarna in het busje gestapt en naar Parijs gegaan. Mijn familie stond er volledig achter dat ik meeging met het team. Achter mijn rug om is geregeld dat mijn moeder bij de aankomst in Rotterdam stond. Ik zag bij de tijdfinish allemaal team-vlaggen, die gingen open en toen stond mijn moeder daar. Dat is echt iets om nooit te vergeten’. Marjon vult aan dat waarschijnlijk niemand van het team dit zal vergeten, het was een heel bijzonder moment.

Hij vertelt verder over de aankomst in Rotterdam en Daniel den Hoed. ‘Je krijgt echt kippenvel als je daarlangs komt. Je ziet allerlei patiënten, de één in een bed, de ander in een rolstoel of kan nog net met een infuus langs de weg staan. Je wordt gewoon bedankt door doodzieke mensen, terwijl ze amper de kracht hebben om daar te staan.’

We vragen hoe André zich voorbereidt op de run. Hij lacht en antwoordt: ‘Uitgerust zijn. En natuurlijk checken we van tevoren met elkaar of we alles hebben’. Ook vragen we of hij nog speciale dingen meeneemt. ‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Zorg dat je goede warme kleding meeneemt.’

Een leukste moment kan André niet benoemen. Hij vertelt dat onder andere de humor van de groep, het contact onderling het zo leuk maakt. Er zijn onderweg heel veel leuke, gekke en mooie momenten. ‘Maar het mooiste moment is absoluut dat moeders daar achter die vlaggen vandaan kwam.’

Soms vindt André het wel jammer dat hij een deel van de leuke momenten op de route mist. Hij zegt: ‘soms zie ik foto’s voorbijkomen en denk ik, goh is dat ook nog gebeurd? Je mist wel een deel van de lol. Daarnaast is het juist geweldig dat we de doorgang in Zele wel met het hele team meemaken.’ Het lijkt André dan ook leuk om een keer te fietsen om het nog wat meer te beleven, maar hij is ook tevreden met zijn rol als camperchauffeur. Het belangrijkste is om een steentje bij te dragen.

De grootste uitdaging is volgens André het wakker blijven. ‘Het is soms best zwaar, vooral richting het eind. Je moet natuurlijk blijven focussen op de weg.’

We sloten het interview af met wat dilemma’s:

Parijs of Duitsland? ‘Voor afgelopen keer had ik voor Bremen gekozen, Parijs heb ik al een aantal keer gedaan.’

Lopen of fietsen? ‘Fietsen!’

Rijden of navigeren? ‘Navigeren voor een keer. Lijkt me leuk voor de verandering.’

Catering of fysio? ‘Catering!’

Dag of nacht? ‘Dag.’

Sliedrecht of Gouda? ‘Sliedrecht!’

Koffie of thee? ‘Wat zei je? Koffie of bier? Hahaha. Nee als ik echt moet kiezen koffie.’

Alles afbreken of alles opbouwen? ‘Om het even.... Je moet allebei weten wat je doet. Maar opbouwen is het makkelijkste. Bij het afbreken moet je ook nog nadenken hoe je het opbergt.’

Slapen of waken? ‘Slapen.’

Roparun actueel


In de aanloop naar het Pinksterweekend houdt Stichting Roparun alle teams op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In deze rubriek aandacht voor actuele zaken. Dit keer het nieuws over de "fysieke" editie van de Roparun 2021 in 1e weekend van oktober én het vertrek van directeur Wiljan Vloet.
 
Fysieke editie Roparun estafette in Limburg! 

De fysieke editie van Roparun 2021 verschuift van het Pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Nadat we in november 2020 al bekendmaakten dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen blijft, zijn we nu gezien de omstandigheden ook genoodzaakt het evenement naar een later moment dit jaar te verplaatsen.

Stichting Roparun is druk bezig geweest met het vinden van gemeenten waar de Roparun doorheen mag komen. Inmiddels zijn een aantal doorkomst steden bekend (zie lijst hieronder). Voor nu voorlopig een route in het prachtige Limburg.

LEES HET HEEL OP DE SITE VAN DE ROPARUN

Vertrek directeur Wiljan Vloet.

Wiljan Vloet heeft aangekondigd per 1 mei a.s. de Roparun organisatie te verruilen voor een nieuwe uitdaging.

In de afgelopen drie jaar heeft Wiljan zich als directeur van Ropament B.V. (de evenementorganisatie voor de Roparun) met tomeloze energie ingezet om van de Roparun een succes te maken. Dat mondde uit in een recordopbrengst van €6 miljoen voor de Roparun in 2019. In de aanloop naar de volgende run zag het ernaar uit dat dit record in 2020 overtroffen zou worden. Toen in het voorjaar echter Corona de kop op stak was het onvermijdelijk de run voor 2020 af te gelasten. Voor 2021 is besloten om de Roparun in beperkte vorm te houden binnen Nederland in het weekend van 2 en 3 oktober. Deze eenmalige aanpassing heeft veel gevergd van het organisatievermogen van degenen die zich met de operatie van de run bezighouden alsmede de externe stakeholders. Wiljan heeft op uitstekende wijze leiding en sturing gegeven aan dit proces.

Wij als team293-Steamwork vinden het erg jammer dat Wiljan de Roparun gaat verlaten. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging!

Nieuwe (interim) directeur Dick van Arnhem 
Per 1 april is onze nieuwe interim directeur Dick van Arnhem gestart. Na het vertrek van Wiljan Vloet, is hij de man die de Roparun in oktober tot een succes gaat maken. In de tussentijd wordt er gezocht naar een directeur die zich voor de lange termijn aan de organisatie wil binden.

Van Arnhem: “Het is mooi om te zien dat ondanks de rare tijd waarin we leven, zo veel deelnemers betrokken blijven bij Roparun. En niet alleen deelnemers, maar ook onder vrijwilligers merk ik een grote motivatie om dit jaar tot een succes te maken. Het is mijn doel om er samen dan ook alles aan te doen om een veilig en succesvol evenement te organiseren in oktober”.

Kalender

 
  • Mei 2021:............... Digitale Roparun 2021 (Pinksteren 22, 23 & 24 mei)
  • September 2021:....Steamwork Power Event ’21  
  • Oktober 2021:.........Het Roparun weekend 2 & 3 oktober
  • Oktober 2021: ........Theatershow Rob & Emiel (De Willem, Papendrecht)
  • Najaar 2021: ...........Yoga dag (Release Well, Hardinxveld)  

Vacature teamlid


Een Roparunteam kan niet goed functioneren zonder de aanwezigheid van een fysiotherapeut, hardloper, chauffeur, cateraar of fietser. Als één van deze schakels ontbreekt gaan wij op zoek naar vervanging. In deze rubriek publiceert ons team alle vacatures die openstaan. 

Op dit moment zijn alle functies ingevuld. Maar wil jij ook jezelf met hart en ziel inzetten voor Stichting Roparun stuur dan een mail naar bestuur@team293-steamwork.nl.

Advertenties

Wilt u in het komende Roparunjaar ( november 2020 tot juli 2021) ons ondersteunen door middel van een advertentie met doorlink naar uw website in onze digitale nieuwsbrief, dan kan dat natuurlijk.

Kosten voor 1 jaar zijn € 100,-- (4 advertenties) of € 30,-- per losse advertentie. Voor meer info redactie@team293-steamwork.nl

Redactie Nieuwsbrief Steamwork
Bianca van Vugt en Yvonne van der Helm 

Op- of aanmerkingen of uw bijdrage laten plaatsen
redactie@team293-steamwork.nl

Maillijst
Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan alle leden van Stichting Steamwork en aan een beperkt aantal externe relaties.

Bent u na het lezen van deze nieuwsbrief geïnteresseerd? Abonneer u dan gratis via redactie@team293-steamwork.nl of meld u aan via onze website  

O ja…., vergeet deze vooral niet te delen met uw vrienden, familie, relaties enz. want samen kunnen wij 

 "LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN,
WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN HET LEVEN"

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Team 293 Steamwork, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp