Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Steamwork

Roparun team 293 sinds 2012

Jaargang 1 / Nieuwsbrief 2020-1

Inhoud

Er was eens . . . 


Geboren in 2020 de nieuwsbrief van ons team Steamwork! In deze eenmalige rubriek een woord van onze teamcaptain Hans, een Roparunner in hart en nieren!
Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van Team 293 Steamwork.

In de afgelopen acht jaar hebben wij als team een behoorlijk aantal deelnemers langs zien komen en gaan. Ieder met een hele belangrijke achterban. Deze achterban houden wij natuurlijk een stukje op de hoogte door middel van sociale media (Facebook, Twitter, Instagram), kranten en mondelinge communicatie.
Het afgelopen half jaar hebben wij met veel bedrijven in de omgeving van onze teamleden (Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gouda) gesproken in verband met sponsoring op onze nieuwe sportkleding. Terugkerend onderwerp was wel dat zij op de hoogte gehouden wilden worden met waar wij als team mee bezig zijn. Inmiddels heeft een elftal bedrijven de stap genomen om ons voor drie jaar te ondersteunen. Andere bedrijven kunnen wij richting het einde van het jaar weer benaderen, maar blijven graag op de hoogte. Tijd dus om een nieuwsbrief op te zetten die we kunnen verspreiden onder teamleden, familie, vrienden, achterban, belangstellenden en (potentiële) sponsoren.
 
Veel leesplezier,
Hans Emmen (teamcaptain).

Opbrengst update


Zoveel mogelijk euro's verzamelen voor goede zorg voor mensen met kanker. Dat is ons hoofddoel. In deze rubriek houden wij u op de hoogte van onze opbrengst tot nu toe. Of zoals in deze eerste editie melding van de totale opbrengst van editie 2020.

Totale opbrengst Stichting Steamwork editie 2020


Ondanks de bijzondere slotfase van editie 2020 heeft ons team een opbrengst van maar liefst € 20.293,09. Wij zijn alle sponsoren dankbaar voor de gulle giften van afgelopen editie. 

Medio juli werd op ludieke wijze in de vorm van een estafetteloop een cheque met de totale opbrengst van de acties van Steamwork uitgereikt aan de burgemeester van Hardinxveld. Hieronder het verslag van Eline Lohman, uit de krant Het Kompas):

Roparun team 293 Steamwork doet normaal gesproken mee aan de Roparun, maar die ging dit jaar niet door. Toch was er een opbrengst van diverse acties:
€ 20.293,09. "Het klinkt raar, maar wij zijn daar niet heel erg blij mee”, vertelt teamcaptain Hans Emmen. "Natuurlijk zijn wij blij met elke euro die we voor het goede doel binnengehaald hebben, maar het had zoveel meer kunnen zijn – normaal gesproken hadden wij dit jaar zo’n € 50.000 opgehaald. Maar nu konden wij een aantal acties niet doen waaronder de sponsorlopen, de Super Hero WOD en een kilometeractie. Wel hebben wij op de braderie van Hardinxveld gestaan, een activiteit paalzitten bijgewoond en een heel succesvolle spinning-actie gehouden. Dus wij hebben gelukkig toch een mooi bedrag kunnen ophalen. Dat hebben wij op een ludieke wijze aan de burgemeester bekend gemaakt door in estafettevorm een cheque aan hem uit te reiken (zie foto, "De estafette" door Suzanne Heikoop).

Het team heeft ook kleding-sponsoren gevonden. Hans: "Wij hebben alle nieuwe sportkleding laten bedrukken met de sponsoren voor de komende jaren. In deze kleding hebben we de cheque aangeboden. Er staan namen op van elf voornamelijk lokale bedrijven, die zich voor drie jaar aan ons verbonden hebben" (zie ook "Sponsor aan het woord").

"Samen strijden wij tegen die vreselijke ziekte. Dit jaar zaten wij thuis met het Pinksterweekend, vanwege het corona virus. Stichting Roparun mocht het evenement niet door laten gaan. Maar dat willen wij niet nog een keer. Wij hopen dat wij volgend jaar weer van start kunnen en dat wij weer alle acties kunnen houden.”

Acties voltooid & gepland

Voltooide acties 


Spaarpot Steamy is de afgelopen tijd gevuld. In deze rubriek één of meerdere acties die ons team de afgelopen weken heeft gehouden. Geniet dit keer van onze alternatieve Roparun na afgelasting van de estafetteloop vanuit Parijs/Bremen naar Rotterdam én van de Magic Cabaret theaterdinershow met Rob & Emiel in restaurant Kampanje. 

 

Alternatieve Roparun
In maart dit jaar werd al duidelijk dat de Roparun helaas geannuleerd moest worden ivm COVID-19. Het zat er aan te komen maar voelde wel als een vroege beslissing. Het kon natuurlijk ook niet anders, de organisatie van de Roparun werd tot deze beslissing gedwongen en het was dapper van ze om in zo'n vroeg stadium de knoop door te hakken. Niet alleen de Roparun werd afgelast, ook de activiteiten waar wij geld mee zouden ophalen. Hierdoor liepen wij ontzettend veel geld mis. Geld dat gaat naar de (na)zorg van mensen met kanker.
 
Roparun afgelast, maar mensen stoppen niet met ziek zijn!

Maar…….wij als team wilden natuurlijk kijken hoe we hier toch een positieve draai aan konden geven. Wij besloten de kilometeractie dit jaar te koppelen aan een alternatieve Roparun.
Als team gingen wij in het Pinksterweekend, als de Roparun normaal gesproken zou zijn gestart, individueel zoveel mogelijk kilometers rennen en fietsen als tegenprestatie voor jullie gedoneerde kilometers! Door de Corona maatregelen was dit wel even puzzelen om voor iedereen een veilige alternatieve Roparun te organiseren en te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Met een start vanuit Hardinxveld-Giessendam én Gouda werd naar de veerpont bij de Lek in Schoonhoven gelopen als centraal middelpunt (zie foto). Vanaf beide startpunten was dit een route van ongeveer 17 kilometer. De starttijd was gelijk met de starttijd die wij in Bremen zouden hebben dus 14:15 uur.

Danny Rikkers, handbiker binnen team Steamwork zou dit jaar zijn Roparun debuut hebben. Dit werd dus een alternatieve Roparun voor Danny. Lees zijn ervaring:
 
"Zaterdag 30 mei heb ik voor het eerst met het team meegedaan aan de alternatieve Roparun. Wij hadden gelukkig mooi weer. Om 14:00 uur hadden wij met de teamleden vanuit Hardinxveld afgesproken bij Jaap thuis, om vandaar uit te vertrekken richting het pontje van Schoonhoven. Daar zouden wij de andere leden tegemoet lopen die vanuit Gouda waren vertrokken. Onderweg in Giessenburg stonden nog een paar teamleden te wachten om bij de groep aan te haken. Het was een mooie route met een paar steile obstakels zoals een brug en paar keer een dijk op en af. Maar het tempo was goed te doen en het was erg gezellig onderweg. Jaap had nog muziek onderweg.
Ben blij dat ik als training mee mag maken en al een beetje kon proeven van hoe het is om met het team op pad te gaan". (zie foto, Danny op de handbike).

THEATER DINER SHOW VAN GROTE KLASSE

Door de uitbraak van het coronavirus konden wij de Magic Cabaret Theater Diner Show van Rob & Emiel met 150 personen, afgelopen maart in Restaurant Kampanje helaas wel vergeten, maar gelukkig vonden we een oplossing.

Zowel maandag 7 als dinsdag 8 september werd Restaurant Kampanje coronaproof omgebouwd voor de Show van Rob & Emiel. In plaats van één avond gewoon lekker twee avonden knallen voor Steamwork/Roparun. Met Rob & Emiel hadden we echte wereldkampioenen in huis.

Alle gasten genoten van een heerlijk viergangendiner van de top koks van Kampanje. Tussen de gangen door zorgden Rob & Emiel voor verbazing en verwondering. Dat Rob & Emiel kunnen verbazen en verwonderen is ook niet zo gek. Zij werden in 2009 uitgeroepen tot de beste mentalisten ter wereld, op het NK Magic als duo 8 keer met goud bekroond in drie verschillende categorieën, stonden met hun eigen show 17 keer in een uitverkocht Sydney Opera House in Australië en in 2019 nogmaals uitgeroepen tot Nederlands kampioen. Tenslotte zullen zij ons land gaan vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap in Quibec.

Na twee avonden cabaret en magic diner heeft Burgemeester Heijkoop aan Wiljan Vloet (Directeur Stichting Roparun) een mooie cheque mogen overhandigen van €5.129,00!!

Mocht u het hebben gemist, dan nodigen wij u van harte uit op vrijdag 22 januari 2021 in Theater De Willem in Papendrecht waar ze speciaal voor Team 293 Steamwork een tryout zullen verzorgen van hun nieuwe Theatershow VAN HOUDINI TOT COPPERFIELD (zie ook Geplande acties).

Geplande acties


Steamwork staat niet stil om geld in te zamelen voor de Roparun. In deze rubriek aandacht voor één of meerdere acties die de komende weken op de agenda staan. Chocoladeletteractie, Yogamarathon en vervolg optredens Rob & Emiel.
Chocoladeletteractie nieuw!
De online Chocoladelettersactie. Laat Sinterklaas uw schoen vullen met handgemaakte chocoladeletters, € 5,00 per stuk (240 gram). Elke letter van het alfabet kan besteld worden in de smaken melk, puur of wit. Bestellen kan vanaf 12 oktober via Website Steamwork "Handgemaakte chocoladeletters". Tot 1 november is het mogelijk om alle letters van het alfabet te bestellen. Vanaf 1 november tot 20 november is alleen nog de letter S te bestellen.
Yogamarathon nieuw!
Op zaterdag 16 januari 2021 organiseert Release Well uit Hardinxveld-Giessendam als actie voor Steamwork een Yogamarathon van 10.00 tot 16.30 uur aan de locatie Peulenstraat 180.
Naast yoga, worden ook yin yoga en stoel yoga lessen gegeven.
Aan één of meerdere lessen kan worden deelgenomen. Kosten €10,00 per les van 45 minuten. Naast het inschrijfgeld kan je je laten sponsoren door familie, vrienden, collega's etc... De gehele opbrengt komt ten goede van de Roparun. Wat krijg jij? Heerlijk bewegen, stabiliteit, kracht en ontspanning. En natuurlijk vooral genieten.
 

Theater   
Op vrijdag 22 januari 2021 treden Rob & Emiel wederom op in Theater de Willem. Zoals het er nu naar uitziet kan dit optreden onder de huidige omstandigheden doorgang vinden.

Door de COVID-19 maatregelen kan een beperkt aantal bezoekers in de zaal. Daarom zullen Rob & Emiel hun NIEUWE theater show op deze avond twee keer opvoeren (aanvang 19:30 of 21:30).
Personen uit één huishouden kunnen naast elkaar zitten en anders zal het theater de 1,5 meter hanteren. Bij het bestellen wordt u verzocht de samenstelling van de groep op te geven zodat het op een juiste wijze verwerkt kan worden. Geen speciale verzoeken voor plaatsen in de zaal mogelijk, uitgezonderd minder valide personen.

Prijs van de kaarten is €22,50. Deze zullen t.z.t. via theater de Willem te bestellen zijn, maar voor nu kunnen ze ook bij teamlid Jaap de Jager besteld worden.

Doelen: dáár doen we het voor!


Fantastisch al die acties en een mooie opbrengst, maar waaraan wordt het besteed? In deze rubriek aandacht voor één of meerdere doelen waar ons team direct bij betrokken is in de regio of een algemeen doel van Stichting Roparun. Dit keer de realisatie van een Hospice voor de Alblasserwaard in Papendrecht.
In 2019 werd op de dag voor de start van Roparun bekend gemaakt dat Hospice De Cirkel een tweede locatie kan gaan bouwen in Papendracht dankzij een gulle gift van Stichting Roparun. De gift is door de lobby van team 293 Steamwork tot stand gekomen. Als team zijn wij trots dat wij hier een heleboel steentjes aan bij hebben mogen dragen. Met maar liefst een bedrag van € 180.000 is eind 2019 gestart met de bouw. De oplevering van Hospice Papendrecht staat gepland eind 2020. De symbolische cheque werd uitgereikt aan Annelies de Back (bestuurslid) en Armand Tournois (penningmeester) (Foto boven: midden, links Jaap de Jager (fietser) en rechts Hans Emmen (teamcaptain). Foto onder: Artist impression Hospice Papendrecht, flyer sponsoring Alblasserwaard, Website De Cirkel

Sponsor aan het woord


Een goed doel bestaat niet zonder de steun van betrokken sponsoren. In iedere uitgave van de nieuwsbrief laten wij een sponsor aan het woord: Wie zijn zij? Waarom steunen zij Steamwork? En hoe doen zij dat? Voor deze eerste editie vermelden wij alle sponsoren die onze teamkleding hebben gesponsord. 
Sponsoren van onze kleding én tassen editie 2021-2022-2023

Vol trots presenteren wij onze nieuwe teamkleding voor de komende drie jaar die is mogelijk gemaakt door onze kledingsponsoren (zie lijst hieronder). Daarnaast maken zij allen ook ieder jaar een fantastisch bedrag over naar ons team voor Stichting Roparun. Het doet ons goed dat tijdens deze buitengewone tijden deze bedrijven achter ons staan: Mooie kleding van Masita en een fantastische samenwerking met Blom Sportprijzen & Reclamemakers.

Binnenkort kunnen wij nog enkele sponsoren aan deze mooie lijst toevoegen!

Namens Team 293 Steamwork en de Roparun hartelijk dank voor jullie fantastische bijdrage.
 

Teamlid in de spotlight


Team 293 Steamwork kan niet bestaan zonder de geweldige inzet van zijn teamleden. Ieder lid verdient het als vrijwilliger om ook in het zonnetje gezet te worden. Vandaar deze rubriek waarin een teamlid zijn of haar motivatie geeft met een persoonlijk tintje. In deze eerste editie aandacht voor Bianca en Yvonne die samen de redactie vormen van deze Nieuwsbrief. 
Redactie Nieuwsbrief Steamwork stelt zich voor.....

 

Wij, Bianca (links op de foto) en Yvonne, zijn de redacteuren van de nieuwsbrief van Roparun team293-Steamwork. Vanaf heden verzorgen wij eenmaal per kwartaal de nieuwsbrief voor u.

Mijn naam is Yvonne, dit jaar mijn vijftigste verjaardag mogen vieren samen met mijn gezin, Randolf en onze drie kids. Na een jaartje vanaf de zijlijn editie 2012 te hebben meegemaakt ben ik in 2013 aan het Roparun avontuur begonnen als loper en doe dit nog steeds met veel plezier. Dankbaar ben ik voor iedere dag dat ik in goede gezondheid mag leven. Voor hen die dat niet meer kunnen zet ik graag een tandje bij om het leven van een medemens een stukje dragelijker te maken.

En mijn naam Bianca, ik ben 43 jaar en samen met mijn man Serge vormen wij met onze twee prachtige dochters de familie van Vugt. Sinds 6 jaar heb ik het Roparunvirus te pakken. Via Yvonne en Randolf zijn wij bij team Steamwork aangesloten. De eerste twee jaar heb ik de catering verzorgd. De jaren daarna ben ik als chauffeur/navigator meegegaan.

Met z’n allen deelnemen aan de estafetteloop van Parijs/Hamburg of Bremen terug naar Rotterdam. Alleen red je het niet, we doen het met zijn allen! Iedereen is een schakel met zijn/haar eigen taak binnen het team. Naast het deelnemen aan de Roparun met Pinksteren heeft ons team ook het doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Daarom organiseren we elk jaar een aantal sponsoracties zoals sponsorlopen, een km actie, een Crossfit Super Hero WOD en nog heel veel meer. Wij houden u hierover graag op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Roparun actueel


In de aanloop naar het Pinksterweekend houdt Stichting Roparun alle teams op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In deze rubriek aandacht voor actuele zaken. Dit keer de totale opbrengst van editie 2020 en aankondiging van de data van editie 2021.
In de slotclip van Stichting Roparun werd het eindbedrag van editie 2020 bekend gemaakt (link: slotclip, zie snapshot foto hierboven). Hoewel de 29e editie van de Roparun dit jaar niet plaats heeft kunnen vinden, is een eindopbrengst van 2.031.058,77 euro behaald. Voor de estafetteloop waren 340 teams ingeschreven om in het Pinksterweekend vanuit Parijs, Bremen of Almelo naar Rotterdam te gaan hardlopen. Ondanks dat de Roparun dit jaar niet door kon gaan, zijn deze teams wel een jaar lang actief geweest om geld op te halen voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. 

Deze opbrengst verraste de organisatie omdat het evenement niet plaats heeft kunnen vinden. Vorig jaar werd nog de hoogste opbrengst in de historie van Roparun gehaald, ruim 5,6 miljoen euro. Sinds de eerste editie is in totaal bijna 90 miljoen euro ingezameld.

Tevens heeft de organisatie van Stichting Roparun de definitieve datum voor 2021 vastgesteld: zaterdag 22 mei t/m maandag 24 mei (Roparun editie 2021). 

De Roparun heeft besloten dat 2021 de 30e editie wordt. Voor ons team betekent dit dat 2021 onze 10e editie als team 293- Steamwork gaat worden. Een jubileum jaar dus! Daarover meer in één van onze volgende nieuwsbrieven.

Kalender

  • Oktober 2020: ........Chocoladeletteractie
  • Januari 2021: .........Yogamarathon (Release Well, Hardinxveld)
  • Januari 2021: .........Theatershow Rob & Emiel (De Willem, Papendrecht)
  • Februari 2021: .......Spinningmarathon (Fitter-bij-de-Wit, Hardinxveld)
  • Voorjaar 2021: .......Sponsorloop (Griendencollege, Sliedrecht)
  • Voorjaar 2021: .......Sponsorloop GSG Leo Vroman, Gouda)
  • Voorjaar 2021: .......Sponsorloop (Ichthus School, Hardinxveld)
  • Mei 2021:............... Roparun 2021 (Pinksterweekend 22, 23, 24 mei)

Vacature teamlid


Een Roparunteam kan niet goed functioneren zonder de aanwezigheid van een fysiotherapeut, hardloper, chauffeur, cateraar of fietser. Als één van deze schakels ontbreekt gaan wij op zoek naar vervanging. In deze rubriek publiceert ons team alle vacatures die openstaan. 

Op dit moment zijn alle functies ingevuld. Maar wil jij ook jezelf met hart en ziel inzetten voor Stichting Roparun stuur dan een mail naar bestuur@team293-steamwork.nl.

Advertenties

Wilt u in het komende Roparunjaar ( november 2020 tot juli 2021) ons ondersteunen door middel van een advertentie met doorlink naar uw website in onze digitale nieuwsbrief, dan kan dat natuurlijk.

Kosten voor 1 jaar zijn € 100,-- (4 advertenties) of € 30,-- per losse advertentie. Voor meer info redactie@team293-steamwork.nl

Redactie Nieuwsbrief Steamwork
Bianca van Vugt en Yvonne van der Helm 

Op- of aanmerkingen of uw bijdrage laten plaatsen
redactie@team293-steamwork.nl

Maillijst
Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan alle leden van Stichting Steamwork en aan een beperkt aantal externe relaties.

Bent u na het lezen van deze nieuwsbrief geïnteresseerd? Abonneer u dan gratis via redactie@team293-steamwork.nl of meld u aan via onze website https://www.team293-steamwork.nl/

O ja…., vergeet deze vooral niet te delen met uw vrienden, familie, relaties enz. want samen kunnen wij 

 "LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN,
WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN HET LEVEN"

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Team 293 Steamwork, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp