Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Steamwork

Roparun team 293 sinds 2012

Jaargang 3 / Nieuwsbrief 2022-2

Inhoud

Wat een bijzondere Roparun hebben we achter de rug! In deze nieuwsbrief leest u meer hierover in het verslag van rookies, En het verhaal van een team die zich inzet voor een ander doel als teambuilding. Hoe mooi is dat! Net als de opbrengst van alle fantastische acties die u gesteund heeft én van onze sponsoren waar in deze editie het woord is aan sponsor BosBoon. Nieuwsgierig? Lees gerust verder.
Roparun editie 2022:

"In 50 uur van rookie naar loper Roparun ervaring".
Het is vrijdagochtend 3 juni en iets voor 12 uur. We gaan op weg naar Sliedrecht en beseffen dat het nu echt gaat gebeuren. Als rookie sta je toch op met wat onzekerheden in je hoofd die je moet laten varen. Ik ben vanaf vandaag een loper voor team 293 Steamwork die de zuidelijke route van de Roparun gaat volgen. Bij het pand van Podt Alplain waar teamcaptain Hans werkt is het al een drukte van belang. Ik kom in een geoliede machine terecht. Er heerst rust, en toch wordt er heel veel gedaan en gezegd. De bussen en campers worden geladen, we gaan er een mooi weekend van maken. De teamfoto met het opgehaalde bedrag wordt gemaakt en we vertrekken. Files trotserend, luid zingend in de bussen, de stemming is goed. Laat de start maar komma. Korfbalvereniging DOS-WK in Enschede wordt omgedoopt tot kunstgras-camping. Een mooie nieuwe partytent wordt getest en we houden een gezellige barbecue. Een aantal gaan voetbal kijken, België tegen Nederland, anderen houden zich bezig met een tentenruil. Nog een lange nacht denken we, maar de kou houdt wel wat mensen uit de slaap.

Nog één keer douchen, de laatste boodschappen en ontbijt, we gaan op weg naar Vliegveld Twenthe. We zien op afstand de start van de eerste lopers en proeven sfeer. De kuiten worden hier en daar verbrand door de zon. Hans kondigt aan dat Sander de eerste loper zal zijn. De vlaggen worden klaargemaakt, Nelli geknuffeld, en vervolgens kippenvel tot je kruin bij het zien van de start, we zijn weg!! lees verder...

Marjon, Judith, Esther en Arie v W.

Acties voltooid & gepland

Voltooide acties 


Spaarpot Steamy is de afgelopen tijd gevuld. In deze rubriek één of meerdere acties die ons team de afgelopen weken heeft gehouden.  Veiling wielershirt Fabio!, Sponsorloop Griendencollege, Kilometeractie en Roparun loterij uitslag.
Veiling Fabio wielershirt: en de winnaar is......
 . . . Familie van Nieuwenhuizen van Colors @ Home. Het veiling shirt van Fabio Jakobsen werd overhandigd in Amersfoort op 21 april en leverde het team een mooi bedrag van €150,= op. Fam. van Nieuwenhuizen van harte gefeliciteerd!
Sponsorloop Griendencollege Sliedrecht
Wat vooraf ging....
Op 9 mei mochten we voor de 4e keer een presentatie houden in aanloop naar de Sponsorloop van donderdag 19 mei op het Griendencollege in Sliedrecht. Iedere keer nemen we een goed doel mee om uit te leggen waar het geld van de Roparun aan besteed wordt. Dit keer een dochter van vrienden. Myrte heeft 7 jaar geleden op deze school gezeten en staat nu helaas op het podium om haar verhaal over kanker en de Kanjerketting te vertellen. Indrukwekkend verhaal van een meisje van 19 jaar. In alle leerjaren valt de stilte als Myrte praat. Ook na de presentatie komen leerlingen naar haar en haar kanjerketting toe.

Dag van de sponsorloop.
Het is nog mooi weer, maar het gaat een onstuimige dag worden. De 1e, 2e en 3e jaars leerlingen staan klaar voor hun sportieve inzet: 30 minuten hardlopen, wandelen voor dit goede doel. Niet alleen in sportief gebied is er inzet getoond, maar ook de goed gevulde enveloppen geven een glimlach op ons gezicht. Bijna € 7.000,-- wordt er opgehaald. Nog nooit heeft deze school zoveel geld bij elkaar gehaald. 
Kilometeractie 2022
Een daverend succes. Vele mensen hebben onze teamleden gul gesponsord. De kilometers vlogen de deur uit met als uiteindelijke resultaat meer dan 10.000 euro!
Uitslag Roparunloterij
Met de bekendmaking van de trekking op 11 juni 2022 zijn weer vele gelukkige winnaars blij gemaakt. Binnen ons team was dit jaar ook weer prijs. Op het lot met eindcijfers 2277 is een airfryer gevallen en met een lot met eindcijfers 2750 is een Bluetooth speaker gewonnen. Dank allen voor het kopen van een lot. 

Geplande acties


Steamwork staat niet stil om geld in te zamelen voor de Roparun. In deze rubriek aandacht voor één of meerdere acties die de komende weken op de agenda staan. Over twee dagen het Power Event!
Power Event 18 juni 2022

Op zaterdag 18 juni vindt het super vette Power Event plaats. Team Steamwork organiseert dit event bij restaurant Kampanje aan de Troelstrastraat 5 in Hardinxveld-Giessendam.

Voor €15 is het mogelijk om als bijrijder in te stappen in een Super Car en een een rit te maken van 15 of 20 minuten in en om Hardinxveld-Giessendam. Iedereen die wel eens in een snelle bolide wil meerijden wordt verrast met een rit in een Ferrari, Corvette, Mercedes, Bentley, Donkervoort, Audi RS, Mclaren, Aston Martin of zelfs de MAN Dakar rally truck van het
Rainbow Truck Team. Inmiddels hebben zich al 29 supersport car eigenaren aangemeld voor deelname dus er is genoeg om te zien en te beleven.
Het gehele bedrag van €15 per rit gaat uiteraard in zijn geheel naar Stichting Roparun voor editie 2023. Wij zijn de sponsoren erg dankbaar dat deze de volledige kosten van het Event voor hun rekening nemen. Ook de media is het niet ontgaan. Lees hier meer over het Power Event in de media.
Tot slot is er een mooie promofilm gemaakt als aankondiging van dit waanzinnige evenement! Klik op de afbeelding hieronder, kijk mee en hopelijk tot zaterdag de 18e:

Opbrengst update


Zoveel mogelijk euro's verzamelen voor goede zorg voor mensen met kanker. Dat is ons hoofddoel. In deze rubriek houden wij u op de hoogte van onze opbrengst tot nu toe

Wij zijn trots dat in deze coronatijd waarin het houden van acties moeilijk is, wederm een fantastisch bedrag hebben bijeen gebracht. De totale opbrengst van team293 Steamwork Roparun editie 2022 is..... 

€34.293,11

Doelen: dáár doen we het voor!


Fantastisch al die acties en een mooie opbrengst, maar waaraan wordt het besteed? Dit keer Steamwork Teambuilding dag: goed doel voor een goed doel.
Het ene goede doel in actie voor het andere:
Steamwork op bezoek bij Stichting Jarige Job.
Hoe leuk is het als twee goede doelen elkaar zo af en toe verder helpen? “Geweldig”, vindt Jaap de Jager van Team 293 – Steamwork. De leden van dit team komen uit de regio’s Gouda en Hardinxveld-Giessendam. Na ruim twee jaar corona leek het hem weer eens leuk om aan de teambuilding te werken en besloot daarom met zijn mede-Roparunners een avondje de handen uit de mouwen te steken bij Stichting Jarige Job in Rotterdam.

Dat goede doel helpt jarige kinderen van ouders die in armoede leven. Jarige Job vult boxen met producten, zodat kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren. Er zit onder meer een taartmix in, maar bijvoorbeeld ook versiering, traktaties voor op school en natuurlijk een leuk cadeautje. Jaap en zijn teamleden hielpen die avond met het inpakken van die boxen. “Er zijn ouders die hun kinderen op de verjaardag ziek melden op school. Simpelweg omdat ze een traktatie gewoon niet kunnen betalen. Wij konden als team dus een barbecue-avond organiseren, maar dit is veel leuker en voor iedereen een win-win. En bovendien: het kost je als deelnemer niets. We hadden twee ontzettend toffe begeleidsters en die vonden het ook heel leuk dat wij als goed doel eens op een andere plek kwamen”, zegt Jaap.

Het was voor Team 293 niet alleen een leuke avond, maar ook nog eens een productieve: in totaal werden er zo’n 245 boxen ingepakt. “Ik kan het echt alle teams aanraden om eens te gaan doen. Ik hoor van veel teamcaptains dat ze af en toe weleens moeite hebben om hun teamleden te motiveren. Nou, ik kan je verzekeren: dit is daar een mooie manier voor.” [tekst van Roparun site].

Sponsor aan het woord


Een goed doel bestaat niet zonder de steun van betrokken sponsoren. In iedere uitgave van de nieuwsbrief laten wij een sponsor aan het woord: Wie zijn zij? Waarom steunen zij Steamwork?
In deze editie aandacht voor sponsor BosBoon.
Voor deze nieuwsbrief hebben we Mathy Boon van Expertisebureau BosBoon mogen interviewen. BosBoon is een van de shirtsponsors van ons team.

Wat is BosBoon voor een bedrijf? BosBoon is een schade-expertisebureau, dat is gestart in 2000 door Herman van der Bos en Mathy Boon. Zij vonden dat het anders moest dan de bestaande bureaus en besloten daarom samen verder te gaan. Per 1 april jl. is BosBoon verkocht aan Crawford, het grootste expertisebureau ter wereld, waar Mathy nu Business Development Director is. Crawford Bosboon is als schade-expert betrokken bij schades op gebied van onder andere scheepvaart, constructie, brand, aansprakelijkheid en letsel.

Kun je als particulier te maken krijgen met een expert van Crawford BosBoon? Ja. Stel dat je wordt aangereden door een andere weggebruiker en je loopt bijvoorbeeld een whiplash op of ander lichamelijk letsel dan kan het zijn dat een van hun experts wordt aangesteld om de letselschade vast te stellen. De expert rapporteert dan aan verzekeraars, die uiteindelijk bepalen welk bedrag wordt uitgekeerd. Daarnaast heeft Crawford Bosboon ook herstelcoaches die zorgen dat je weer terugkomen naar het werk.
Andere voorbeelden waarin jij en ik ze kunnen tegenkomen, is bijvoorbeeld na een brandschade of een schade aan je net geplaatste aanbouw.

Wie is Mathy Boon? Mathy Boon is 56 jaar en zeer enthousiast over het werk dat hij doet. Hij heeft 2 zoons en 1 dochter. Sinds 10 jaar woont hij in Nanteuil (langs de A10 tussen Poitiers en Niort), Frankrijk. Hij is daar naartoe verhuisd nadat hij en zijn vrouw te horen hadden gekregen dat haar vader kanker had. Hij wilde dat zijn vrouw de kans had om de laatste levensjaren van haar vader dicht bij hem te wonen. Zijn schoonvader leeft nog, al bevindt hij zich in zijn laatste levensfase. Hij maakt dus van heel dichtbij mee wat het betekent om geconfronteerd te worden met kanker.

Dit is dan ook een van de redenen om de Roparun te steunen. Naast de Roparun steunt BosBoon nog een aantal andere doelen, waarvan ze zeker weten dat het geld goed besteed wordt. Het huidige contract loopt 3 jaar en Mathy is bezig om met Crawford af te spreken dat het contract verlengd gaat worden.

Eigen actie Mathy reist 1x per maand naar Nederland om zijn ouders en kinderen te bezoeken. Om de Roparun te ondersteunen wil hij gaan wandelen van Nederland naar zijn woonplaats Nanteuil (ruim 850 km). Deze tocht zal ongeveer 1 maand in beslag nemen. Hij wil zich hiervoor laten sponsoren vanuit de verzekeringswereld. Hij heeft al een fysiotherapeut die hem gaat ondersteunen. Als er mensen zijn die (een stukje) willen meewandelen, dan zal hij die zeer enthousiast ontvangen. Hij kan voor 6 personen slaapplaatsen in een tentje regelen. Loop jij mee met hem?

"Daar word ik een stil van. Wat een mooie uitdaging. Ik loop graag een stukje mee"[Corine Nederlof].

Roparun actueel 


In de aanloop naar het Pinksterweekend houdt Stichting Roparun alle teams op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In deze rubriek aandacht voor actuele zaken. Opbrengst Roparun 2022 tot nu toe:
€2.156.792,54
 
De totale eindopbrengst van de Roparun zal bekend worden gemaakt op 25 juni in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam bij het slotmoment van de Roparun editie 2022.

Kalender

  • Power Event 18 juni 2022 bij Restaurant Kampanje aan de Troelstraat 5 in Hardinxveld-Giessendam.

Vacature teamlid


Een Roparunteam kan niet goed functioneren zonder de aanwezigheid van een fysiotherapeut, hardloper, chauffeur, cateraar of fietser. Als één van deze schakels ontbreekt gaan wij op zoek naar vervanging. In deze rubriek publiceert ons team alle vacatures die openstaan. 
 

Op dit moment zijn alle functies ingevuld. Maar wil jij ook jezelf met hart en ziel inzetten voor Stichting Roparun stuur dan een mail naar bestuur@team293-steamwork.nl.

Advertenties

Wilt u in het komende Roparunjaar ( november 2022 tot juli 2023) ons ondersteunen door middel van een advertentie met doorlink naar uw website in onze digitale nieuwsbrief, dan kan dat natuurlijk.

Kosten voor 1 jaar zijn € 100,-- (4 advertenties) of € 30,-- per losse advertentie. Voor meer info redactie@team293-steamwork.nl
 

Redactie Nieuwsbrief Steamwork
Bianca van Vugt, Serge van Vugt en Yvonne van der Helm 

Op- of aanmerkingen of uw bijdrage laten plaatsen
redactie@team293-steamwork.nl

Maillijst
Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan alle leden van Stichting Steamwork en aan een beperkt aantal externe relaties.

Bent u na het lezen van deze nieuwsbrief geïnteresseerd? Abonneer u dan gratis via redactie@team293-steamwork.nl of meld u aan via onze website  

O ja…., vergeet deze vooral niet te delen met uw vrienden, familie, relaties enz. want samen kunnen wij 

 "LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN,
WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN HET LEVEN"

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2022 Team 293 Steamwork, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp