Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Steamwork

Roparun team 293 sinds 2012


Team 293 Steamwork wenst u allen een gezond 2021 toe. 
 
Jaargang 2 / Nieuwsbrief 2021-1

Inhoud

Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van Roparun editie 2021. De eerste stapjes zijn gezet met onze nieuwsbrief. Dank voor alle lieve reacties en ook voor alle tips voor verbetering. Uiteraard worden deze stuk voor stuk besproken en indien mogelijk meegenomen in een volgende editie.

In deze nieuwsbrief goed nieuws van de Roparun organisatie en als klap op de vuurpijl ook een interview met de Directeur van Stichting Roparun, Wiljan Vloet. En natuurlijk schijnen wij het licht op onze acties en opbrengst, het goede doel Hospice Oudewater, teamlid Piet van Gelderen en sponsor TIB De Groot. Een mooie start van een nieuwjaar. Veel lees plezier.

En zoals onze Piet of eigenlijk Pièrre zou zeggen:
"(à votre) Santé!op uw gezondheid!".

Acties voltooid & gepland

Voltooide acties 


Spaarpot Steamy is de afgelopen tijd gevuld. In deze rubriek één of meerdere acties die ons team de afgelopen weken heeft gehouden.
Geniet dit keer van onze nieuwe actie Verkoop Ambachtelijke Chocoladeletters, de spontaan bedachte actie Verkoop Roparun Mondmaskers en Verkoop Amaryllis bollen.
Verkoop Ambachtelijke Chocoladeletters groot succes!

Voor het eerst hielden we met het team een chocoladeletteractie. Een actie die wij in het kader van Covid-19 maatregelen op gepaste afstand konden organiseren. We hadden op voorhand gehoopt dat we 1000 letters van €5,00 zouden kunnen verkopen. Maar niets bleek minder waar. Het werden er maar liefst 3170 stuks! Ja, dan heb je ook wel wat meer werk om alle bestellingen klaar te maken en te bezorgen. Alle letters van het alfabet in drie smaken, dat zijn er best een boel. Al met al dus geen reden om te klagen in een tijd dat geld ophalen voor goede doelen moeilijker is geworden. Totaal kunnen we het mooie bedrag van €6.346,00 doneren aan de Roparun. Namens iedereen van ons team bedanken wij familie, vrienden, kennissen, particulieren en bedrijven hartelijk voor het kopen van de letters. Samen zijn we sterk voor het goede doel! Mochten ze hebben gesmaakt, dan hebben we goed nieuws. In het najaar van 2021 zullen wij deze overheerlijke handgemaakte chocoladeletters weer gaan verkopen!
Verkoop Speciale Roparun Mondkapjes

"Tebbie nou op je..."
 
Een hele mooie actie die geheel in deze coronatijd past is de verkoop van mondkapjes met het Roparun logo. Al in juni 2020 hebben we een proef gedaan met het laten bedrukken van een mondkapje met ons eigen logo met het idee, misschien dat we daar iets mee moeten doen!?
In september hebben we, na overleg met Wiljan Vloet, directeur Stichting Roparun, de eerste 100 mondkapjes laten bedrukken met het Roparun logo.
Een schot in de roos, want binnen een week waren deze mondkapjes uitverkocht. Zowel in het binnenland als in het buitenland werden de mondkapjes gekocht.
Op het moment van schrijven staat de teller ruim boven de 500 mondkapjes. We verwachten dat de verkoop hiervan nog wel even zal doorlopen. Zeker met de invoering van de mondkapjesplicht van 1 december is het toch een mooie bijkomstigheid om “reclame” te maken voor de Roparun. 
Verkoop Amaryllis bollen

"Met een Amaryllis bol houd je het leven langer vol"

Kleurrijke actie die ieder huiskamer opfleurt in deze tijd waarin een ieder noodgedwongen vaker thuis is. Onder het motto "Team Steamwork heeft hele mooie amaryllissen te koop. Leuk om cadeau te geven of gewoon voor jezelf" hebben we op 27 november en 4 december bij de Vego 'Tuinproducten' in Papendrecht gestaan. Dat hebben we geweten.
 
De familie Verdoorn, vader Peter, zoon Stefan en dochter Kim heetten ons van harte welkom. Omdat zij Stichting Steamwork en Stichting Roparun ook in het verleden een warm hart toe hebben gedragen, zoals de sponsoring van de theatershow, was het voor hen vanzelfsprekend dat ze een kraampje voor ons klaar hadden gezet. Zij brachten de kerstbomen aan de man en wij de amaryllissen aan de vrouw. Het was, mede door het vuurtje wat door Danny werd opgestookt, hartverwarmend. Naast verkoop van bollen kregen we ook mooie donaties binnen. In totaal heeft de verkoop ruim € 2.000 opgebracht.
 
Bedankt voor de fijne samenwerking en de gastvrijheid die ons werd geboden. Wij gaan er vanuit dat wij er een volgende keer weer mogen zijn!

Geplande acties


Steamwork staat niet stil om geld in te zamelen voor de Roparun. In deze rubriek aandacht voor één of meerdere acties die de komende weken op de agenda staan. Yoga dag en vervolg optredens Rob & Emiel.
 
Yoga dag

* * * In verband met de huidige corona maatregelen uitgesteld.* * *

De geplande Yoga dag op zaterdag 16 januari is uitgesteld. Naar een nieuwe datum wordt gezocht. De Yogadag wordt verzorgt door docente Esther Streur, teamlid fysiotherapeut. Afwisselend lessen Yin Yoga, Stoelyoga,Yoga en Boxingyoga zijn mogelijk. Deze vormen van Yoga zijn geschikt voor [bijna] iedereen. Jong, oud, lenig, stram …er is altijd een vorm die bij je past. Lessen worden gehouden bij Release Well in Hardinxveld-Giessendam. Houd onze website in de gaten voor de actuele informatie. 

 

Theater show Rob & Emiel


* * * In verband met de huidige corona maatregelen uitgesteld.* * *

Nieuwe datum is vrijdag 8 oktober 2021. Rob & Emiel treden wederom op in Theater de Willem. Door de COVID-19 maatregelen kan een beperkt aantal bezoekers in de zaal. Daarom zullen Rob & Emiel hun NIEUWE theater show 'Van Houdini tot Copperfield" op deze avond twee keer opvoeren (aanvang 19:30 of 21:30). Prijs van de kaarten is €22,50. Deze zijn via theater De Willem
te bestellen. Ook kunnen ze bij teamlid Jaap de Jager besteld worden.

Opbrengst update


Zoveel mogelijk euro's verzamelen voor goede zorg voor mensen met kanker. Dat is ons hoofddoel. In deze rubriek houden wij u op de hoogte van onze opbrengst tot nu toe.

€12.297,00 

Doelen: dáár doen we het voor!


Fantastisch al die acties en een mooie opbrengst, maar waaraan wordt het besteed? Dit keer aandacht voor Hospice Oudewater
In augustus van 2015 werd door Dhr. Iepma, oud voorzitter van Hospice Oudewater, een presentatie verzorgd op de verenigingendag tijdens het 750 jarig bestaan van Oudewater. Hij vertelde toen over het nieuw op te richten Hospice in Oudewater. We hebben als Stichting Steamwork en Stichting Hospice Oudewater later dat jaar bij elkaar gezeten om te bespreken wat we voor elkaar konden betekenen. Nu zijn we ruim 4 jaar verder en is er door Stichting Roparun reeds 3x een mooie bijdrage gedaan richting het Hospice.

Allereerst bij de start van het Hospice aan de Hekendorperweg heeft Stichting Roparun €70.000 bijgedragen voor de inrichting van twee gastenkamers.

Vervolgens hielden wij in 2018 als Steamwork een oefenloop rondom Oudewater. Dit leek ons een uitgelezen kans om weer eens een kijkje te gaan nemen bij het Hospice. Al gauw bleek van alles mogelijk te zijn, een rondleiding, vergaderruimte, lunch geheel verzorgd door vrijwilligers, zelfs douchen was mogelijk!
Ook bleek dat er een behoefte was voor een zuurstofapparaat zodat het Hospice eerder voor gasten wat kon betekenen en minder afhankelijk was van de levertijd van de verhuurder. We hebben via Stichting Roparun weten te regelen dat dit zuurstofapparaat voor het Hospice aangeschaft mocht worden.

Tot slot werd in 2019 een nieuwe locatie gevonden voor het Hospice Oudewater in verband met de sloop van het oude pand. Door de extra ruimte in het nieuwe pand kwam er de mogelijkheid voor een derde gasten kamer. Wederom heeft Stichting Roparun deze aanvraag van €37.000 gehonoreerd.

Op 9 januari 2020 heeft de heropening van het Hospice Oudewater plaatsgevonden. Wij hopen dat de vrijwilligers van het Hospice Oudewater met het nieuwe onderkomen wederom een beetje leven kunnen toevoegen aan de dagen van de gasten, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Sponsor aan het woord


Een goed doel bestaat niet zonder de steun van betrokken sponsoren. In iedere uitgave van de nieuwsbrief laten wij een sponsor aan het woord: Wie zijn zij? Waarom steunen zij Steamwork? En hoe doen zij dat? In deze editie aandacht voor onze teamkleding sponsor Technisch Installatiebedrijf de Groot B.V. 
Technisch Installatiebedrijf de Groot B.V.

Wij, Matthias en Pieter de Groot, zijn broers en de trotse eigenaren van Technisch Installatiebedrijf de Groot B.V. In 2007 is Matthias alleen begonnen, maar sinds 2010 is Pieter in de zaak gekomen en is het bedrijf gaan groeien. TIB de Groot B.V. is een jong, dynamisch en flexibel installatiebedrijf. Actief in Hardinxveld-Giessendam en wijde omtrek. Wij dienen de particuliere sector, diverse aannemers en de plaatselijke woningbouwvereniging met daarbij komend gemeente Zederik.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in o.a. badkamer- en toilet renovatie, regulier onderhoud en service van cv-ketels en vervanging hiervan. Riolering, gas en drinkwater leidingwerk zowel voor nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Hoe en waarom steun aan Team 293 Steamwork? Een bijdrage leveren aan een team dat zich met hart en ziel inzet voor de zorg aan mensen met kanker is voor ons eigenlijk vanzelfsprekend. We hebben al diverse keren mee moeten maken dat er iemand dicht om ons heen te maken kreeg met de vreselijke ziekte kanker. Wij doen al jaren aan sponsoring bij de plaatselijke verenigingen en instellingen. Op een avond van een plaatselijke vereniging kwamen Jaap de Jager en Pieter met elkaar in gesprek. Jaap vroeg aan ons of we interesse hadden voor sponsoring bij een veiling-actie tijdens de avond van Rob en Emiel in restaurant Kampanje. Tijdens dit gesprek kwamen wij eigenlijk op een ander idee. De shirts zijn aan vervanging toe en in plaats van een cv-ketel te sponsoren, zagen wij eigenlijk meer in shirtsponsoring. Jaap moest nog even overleggen met Hans Emmen, maar van het één kwam het ander. Zo werden wij dus de eerste shirtsponsor van Team 293 Steamwork. Het is fantastisch om te zien dat er na zo’n gesprek niet alleen een shirt is, maar ook een gesponsorde jas, broek en sporttas zijn. Dit betekent dat de komende 3 jaar het team al voldoende inleggeld heeft voor deelname aan de Roparun. Met de sponsoring van team 293 Steamwork dragen wij indirect bij aan de stichting Roparun die zich inzet voor de zorg aan mensen met kanker. En omdat team 293 Steamwork zo goed in werven is, kon het team ook nog hun bijdrage leveren aan het tot stand komen van twee hospices. Wij kunnen dit alleen maar toejuichen. Helaas is dit nodig, maar wij zijn trots en blij dat wij met het aangaan van de sponsoring ons steentje kunnen bijdragen voor de mensen met die vreselijke ziekte.

“Ga zo door en we hopen dat de volgende acties die gepland staan of verzet zijn aankomend jaar wel door kunnen gaan!” 

Matthias en Pieter de Groot.

Teamlid in de spotlight


Team 293 Steamwork kan niet bestaan zonder de geweldige inzet van zijn teamleden. Ieder lid verdient het als vrijwilliger om ook in het zonnetje gezet te worden. Vandaar deze rubriek waarin een teamlid zijn of haar motivatie geeft met een persoonlijk tintje. In deze editie aandacht voor Piet van Gelderen, loper en vice-teamcaptain. 
 
Piet van Gelderen

Dinsdagochtend 13 juni 2011…
 
Een intern telefoontje van collega Hans Emmen. "Piet…gisteren was ik in Rotterdam…de ROPARUN kwam binnen…KIPPENVEL…, wat denk je.."?
Hans en ik probeerde zo nu en dan al wat collega’s te enthousiasmeren om af en toe mee te doen aan een  georganiseerd loopje zoals o.a. Rondje Dordt, Lenteloop in Papendrecht, Oliebollenloop in Schoonhoven en Bruggenloop in Rotterdam. 

Het idee was om met zoveel mogelijk collega’s een team samen te stellen waarbij Hans het voortouw zou nemen. De directie van Podt Alplain Kunststoffen, onze werkgever, was enthousiast en wilde graag meewerken en sponsoren. Nu nog een naam “met een team van het werk op volle stoom voor het goede doel”: STEAMWORK was ‘geboren’!

Nadat we een aantal relaties gevraagd hadden om een logo voor ons team te verzinnen kwam Jaco Hubregtse met het lumineuze idee van ‘ STEAMY ’. Tot op heden niet alléén ons logo, maar ook onze steeds bekender wordende mascotte.

Nu bijna 10 jaar later én ca. 300.000.= gesponsorde euro’s rijker voor de palliatieve zorg van mensen met kanker, mag ik me nog steeds een lid noemen van STEAMWORK TEAM 293. Een team, inmiddels buiten enkele collega’s na, samengesteld uit teamleden vanuit verschillende delen van het land, wat klinkt als een klok. 

Helaas heeft het Corona-virus afgelopen jaar roet in het eten gestrooid en is het hele ROPARUN event van 2019 gecanceld. De zorg voor onze zieke medemens is echter helaas niet te cancelen. Zorg en dus euro’s om deze zorg te bekostigen blijven onmisbaar. STEAMWORK TEAM 293 zit niet bij de pakken neer en gaat gewoon door met de acties:
- de dinershow van Rob & Emiel
- de chocoladeletteractie
- de Amaryllis bollen actie…
En dit zijn daar nog maar een paar voorbeelden van.
 
Onze acties worden door alle teamleden gedragen en een ieder doet zijn best om op wat voor manier dan ook een steentje bij te dragen voor het goede doel. Mooi om hier deel van te mogen zijn.
 
Bij deze zou ik dan ook alle sponsoren, zowel zakelijk als privé en voor welke bijdrage dan ook, hartelijk danken.
 
Mijn naam is Piet van Gelderen, Bourgondiër, familieman,  trots teamlid van STEAMWORK TEAM 293, partner van Elles, vader van 2 prachtige dochters Tess & Félien en sinds kort hebben we ons de eretitel van Opa en Oma toe mogen bedelen van onze mooie kleindochter Viënne Dané

Roparun actueel


In de aanloop naar het Pinksterweekend houdt Stichting Roparun alle teams op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. In deze rubriek aandacht voor actuele zaken. Dit keer de ontwikkelingen over het wel of niet doorgaan van de Roparun 2021.
Het gaat door! Roparun 2021 wordt Rondje NL 


Zaterdag 21 november 2020 was de eerste online teambijeenkomst voor de Roparun 2021. Hierin werd in ieder geval duidelijk dat er een Roparun komt in 2021. Voorlopig gaat men er vanuit dat het tegen Pinksteren 2021 mogelijk is om een “gewone” Roparun te houden: Rondje Nederland. We moeten tenslotte ergens van uitgaan.

Een tweede jaar geen Roparun zou de doodsteek kunnen betekenen voor Stichting Roparun, al mag dat geen reden zijn om de Roparun door te laten gaan in een ‘live’ versie. De allerlaatste versie die de Roparun kan inzetten is een digitale versie. Iedereen vanuit zij/haar woonplaats voor het geval het niet mogelijk is een “live” versie te houden. Eventuele tussenversies zijn ook mogelijk, daaraan wordt gewerkt door de Roparun in samenwerking met de teams.

Ook een feit is dat de finish na twee jaar Binnenrotte weer terug zal zijn op de vertrouwde Coolsingel in 2021! Het is nog niet bekend hoe Roparun de finish gaat vormgeven. “Ik hoop dat we er zoals altijd een groot feest van kunnen maken. Het is afwachten hoe alles zich verder ontwikkelt, maar uiteraard houden we ons aan de voorgeschreven maatregelen’, aldus directeur van de Roparun Wiljan Vloet.

Special interview directeur Roparun


"Iedereen kijkt tegen je op als je voetbaltrainer bent,
maar als je tien jaar voor de Roparun hebt gewerkt,
dan is dat een veel grotere prestatie"

(Wiljan Vloet, Directeur Stichting Roparun; 16 december 2020).

Marjon en Joy hadden de eer om langs te gaan bij het kantoor van Roparun voor een interview met Wiljan Vloet, de directeur. Wat hebben we er van genoten! In de nieuwbrief zijn een aantal vragen uitgelicht en samengevat. Wil je het hele interview teruglezen (aanrader!), dan kun je dit doen op onze website Verslag interview Wiljan Vloet

Het gesprek begint, zoals bijna vanzelfsprekend, over corona. Wiljan vertelt dat ze erg druk zijn nu. "We zijn bezig met het ontwikkelen van de digitale versie en een coronaproof run. Daar komt veel bij kijken, zoals het aanvragen van vergunningen. Ongeveer 80% van de route is nu onder controle".

Hoe ben je hier terecht gekomen? Van de voetbalwereld naar de Roparun?
Wiljan begint te vertellen. Hij zegt: "je moet eigenlijk verder terug. Ik heb 15 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt met jongeren met gedragsproblemen die niet in staat waren om thuis te wonen. Je zorgt dan voor anderen. Voetbal is mijn passie en mijn liefde, maar het gaat altijd om jezelf. Daar had ik op den duur genoeg van. Via een recruitmentbureau ben ik bij de Roparun terecht gekomen. Een goede vriend, Casper van Eijck, heeft mij geholpen. Hij zei: je wilt iets goeds doen voor iemand anders en het is uitstekend als je dat bij Roparun doet. En ja, dat je dan te maken hebt met mensen die ziek zijn. Gewoon doen Wiljan, zei hij, gewoon doen. Je moet er ook niet aan willen wennen, maar je leert er wel mee omgaan".

Was Roparun wat je er van tevoren van had verwacht?
"Nee, het is veel meer, veel groter en veel meer emotie dan ik van tevoren had verwacht". Wiljan legt vervolgens precies uit wie er werkzaam zijn en wat zij doen. Er werken zeven mensen. Zij hebben allemaal hun eigen taak. Vervolgens zijn er ook nog 600 vrijwilligers ook zij hebben hun eigen taken en moeten aangestuurd worden. Wiljan legt in detail uit wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van de Roparun en met hoeveel mensen je te maken hebt. (lees op website)
Wij zijn op dit moment een beetje overdonderd en vragen of hij weleens slapeloze nachten heeft.
"Slapeloze nachten heb ik niet gauw. Als het zo is, komt het doordat je zo betrokken bent en dat we vier miljoen minder inkomsten gehad hebben. Dat is schrijnend. Je moet dan vaker nee zeggen".
Zijn er overeenkomsten tussen het leiden van de Roparun en een voetbalclub?
"De grootste overeenkomst is dat het allebei een emotionele wereld is. De overeenkomst zit in het leiding geven, echter is het werkveld heel anders. Hier zou veel meer waardering voor moeten zijn. Iedereen kijkt tegen je op als je voetbaltrainer bent, maar als je tien jaar voor de Roparun hebt gewerkt, dan is dat een veel grotere prestatie. Veel belangrijker voor de maatschappij".

We hadden echt nog uren door kunnen praten. Wát een energie en wát een passie!

Kalender

  • Voorjaar 2021: .......Yoga dag (Release Well, Hardinxveld) 
  • Mei 2021:............... Roparun 2021 (Pinksterweekend 22, 23, 24 mei)
  • September 2021:....Steamwork Power Event ’21  
  • Oktober 2021: ........Theatershow Rob & Emiel (De Willem, Papendrecht)

Vacature teamlid


Een Roparunteam kan niet goed functioneren zonder de aanwezigheid van een fysiotherapeut, hardloper, chauffeur, cateraar of fietser. Als één van deze schakels ontbreekt gaan wij op zoek naar vervanging. In deze rubriek publiceert ons team alle vacatures die openstaan. 

Op dit moment zijn alle functies ingevuld. Maar wil jij ook jezelf met hart en ziel inzetten voor Stichting Roparun stuur dan een mail naar bestuur@team293-steamwork.nl.

Advertenties

Wilt u in het komende Roparunjaar ( november 2020 tot juli 2021) ons ondersteunen door middel van een advertentie met doorlink naar uw website in onze digitale nieuwsbrief, dan kan dat natuurlijk.

Kosten voor 1 jaar zijn € 100,-- (4 advertenties) of € 30,-- per losse advertentie. Voor meer info redactie@team293-steamwork.nl

Redactie Nieuwsbrief Steamwork
Bianca van Vugt en Yvonne van der Helm 

Op- of aanmerkingen of uw bijdrage laten plaatsen
redactie@team293-steamwork.nl

Maillijst
Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan alle leden van Stichting Steamwork en aan een beperkt aantal externe relaties.

Bent u na het lezen van deze nieuwsbrief geïnteresseerd? Abonneer u dan gratis via redactie@team293-steamwork.nl of meld u aan via onze website  

O ja…., vergeet deze vooral niet te delen met uw vrienden, familie, relaties enz. want samen kunnen wij 

 "LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN,
WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN HET LEVEN"

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Team 293 Steamwork, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp