Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Kijk!

In onze ledententoonstelling – dit jaar met als thema ‘Kijk!’ – tonen kunstenaars hun unieke zienswijze in De Boterhal. De expositie loopt van 7 december - 5 januari en wordt op zondag 8 december om 16:00 feestelijk geopend. 

 

Lees meer

Afbeelding: Floor Max, 'Prosperity'

Vitrine Boterhal

Met een knipoog naar de komende cadeautijd maakten onze leden Ineke Werkman, Philine van der Vegte, Annemarie Visser en Randi Vettewinkel voor dit doel geschikte kleinere objecten. Het werk is te bekijken in de vitrine in de entree van De Boterhal. De prijzen lopen uiteen van 30 euro tot 575 euro. De expositie loopt tot 14 februari 2020. 

Benieuwd geworden? Bekijk dan hun websites:


inekewerkman.nl
philinevandervegte.com
ietsjerood.nl
www.randi-vettewinkel.nl

Nieuwe leden, nieuwe bestuursleden en een nieuwe webbeheerder

Tijdens de ballotageronde in oktober zijn drie nieuwe leden en één kunstenaarsduo positief geballoteerd: Jan Okke Beerda, Aafje Duker, Thom van der Gulik en het duo Niamh McCullough / Susanne Edam. In de ledenvergadering van 27 november werden zij welkom geheten.

Daarnaast zijn er enkele wisselingen in het bestuur en heeft De Boterhal sinds kort ook een nieuwe webbeheerder!

V.l.n.r.: Linda Meulenhoff, Magda Frandsen, Jos Kaarsemaker, Tamar Sleven

Gerda Schimmel - Poetslap, drukinkt, inkt en tapijtgaren

Horden & Schimmel in Museum Kranenburgh

Annelies Horden en Gerda Schimmel exposeren t/m 5 januari in Museum Kranenburgh in Bergen.

Met hun werk ‘Dromen van Vliegen nr. 6’ nemen zij deel aan de groepstentoonstelling ‘Ogenschijnlijk’ georganiseerd door het KunstenaarsCentrumBergen. De expositie is op de eerste verdieping. 

Het werk van Gerda Schimmel is verder van 12 - 15 december te zien in de Salon des Beaux Arts in het Carrousel du Louvre in Parijs, waar ze vijf inzendingen toont, en van 10 december - 5 januari in het International Community House Kokoka in Kyoto, Japan, in de tentoonstelling ‘Ongoing Conversation 2020’.

Tentoonstellingscommissie zoekt versterking

De tentoonstellingscommissie is naarstig op zoek naar leden met frisse zienswijzen t.a.v. inhoud en uitvoering van onze exposities.
 
Dat kan al door één of enkele keren een tentoonstelling (mede) te organiseren. Op dit moment wordt het werk gedaan door een kleine groep bevlogen verenigingsleden, maar het zou heel fijn zijn als er meer creatievelingen hun kwaliteiten, ideeën en enthousiasme willen omzetten in actie ten behoeve van onze Boterhal.

Voor meer informatie kun je mailen naar annemarie@ietsjerood.nl.

Cultuurweek Hoorn

Tijdens de jaarlijkse cultuurweek Hoorn die midden november door Stichting Netwerk, De Blauwe Schuit en de Gemeente Hoorn werd georganiseerd, was het een drukte van belang op de zolder van de Boterhal. 

Kinderen vanaf 6 jaar konden meedoen met verschillende inspirerende activiteiten en workshops. Doel: talenten ontdekken of een nieuwe hobby, of gewoon sfeer proeven en lekker bezig zijn.

Leerlingen van o.a. het Horizoncollege bekeken eerst onze tentoonstelling Panta Rhei, waarbij de nadruk ligt op druktechnieken. Onder leiding van Annemarie Visser, voorzitter van de Tentoonstellingscommissie, konden de leerlingen vervolgens zelf een foam-druk maken. 

Ook gebruik maken van de educatieve mogelijkheden van De Boterhal? Mail naar info@boterhal.com t.b.v. de Educatiecommissie.

Linda Meulenhoff - Groene Stilte, 2009

Rectificatie

In de vorige editie van Boternieuws is helaas een foutje geslopen. Het daarin getoonde werk bij het artikel over onze grafiektentoonstelling Panta Rhei is niet van Els Benjamins, maar van Linda Meulenhoff. 

Index Boternieuws 2019

Dit jaar maakten wij 9 edities van Boternieuws. Om het terugzoeken van onderwerpen te vergemakkelijken, hebben we een overzicht van het afgelopen jaar gemaakt.
 

Lees meer

COLOFON

Redactie: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Gerda Schimmel
Opmaak / productie: Tamar Sleven, Studio Nooitgedacht
Vormgeving: Gonny Martens 

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp