Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws november 2020

Ledententoonstelling

Omdat we trots zijn op onze gehele ‘vloot’ en haar daarom graag aan u tonen geven we onze jaarlijkse ledententoonstelling dit keer de titel ‘Vlootschouw’. Het zijn moeilijke tijden, ook voor veel kunstenaars, voor wie dit de enige expositiemogelijkheid van het jaar is. U kunt dus pareltjes verwachten!

Er zal echter geen feestelijke opening zijn vanwege het beperkte aantal toe te laten bezoekers van maximaal 20 tegelijk.

De deelnemende leden zijn:
Nelleke Allersma, Yvonne Alting, Nuray Ataş, Raymond Bakker, Harry Beemsterboer, Els Benjamins, Herman van Bleisem, Tabita Blok, Karin van Bodegom, Carolien Broersen, Katja Effting, Hinderik de Groot, Frans Hage, Annelies Horden, Jos Kaarsemaker, Amrita Karunaratne, Sebastiaan Koenen, Rob Komen, Alexandra Konstantinovna, Sjaak Kooij, Jawek Kwakman, Annie de Leeuw, Frea Lenger, Thea van Lier, Floor Max, Mai Movrin, John Ory, Noortje Peerdeman, Tineke Pilkes, Margo van der Pool, Ankie Postma, Maddy Rentenaar, Peter de Rijcke, Gerda Schimmel, Margo Schoutsen, Paul Stap, Babette Treumann, Philine van der Vegte, Randi Vettewinkel, Rob de Vries, Marisja van Weegberg, Ineke Werkman.

Curatoren van deze expositie zijn Katja Effting en Philine van der Vegte.

Vlootschouw loopt van 5 december 2020 t/m 3 januari 2021. De Boterhal is 6 dagen per week geopend van dinsdag t/m zondag van 14 tot 17 uur.

Amrita Karunaratne  |  Katja Effting

Nuray Ataş   |  Karin van Bodegom

Hierboven in de Boternieuws is een beeld van Paul Stap

Noortje Peerdeman  |  Gerda Schimmel

Leden exposeren in de villa van Kranenburgh

Gedaanteveranderingen van materialen en vormen fascineren. Net als de transformatie van kleuren bij menging. Ook bij beelden treft men gedaanteveranderingen aan: zoals bij de feniks, als symbool van herrijzenis.

 

Zo waren er ook kunstenaars die de overgang naar een nieuwe tijd markeerden. Dürer ontwikkelde het lineair perspectief en hielp de mens afstand te nemen van zijn omgeving. Rembrandt leerde de mens naar zichzelf te kijken als iemand die sterfelijk is. Zo kan een beeld een heel idee omvatten.

 

KunstenaarsCentrumBergen wijdt er een tentoonstelling aan in Museum Kranenburgh in Bergen.

 

Vier van onze leden doen er aan mee:
Annelies Horden
Noortje Peerdeman
Ankie Postma
Gerda Schimmel.

 

Deze tentoonstelling is te zien van 8 november t/m 10 januari, maar let u wel even op: van 30 november t/m 14 december sluit Museum Kranenburgh ivm wisseling van een tentoonstelling.

 

Annelies Horden  |  Ankie Postma

Beroeps Organisatie Kunstenaars

Veel kunstenaars hebben het als zelfstandige of als ZZP-er zwaar deze tijd. Weinig tot geen expositiemogelijkheden, en als die er wel zijn: minder bezoekers dan gebruikelijk. We wijzen hen graag op de Beroeps Organisatie Kunstenaars.

 

Zij schrijft op haar website: “De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de collectieve en individuele belangen van professionele beeldend kunstenaars. BOK is de grootste, volledig onafhankelijke en meest actieve beroepsorganisatie voor beeldend kunstenaars en maakt geen deel uit van een andere organisatie.”

Deze organisatie levert, naast informatie over kunst in brede zin, ook kennis over bij voorbeeld het AOVFonds Kunst en Cultuur, Arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor mensen met creatieve beroepen, en over andere voor kunstenaars relevante verzekeringen.

Zie de website: https://boknet.nl/nl

 

Facebook en Instagram –
maak er gebruik van!

Aan de weg timmeren is deze tijd nog belangrijker dan het al was. Hoe beter je zichtbaar bent hoe groter de kans is dat kunstliefhebbers je weten te vinden. Daarom wijzen we onze leden op de mogelijkheden van social media: Facebook en Instagram.

Juist als u niet gewend bent om van deze voorzieningen gebruik te maken is het zinnig om uw licht op te steken over de mogelijkheden.
Dat kan bij Mia Koedooder: mia@boterhal.com

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp