Copy
View this email in your browser

Frea Lenger is

‘Betrokken bij Ruimte’

In onze 27e Zondagmiddagsalon presenteert Frea Lenger zich op 13 oktober a.s. als een veelzijdig en gevestigd kunstenares.

LEES VERDER OP ONZE WEBSITE

Grafiek2019 ook in De Boterhal

Els Benjamins, Groene stilte, 2009

Van 26 oktober t/m 1 december haakt De Boterhal aan bij de landelijke grafiekmanifestatie GRAFIEK2019 die verder plaatsvindt op meer dan honderd locaties in het land.

De Hoornse tentoonstelling gaat onder de noemer Panta Rhei – Alles Stroomt – over de diversiteit van het grafische ambacht zoals zich dat in de loop der tijd heeft ontwikkeld. De kunstenaars richten zich op de traditionele handmatigheid van het vak met diepdruk, hoogdruk of vlakdruk, met de ets, lino, houtsnede, litho of zeefdruk en met combinaties daarvan. 

 

De 19 grafici, van verschillende leeftijden, laten ieder twee voorbeelden van hun oeuvre zien: één werk uit hun beginperiode en een van de laatste tijd. Hoe zichtbaar is de verandering in het werk van één kunstenaar? Wat is het tijdsbeeld dat de werken van alle deelnemers tezamen geeft? Het is aan de bezoekers om antwoorden op die vragen te vinden.

 

De opening wordt op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur verricht door Jaap Schaper, voormalig wethouder van Cultuur en Financiën van de Gemeente Hoorn.

Op 24 november besteedt ook de Zondagmiddagsalon aandacht aan dit onderwerp. Curatoren van de tentoonstelling, Els Benjamins en Annemiek van Kollenburg, geven een presentatie over hun vak.

Deelnemen aan ledententoonstelling? Niet vergeten u aan te melden!

Onder de titel “Kijk!" organiseren we aan het eind van dit jaar onze jaarlijkse ledententoonstelling. Verenigingsleden hebben daar geruime tijd geleden een uitnodiging voor gekregen.

Nog niet gereageerd en toch nog graag meedoen?

Meld u zich dan aan, dat kan nog tot 8 oktober bij info@boterhal.com 


Waar gaat het om?

Bezoekers van tentoonstellingen, galeries en musea kijken meestal anders dan de kunstenaar, focussen op andere zaken of hollen alweer door naar de volgende zaal. Men kent niet altijd de betekenis van gebruikte symbolen. Naar sommige kunstwerken moet je langer kijken om te zien wat de kunstenaar ermee bedoelt. Sommige werken gaan pas leven als je goede uitleg ontvangt over de context of techniek ervan. Verandert een kunstwerk door de beleving van de toeschouwer? Moet kunst gezien worden om kunst te zijn? 

In deze ledententoonstelling - “Kijk!” – krijgt u als verenigingslid de kans uw unieke zienswijze aan de bezoekers van De Boterhal te tonen. 

Oproep:
Wij zoeken een websitebeheerder

Onze Gonny gaat ons verlaten. Jammer! Haar eigen bedrijf GonM vraagt in toenemende mate haar aandacht. Zij gaf met verve de laatste anderhalf jaar onze vereniging en De Boterhal een verfrist eigen gezicht. Dat deed ze met het bouwen en bijhouden van onze huidige website, met de vormgeving van deze nieuwsbrief en met het actueel houden van onze informatiestroom op de site van Cultuur Hoorn.

We zoeken nu dus een nieuwe ‘beelddenker’ (v/m). Iemand voor wie Wordpress gesneden koek is en die affiniteit heeft met kunst en cultuur. Iemand die het leuk vindt om in een creatieve omgeving zelfstandig te werken en het niet schuwt om in te spelen op onverwachte gebeurtenissen.  

Als alles geheel volgens plan verloopt zal dit zo’n 4 – 6 uur per maand in beslag nemen.

 

Wat wij kunnen bieden is een enthousiast team dat zich ten doel stelt het mooiste van onze vereniging en onze tentoonstellingsruimte – De Boterhal in Hoorn – over het voetlicht te brengen.

 

De honorering bestaat uit een wettelijk toegestane en belastingvrije vrijwilligersvergoeding van € 5 per uur.

Voor meer informatie: info@gonm.nl mobiel 06 - 48 08 69 36.

 

U kunt uw sollicitatie richten aan info@boterhal.com t.a.v. Magda Frandsen.

Oproep:
Ballotageronde najaar op 7 oktober

Lid worden van onze vereniging? Dat biedt u aardig wat mogelijkheden:

  • Regelmatig deelnemen aan groepstentoonstellingen 
  • Uitwisselingen met andere verenigingen in binnen- en buitenland
  • Inspirerende ontmoetingen met collega-kunstenaars tijdens openingen en andere manifestaties
  • Uw werk tentoonstellen in een gaaf monument uit de vroege Renaissance in het Hart van Hoorn
  • Mogelijkheid u te presenteren in de Zondagmiddagsalon

 

Vult u het formulier in dat u vindt op de website www.boterhal.com 

Leden presenteren zich op facebook

Ten behoeve van onze facebookpagina roept Philine van der Vegte onze leden op haar twee recente foto’s te sturen van actueel werk. 

Zij wil via dit medium successievelijk al onze leden de revue laten passeren. Hoe vaker er werk van onze leden getoond kan worden, hoe beter het is. 

Doet u mee? Stuurt u deze foto’s dan aan: philine@philinevandervegte.com 

COLOFON

Eindredactie: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie/advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie/advies beeld: Gerda Schimmel
Vormgeving: Gonny Martens 

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © 2019 Kunstenaarsvereniging Hoorn eo, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp