Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws januari 2020

Hoornse Nieuwe

De Boterhal wenst u een goed 2020! Wij nodigen u graag uit om op zondag 12 januari om 16:00 met ons het glas te heffen. Ook wordt dan de tentoonstelling ‘Hoornse Nieuwe’ geopend. 

 

Lees meer

Facebookgroep Kunstenaars Hoorn e.o.

Sinds enige tijd bestaat er een Facebookgroep 'Kunstenaars Hoorn en Omgeving'. Deze Facebookgroep is er niet alleen voor leden van De Boterhal. Ook kunstenaars uit de wijde omgeving van Hoorn en West-Friesland zijn van harte welkom. 

Kunstenaars kunnen er hun werk presenteren, maar ook exposities aankondigen of informatie uitwisselen met collega-kunstenaars.

Jawek Kwakman, beheerder van de Facebookgroep: "De pagina wordt heel goed bezocht, maar er wordt nog niet heel veel gereageerd en uitgewisseld. Tot nu zijn er vooral veel mensen die de pagina wel bezoeken en zich aanmelden, maar niet actief zijn in de Facebookgroep.

Wij willen mensen uitnodigen om actiever bij te dragen aan de groep door berichten te 'liken' of door het geven van reacties. Op die manier komt waardevolle informatie bij meer mensen terecht en wordt het netwerk versterkt. 

Er mag in de Facebookgroep meer gedeeld worden dan alleen beeldende kunst. Ook een gedicht, een verhaal of gewoon iets dat je opvalt of interessant lijkt kun je delen met andere kunstzinnig geïnteresseerden.

Ik doe daarom de oproep: meld je aan op de Facebookgroep Kunstenaars Hoorn en Omgeving!"

Lichtmonument Daan Roosegaarde in Expoost

Van 27 januari t/m 2 februari wordt in het kader van 75 jaar bevrijding in Expoost op de Roode Steen een nationaal lichtmonument van Daan Roosegaarde geëxposeerd. 

Het uit 500 oplichtende stenen bestaande kunstwerk wordt simultaan geëxposeerd in alle Nederlandse steden van waaruit tijdens de 2e Wereldoorlog deportaties plaatsvonden. 

Het is de bedoeling dat 500 inwoners van Hoorn het kunstwerk "neerleggen" en hun verhaal toevoegen aan één van de wanden in Expoost. Expoost is gedurende die periode 's avonds geopend en ook scholen zullen op bezoek komen. 

De organisatie van Expoost geeft professionele beeldende kunstenaars graag de gelegenheid om werk dat een relatie heeft met het thema '75 jaar bevrijding' te exposeren aan de wanden in Expoost. Voor informatie kunt u contact opnemen met Ger Laning via g.laning@hoorn.nl of 0229 - 252200.

Zondagmiddagsalon 9 februari

Susanne Edam en Niamh mcCullough verzorgen op zondag 9 februari van 15:00 tot 17:00 de eerste Zondagmiddagsalon van 2020. 

Meer informatie volgt binnenkort via de website!

>>Website De Boterhal

Gezocht: nieuwe vormgever

De vormgeving van onze PR-uitingen – posters, flyers, website, Boternieuws – is het werk van Gerda Schimmel. Zij verzorgt ook het vervaardigen van het drukwerk voor onze tentoonstellingen, Zondagmiddagsalons en nieuwjaarskaarten. Dit doet zij sinds 2013 met groot enthousiasme en liefde voor schoonheid en stijl. 

Nu we een spiksplinternieuw jaar en een nieuw decennium ingaan, vindt Gerda het een mooi moment om deze bevredigende taak aan een volgende vormgever (v/m) te gunnen.

Gerda begint als kunstenaar internationaal door te breken – Madrid, Parijs, Kyoto – dus deze nieuwe fase in haar ontwikkeling wil ze graag haar volle aandacht en inzet geven. 

Bent u of kent u iemand die het een leuke uitdaging vindt om zich hier vrijwillig mee bezig te houden? Het is een aardige manier om samen te werken met de tentoonstellingscommissie en om kennis te nemen van het werk van de kunstenaars die zich presenteren in het gevarieerde aanbod van tentoonstellingen in De Boterhal.

Voor meer informatie is Gerda te bereiken op gerda@gerdaschimmel.nl.

Een overzicht van de door haar ontworpen posters en flyers voor de Zondagmiddagsalons is te zien in het archief op onze website.

Enkele van de posters ontworpen door Gerda Schimmel

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Gerda Schimmel
Productie / redactie: Tamar Sleven, Studio Nooitgedacht

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp