Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws augustus 2020

Horden & Schimmel in
De Boterhal

Vanaf 12 september organiseert De Boterhal de tentoonstelling ’Verstilde Beweging’ van het kunstenaarsduo Horden & Schimmel. De tentoonstelling is een hommage aan de nieuwe generatie jongeren. De generatie die gepokt en gemazeld is in de digitale wereld en geen dag zonder mobiele telefoon kan.

Het duo heeft deze opkomende nieuwe mens willen weergegeven in een uitzonderlijke beeldengroep die ons confronteert met de veranderde verhoudingen die het proces van digitalisering met zich meebrengt. De tentoonstelling laat door de samenhang tussen de afzonderlijke figuren zien dat elk mens daarin niet alleen een eigen strijd levert, maar ook tot een groep behoort.

Het werk is opgebouwd uit beeldfiguren van perkament en kleine kleurige acrylblokjes waarin de figuren geprojecteerd zijn weergegeven.

De tentoonstelling is te zien tot en met 18 oktober. Op 11 oktober zal een speciale, filosofisch getinte Zondagmiddagsalon worden gewijd aan de nieuwe generatie jongeren waarop de expositie gebaseerd is: de Generatie Z. Daarover leest u meer in de volgende editie van Boternieuws.

Picture - Horden & Schimmel

Expositie Frea Lenger in het Dijklander Ziekenhuis

Galerie Dijklander Ziekenhuis toont werk van Frea Lenger

De ruimte van het polderlandschap is van groot belang geweest in de ontwikkeling van het werk van deze veelzijdige kunstenares. Tot haar oeuvre behoren schilderijen en grafiek maar ook in het driedimensionale vlak heeft zij haar sporen verdiend met materialen als perspex en gaas.

 

Zij staat in onze grote polders bekend om haar even zo grote werken in de openbare ruimte die er monumentaal en stevig zijn neergezet. Haar schilderijen wisselen daarentegen tussen kleurrijk en ingetogen. Zelf vindt ze dat ze in het abstracte haar verhaal het beste kwijt kan: ze maakt graag composities met een metafoor voor menselijke verhoudingen en emoties. Daarnaast hebben haar vele reizen naar het Midden-Oosten, China, Cuba, VS en Europa haar kleurgebruik duidelijk beïnvloed.

 

Frea Lenger laat zich niet in een hokje plaatsen. Zij blijft geïnspireerd om nieuwe wegen te vinden en nieuwe artistieke uitdagingen aan te gaan, waardoor haar werk blijvend in ontwikkeling is.

 

Het werk van Frea lenger is te zien van 1 augustus t/m 13 november in het Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3, Hoorn. De galerie bevindt zich op de eerste etage naast poli 76, KNO en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het ziekenhuis. Zolang de coronagerelateerde maatregelen van kracht zijn worden alleen mensen in het ziekenhuis toegelaten die er op medische gronden moeten zijn.


Zie meer op boterhal.com

 

Annie de Leeuw, tweede van rechts, tussen de andere suppoosten 

Afscheid Annie de Leeuw

25 jaar was Annie lid van onze vereniging en even zo lang is zij één van de vertrouwde gezichten geweest als suppoost/gastvrouw van De Boterhal. Fijn om zo lang zo’n vertrouwd gezicht aan te treffen en jammer om afscheid te nemen van iemand die zo lang trouw was aan onze club. Het ga je goed Annie!

Vitrine Boterhal entree

Wie wordt nieuwe curator vitrine entree?

Naast onze tentoonstellingen in de expositieruimte van De Boterhal kunnen bezoekers ook van de kleinere werken van onze leden genieten die in de vitrine in de entreehal zijn tentoongesteld.

 

Curator van deze verkoopvitrine was jarenlang Ankie Postma, maar zij gaat ermee stoppen. Dank Ankie! Het waren geweldige aanvullingen op de grotere exposities.

 

Wij zijn dus op zoek naar een nieuwe curator. Lijkt het u leuk om deze kleine exposities vorm te geven en bent u lid van onze vereniging of anderszins artistiek verbonden aan De Boterhal?

 

Reageer dan naar: margoschoutsen@gmail.com .

Twee nieuwe bestuursleden

Tijdens de ledenvergadering van 3 juli hebben we afscheid genomen van voorzitter Wouter Hakhoff en penningmeester Piet van Kranenburg. Twee mannen die zich de laatste jaren ferm hebben ingezet om op bestuurlijk niveau de positie van de vereniging en van De Boterhal in het bijzonder in de Hoornse samenleving te verstevigen.

 

Dank Wouter en Piet! Het ga jullie goed … Wouter als directeur van Muziekschool Boedijn en in de provinciale politiek voor Groen Links, Piet in het Noord-Hollandse Waterschap en voor de Oosterkerk.

 

Bestuursleden die hun plaats innemen zijn;

- beeldend kunstenaar Linda Meulenhoff. Zij is sinds 2005 lid van de vereniging en was al eerder algemeen bestuurslid. Zij neemt de voorzittershamer over van Wouter. Linda heeft er zin in om de vereniging en De Boterhal nog zichtbaarder te maken in de regio. Voor haar werk verwijs ik u graag naar haar website: www.lindameulenhoff.nl

- penningmeester Marina van Dongen Torman – Arendshorst. Zij heeft haar sporen verdiend in de horeca en de pleziervaart. Was eerder penningmeester bij Radio Hoorn en is nu verbonden aan de Hoornse Voedselbank en aan Kasteel Radbout en de Wereldwinkel in Medemblik.

Wie wordt nieuwe tekstschrijver?

Zeg je Boterhal, dan zeg je tentoonstellingen, Zondagmiddagsalon, workshops en andere in het oog springende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.

 

Van al deze evenementen wordt op brede schaal melding gemaakt, zowel in de pers als via de digitale multimedia. Voor deze berichtgeving zoeken wij een tekstschrijver met gevoel voor taal en tekst, die op pakkende wijze dat wat wij doen onder de aandacht weet te brengen.

 

Bent of kent u zo iemand? Wilt u weten wat deze vrijwilligersfunctie inhoudt? Stuurt u dan een mail naar info@boterhal.com met uw adresgegevens en opsomming van uw ervaringen op dit vlak.

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp