Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws mei 2021

Bovenstaande kunstwerk is van Francisca Henneman | Möbius Rubra

3 x 3 Dimensionaal

15 mei opent een nieuwe expositie: 3 x 3 Dimensionaal.
9 kunstenaars tonen ruimtelijk werk in verschillende stijlen en materialen: brons, hout, metaal, keramiek, maar ook gerecycled textiel, rubber en vilt. Curator Margo Schoutsen vraagt met deze tentoonstelling aandacht voor het brede scala aan mogelijkheden van 3 dimensionaal werk.

Heel bijzonder: één van die 9 is Francisca Henneman, en zij heeft zojuist de 1e prijs innovatie gekregen in Tresure Island, de Internationale Textieltriënnale in St Petersburg in Rusland. Behalve haar werk vindt u de bronzen bloemen van Alexandra Konstantinovna, de kleurige figuren van Hetty Kok en de keramiek “Kunstkijkers” van Margo Schoutsen.

Ook te zien zijn de houtsculpturen van Marisja van Weegberg, de hoekige wand sculpturen van Joop Haring, het vilten lijnenspel van Marlies Lebesque, de abstracte werken van Roland de Jong Orlando en de houtsculpturen van Helen Vergouwen. 3 x 3 = 9 kunstenaars met een grote verscheidenheid aan kunst is te zien t/m 20 juni in de Boterhal.

Superfijn:

Corona is op de terugtocht: Vanaf 28 april mogen onze bezoekers weer gewoon binnenlopen zonder te reserveren. Wees welkom bij onze exposities, maar nog wel met maximaal 4 personen tegelijk (maar nog wel met 1,5 meter afstand en dragen een mondkapje).

Voorgevel van De Boterhal tijdens de plechtigheid van 4 mei

Leuk actueel

NH Nieuws filmde op 4 mei de plechtigheid voor de dodenherdenking vanuit ons mooie monument.

Gastvrouw of gastheer zijn
in De Boterhal: iets voor jou?

Voor onze expositieruimte zoeken wij representatieve mensen die het leuk vinden om in een kunstzinnige omgeving gastvrouw of gastheer te zijn.

Houd je ervan om mensen te verwelkomen bij onze exposities en misschien namens onze kunstenaars bezoekers de informatie te overhandigen over wat er te zien is? Vind je het leuk misschien een enkele keer wat kleine kunstvoorwerpen te verkopen?
Je maakt deel uit van een leuk team en ontvangt de wettelijk toegestane vrijwilligersvergoeding. Met name voor de woensdagmiddag en één keer per maand voor de zondagmiddag hebben wij direct plaats voor een enthousiaste gastvrouw of -man. Zegt het voort.

Meer weten? Mail of schrijf naar Magda Frandsen, bestuurssecretaris. info@boterhal.com of 06 - 23 03 94 77

PR

Via de leden-enquête van 2019 werd meer aandacht gevraagd voor de PR.

Voor een succesvolle PR zijn twee dingen belangrijk:
- geregelde en zorgvuldig getimede boodschappen,
- en eenheid in ‘tone of voice’ voor alle output.
Om zo’n eenheid en goed getimede output tot stand te brengen neemt de nieuwe PR commissie de regie over álle output. Alles wat wetenswaardig of interessant is voor de buitenwereld dient voortaan naar 1 centraal PR-adres gestuurd worden: pr@boterhal.com

De PR-commissie rekent erop dat alle betrokkenen bij De Boterhal - kunstenaars, gastvrouwen en -heren, bezoekers - de commissie zal ‘voeden’ met actuele informatie, teksten en beeldmateriaal, allerlei nieuwtjes die te maken hebben met De Boterhal. Denk ook aan kleine leuke dingen die ‘toevallig’ gebeuren bijvoorbeeld tijdens exposities. Hoe leuk zou het zijn als we zo met z’n allen zorgen dat De Boterhal permanent en op een spetterende en speelse manier in het spotlight komt te staan.

Bovendien: de commissie ziet zich dolgraag uitgebreid met tenminste 1 persoon: dat kan iedereen zijn – dus ook een gastvrouw of -heer - die zich op de een of andere manier betrokken voelt bij De Boterhal. Belangstelling? Meld je bij pr@boterhal.com

Floor Max | Gouden vaas met blauwe bloem

Verkoop Kunst in de Kamer

Via de actie Kunst in de Kamer vond de prent “Gouden Vaas met blauwe bloem” van Floor Max een plekje in een kamer ergens in de regio.

De bewoners van die kamer vonden die prent zó mooi dat ze hem hebben aangekocht. Nu hangt Gouden vaas met blauwe bloem dus ergens blijvend aan een wand te pronken.
Gelukkig is van die prent nog één exemplaar beschikbaar, dus nog even: zie bij de actie Kunst in de Kamer, ook voor andere mooie werken bij onze website: www.boterhal.com

En kort daarna werd ook de collage 'Gebonden en Vrij' van Yvonne Alting verkocht. Wij feliciteren de kunstenaars, en er wordt druk nagedacht over hoe er een vervolg kan worden gegeven aan dit succesrijke initiatief.

Zeven nieuwe leden

Twee keer per jaar organiseert de kunstenaarsvereniging een ballotage-ronde.

Dat gebeurde de afgelopen periode onder voorzitterschap van Jos Kaarsemaker, nu wordt dat overgenomen door Rob Komen. De recente ballotage-ronde leverde 7 nieuwe leden op.

Wij verwelkomen van harte:
Eefje Verdonk, Herman Kuypers, Jeannette Plantenga, Marijke Beelen, Pam Wessels , Gígja Reynisdóttir en Nanska van der Laar.

Twee leden van de Boterhal exposeren samen in Laren

Alexandra Konstantinovna en Philine van der Vegte exposeren samen op de expositie “Focus” in Galerie De Beuken in Laren.

Kunst- en verkoopexpositie ”Focus” van 7 mei tot 27 juni 2021 Alexandra Konstantinova, beelden en Philine van der Vegte, schilderijen

Opening 7, 8 en 9 mei a.s. van 11-18.00 uur Galerie de Beuken
Oude Naarderweg 14, 1251 BK Laren (NH)
www.galeriedebeuken.nl
06 - 22 79 50 69

Textiel Plus

Tip: zie www.textielplus.nl

TxP (Textiel Plus) is een magazine over textielkunst! Op hun website vind je inspiratie en informatie op het gebied van textielkunst.

Daarin ook een bericht over twee goede bekenden: “De serie werken van Annelies Horden (1960) en Gerda Schimmel (1953), getiteld “Verstilde Beweging”.

In webshop van TxP vind je magazines, boeken, cadeau-abonnementen en materialen zoals wateroplosbare folie, tyvek en polyestervlies.

COLOFON

Redactie inhoud: Henkje Koning
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp