Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws mei 2020

Boterhal weer open

Gelukkig mogen ook wij, vanaf 1 juni a.s., weer kunstliefhebbers ontvangen in De Boterhal! Heeft u het ook zo gemist? Gewoon even binnen wandelen en je verbinden met wat er te zien is bij ons…

Die vanzelfsprekendheid, die ongedwongen vrijheid zal overigens nog wel even op zich laten wachten. Want, ook wij hebben ons te houden aan een aantal (gedrags)regels rond veiligheid en gezondheid. Veiligheid van onze vrijwilligers en veiligheid van u, onze bezoekers.

Wij zijn de van overheidswege gegeven bepalingen aan het verwerken in een protocol. Daarin komt o.a. te staan dat er niet meer dan 11 mensen tegelijk bij ons binnen mogen zijn, dat we ter bescherming van onze suppoosten een plastic scherm boven de balie moeten aanbrengen en dat we een zodanige looproute moeten instellen dat bezoekers voldoende ruimte hebben om binnen te komen dan wel weer naar buiten te gaan, zonder elkaar in de weg te lopen.

Zodra ons protocol klaar is verschijnt het op de website.
Mocht u vanaf 2 juni dus plannen hebben weer eens bij ons binnen te lopen, kijk dan even op de website om te zien aan welke bepalingen wij en u gehouden zijn. (info@boterhal.com)

Bert Poot - DNA 2.0 of imago van God

Morfogenese

Deze intrigerende expositie van Vicky Schot en Bert Poot, beide lid van onze vereniging, was begin maart nog maar net geopend toen Nederland te maken kreeg met de intelligente lock down. Dat speet ons buitengewoon.

 

Zeer verheugd zijn we dan ook dat we u alsnog in de gelegenheid kunnen stellen naar deze indrukwekkende tentoonstelling te komen kijken. Dat kan van 2 juni, de dag dat wij weer open gaan, tot en met 28 juni.

 

Houdt u wel even de website in de gaten waarop wij vóór 2 juni de voorwaarden zullen vermelden waaraan wij als Boterhal en u als bezoeker gehouden zijn i.v.m. het coronavirus. (info@boterhal.com)

 

LEES MEER

De Onafhankelijken in
De Boterhal

Opnieuw komt een aantal leden van De Amsterdamse vereniging van beeldend kunstenaars De Onafhankelijken exposeren in De Boterhal. Onder de titel ‘Van het IJ naar het IJsselmeer’ tonen zij hun werk
van 4 juli – 30 augustus.

Deze eigenzinnige vereniging heeft aan het begin van de twintigste eeuw een belangrijke rol gespeeld in de omslag in de beeldende kunst: iedereen kon zich in principe als lid aanmelden en er werd toen niet gejureerd.
Die bepalingen zijn inmiddels noodgedwongen enigszins bijgesteld.

In 2018 exposeerden al leden van deze vereniging in De Boterhal.
De kunstenaars die dit keer meedoen zijn:

  • Anita Nunez Larraz - beelden

  • Bert Sieverding - keramische beelden

  • Gerda van Bockxmeer - wandobjecten en collages

  • Marina Metaal - tekeningen, schilderijen

  • Els Fleer, schilderijen - gouaches

  • Irene Hertel – schilderijen

Gerda van Bockxmeer - Zomerwier

Mens met twee rechterhanden

Nogmaals gezocht:
vrouw of man voor het interne beheer van De Boterhal

Bent u de vrouw of man die ervoor zorgt dat alles binnen het gebouw van De Boterhal piekfijn functioneert? Zodanig dat wij als vereniging binnen dit monumentale pand kunnen doen waar we goed in zijn? Namelijk: tentoonstellingen organiseren, Zondagmiddagsalon houden, ledenvergaderingen beleggen, administratie voeren, workshops geven en kunstliefhebbers ontvangen.

 

We zoeken iemand met twee rechterhanden en verantwoordelijkheidsgevoel, maar zonder hoogtevrees, die ervoor zorgt dat alle infrastructuur binnen het gebouw piekfijn in orde is. U weet wel: lampen doen het, kranen lekken niet, sloten zijn in orde, geluidsinstallatie functioneert, elektra voldoet aan de eisen etc. Ook werkt u in voorkomende gevallen samen met vertegenwoordigers uit de Tentoonstellingscommissie tijdens de opbouw van onze tentoonstellingen.

 

De vrouw of man die wij zoeken mag zorg dragen voor de binnenkant van een bijzonder en monumentaal pand dat dateert van 1563. Liefde voor historische bebouwing is een pré maar niet noodzakelijk en meedoen in een club enthousiaste vrijwilligers is gegarandeerd. Wij kunnen daarvoor de belastingvrij toegestane vrijwilligersvergoeding van ten hoogste €1700/jaar bieden, waarnaast werktijden geheel zelf in te vullen zijn. Wel is het fijn als deze collega vrijwilliger bij calamiteiten snel ter plekke kan zijn.

 

Nieuwsgierig? bel of schrijf naar Magda Frandsen, Tel. 06-23039477.

Mail: magda@boterhal.com

Suppoosten Boterhal

Boterhal zoekt tijdelijk
extra suppoosten

De maatregelen in het kader van het coronavirus nopen ons ertoe enkele tijdelijke extra suppoosten aan te trekken. Sommige van onze huidige suppoosten vallen namelijk om verschillende redenen in de risicogroepen, waardoor zij helaas tijdelijk hun functie niet kunnen uitoefenen.

 

Daarom zijn wij per 2 juni a.s. op zoek naar mensen tot 70 jaar die als gastvrouw of -heer één of meerdere dagdelen per week onze bezoekers hartelijk willen ontvangen. Uiteraard treffen wij de nodige maatregelen waardoor het vrijwilligerswerk binnen De Boterhal geheel volgens de huidige overheidsmaatstaven kan geschieden.

 

De suppoosten die we zoeken hebben affiniteit met kunst en kunnen minstens één doordeweekse middag per week van 14.00 – 17.00 in De Boterhal zijn. En dit gedurende de periode dat onze huidige suppoosten door de maatregelen rond het coronavirus niet kunnen komen.

 

Onze vrijwilligers ontvangen voor hun diensten de fiscaal vrije vrijwilligersvergoeding van € 5/uur en krijgen 10% korting bij aanschaf van een kunstwerk in De Boterhal.

 

Nieuwsgierig? bel of schrijf naar Magda Frandsen, Tel. 06-23039477.

Mail: magda@boterhal.com

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp