Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws oktober 2020

In gesprek met Horden & Schimmel over ‘Verstilde Beweging’ gaat niet door.

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Verstilde Beweging’ zouden de kunstenaars Gerda Schimmel en Annelies Horden tijdens de 31e Zondagmiddagsalon op 11 oktober a.s. in gesprek gaan met het publiek.

Helaas hebben wij in verband met de meest actuele maatregelen van het RIVM moeten besluiten deze Zondagmiddagsalon niet door te laten gaan.

Dit spijt ons zeer. In betere tijden zullen wij er alles aan doen om deze interessante aflevering toch nog te doen plaatsvinden.

Expositie Horden & Schimmel

Kunst van de straat

Van 24 oktober t/m 29 november tonen we vol trots de expositie van Flip en Sam Drukker:  Gevonden voorwerpen en een gedeeld verleden.

 

De meest opvallende overeenkomst in de kunst van deze broers is het werken met gebruikt materiaal. In de assemblages van Flip zijn onderdelen van muziekinstrumenten te herkennen, veren, riempjes of plastic vorkjes. De dragers van de schilderijen van Sam waren ooit scheepszeilen, legertenten of zonnewering. Zomaar gevonden op straat, uit de container gehaald of opgeduikeld in een havenloods.

 

Is het de met de paplepel meegekregen zuinigheid die hun werk duurzaam maakt? Toont het verhaal van het materiaal hun beider fascinatie voor geschiedenis? Of zijn het de speelse improvisaties van kleur, vorm en materiaal die leiden tot een volkomen nieuw beeld?

 

Verschillen zijn er ook. Waar Sam’s sterk visuele uitgangspunt vooral de mens betreft, is bij Flip de insteek meer literair en historisch. Schoonheid en verval wedijveren op deze expositie - evenals het verhaal en de poëzie.

 

Vanwege corona maatregelen is er geen officiële opening. Daarentegen kunt u op 24 en 25 oktober van 14.00 – 17.00 uur in gesprek gaan met Sam. In het weekend van 28 en 29 november is Flip er om uitleg te geven bij het werk. Bij meer dan 20 bezoekers tegelijk kan het zijn dat u even buiten moet wachten.

 

Flip Drukker - Violon d'Ingres

Sam Drukker - Schedel I

Vitrine Boterhal entree, met werk van Maddy Rentenaar, Philine van der Vegte, Gerda Schimmel en Ankie Postma

Vitrine in de entree van
De Boterhal

Er is weer nieuw werk van enkele van onze leden te zien in de vitrine in de entree van De Boterhal.

 

Exposante Maddy Rentenaar laat er een kleurrijke serie zien die is uitgevoerd in gemengde techniek. Philine van der Vegte toont zes duinlandschappen die ze maakte tijdens een schilderfestival in Noordwijk. De objecten van Gerda Schimmel zijn gemaakt van geregen organza. De zomerimpressie van Ankie Postma is uitgevoerd in acryl op doek.

Deze expositie is te zien van 18 september tot 30 november a.s.

 

Tentoonstellingscommissie zoekt versterking

Eén van de speerpunten van onze vereniging wordt gevormd door de tentoonstellingen. Zowel in De Boterhal, in Galerie Dijklander Ziekenhuis als in de vitrine in het gemeentehuis. En buiten Hoorn tijdens de nationale en internationale uitwisselingen.

De Tentoonstellingscommissie, die momenteel bestaat uit 6 enthousiaste leden, draagt elke zes weken zorg voor een nieuwe interessante tentoonstelling in De Boterhal.
Zij hebben echter behoefte aan uitbreiding van de commissie en aan collega kunstenaars met frisse ideeën. Ook mannen wordt uitdrukkelijk gevraagd zich aan te melden.

Voor informatie kunt u terecht bij Margo Schoutsen margoschoutsen@gmail.com

Ballotageronde najaar

De tweede ballotageronde van 2020 voor Kunstenaarsvereniging Hoorn eo vindt plaats op maandag 12 oktober 20.00 uur in De Boterhal.

 

Lidmaatschap verkrijgt men na toetsing van professionaliteit door de ballotagecommissie. Deze bestaat uit verenigingsleden, die werken in verschillende disciplines.

 

Aanmelden voor deze ballotageronde kan door het aanmeldingsformulier van de website www.boterhal.com te downloaden en ingevuld te versturen naar info@boterhal.com.

 

Aanmelden kan t/m donderdag 8 oktober a.s.

Getekende gevel van De Boterhal

Covid 19 en het
Sint Jansgasthuis

De Covid-pandemie bepaalt ons bij de oorspronkelijke functie van het gebouw van De Boterhal.

In de vroege middeleeuwen namen kloostergemeenschappen onder meer de zorg voor zieken en nooddruftigen op zich. Graaf Willem V van Beieren verleende Hoorn in het midden van de 14e eeuw toestemming voor de oprichting van een gasthuis. Tegen het einde van die eeuw moet een dergelijke voorziening meer naar de Rode Steen hebben gestaan. Een kleine twee eeuwen later (1563) werd noordelijk het huidige Sint Jansgasthuis gebouwd, met als patronageheilige Johannes de Doper.

 

Lees verder

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp