Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws april 2021

Henk Fakkeldij

Zondagmiddagsalon life gestreamed

De Boterhal gaat met zijn tijd mee. De Zondagmiddagsalon van 11 april zou gewijd zijn aan Henk Fakkeldij en zijn expositie. Maar vanwege corona mogen we maar een heel beperkt aantal mensen binnen laten. Dat zou een nagenoeg lege salon opleveren. Er is nu dus gekozen voor een via facebook life-gestreamde salon.

Zondagmiddag 11 april van 13.00 - 13.45 uur vertelt transmedia artiest Henk Fakkeldij te midden van het werk dat nu in De Boterhal hangt, over zijn werk en zijn connectie met muziek en geluid. Hoogstwaarschijnlijk zijn ook de componisten aanwezig die composities maakten, gebaseerd op de creaties van Fakkeldij.

Philine van der Vegte, die de curator is van deze tentoonstelling, en Magda Frandsen, voorzitter van de commissie Zondagmiddagsalon, hebben vele uren besteed om u op 11 april vanuit uw eigen stoel via een perfecte techniek in beeld en geluid te laten meegenieten van deze bijzondere Zondagmiddagsalon.

Henk Fakkeldij blijft ook na afloop van de Salon nog even in De Boterhal. Belangstellenden die via een tijdslot die middag de expositie willen bezoeken kunnen dan desgewenst met hem in gesprek gaan.

De stream is live te zien op zondag 11 april van 13 tot 13.45 uur op onze facebook pagina https://www.facebook.com/deboterhal. Mensen kunnen ook direct vragen stellen aan de kunstenaar via de chat!
Na de life-stream blijft de stream als video beschikbaar op Facebook.

Werk van Lies van der Sluis in de vitrine

Lies van der Sluis

Beeldhouwer Lies van der Sluis werkt vaak in opdrachtsituaties, waarbij er een duidelijke relatie bestaat tot architectuur en omgeving.

 

Er is nu werk van haar te zien in de beide vitrines in de entree van De Boterhal. De linker vitrine toont nu de vormen en foto’s die reflecteren op haar werk in de openbare ruimte. De 20 massief stalen beelden in de rechter vitrine zijn gebaseerd op 5 ontwerpen: Golf, Initialen, L + L, Zonsverduistering in de Vogezen en Kubus. Ieder beeld bestaat uit 2 vormen, waarmee ’gespeeld’ kan worden.
Ze zijn te koop voor € 750,- per stuk.

 

gedichtenbundel 'Geen Vliegtuig Trekt Zijn Streep'

Geen Vliegtuig Trekt Zijn Streep

Rob Komen, lid van onze vereniging, nam het initiatief dichters uit België en Nederland uit te nodigen een gedicht te schrijven naar aanleiding van de Corona-crisis.

 

Maar liefst 10 voormalige en hedendaagse stadsdichters reageerden op die uitnodiging, evenals diverse andere poëten. Vervolgens ging een jury met zowel Nederlandse als Belgische leden aan de slag met de talloze inzendingen, en selecteerde 30 gedichten.

Mede dankzij financiële steun van de gemeente Alkmaar en het Vlaamse Poëziecentrum te Gent vonden die gedichten elkaar in een prachtige bundel: Geen Vliegtuig Trekt Zijn Streep. Nu al, terwijl er nog steeds weinig strepen te zien zijn aan de hemel, is de bundel te verkrijgen in De Boterhal. Kosten € 15,-

 

L _ A _ B, een mooi initiatief

Na de vitrine-expositie van Lies van der Sluis nemen Gerda Schimmel en Annelies Horden - met veel dank aan Ankie Postma voor het goede werk – in juni het beheer van de vitrine van Ankie over.

Gerda en Annelies noemen dit initiatief: L_A_B; een glazen laboratorium, annex shop, waarin ideeën zoals vorm, kleur en structuur zullen gaan borrelen.

De leden van de kunstenaarsvereniging ontvingen reeds een uitnodiging om een werk te maken van maximaal 10 x 10x 10cm (2 of 3 dimensionaal).

Gerda en Annelies hopen via zo’n L_A_B-shop bezoekers een unieke kans te geven een kunst-werk-juweeltje, tevens cadeautje aan te schaffen voor een prettige prijs.
Het werk mag dus niet meer dan € 200,- kosten (inclusief alles).
De duur van deze opstelling is 3 maanden.

Er is een voorlopige planning gemaakt, verwacht wordt per 14 juni te kunnen beginnen met inrichten. Aanmelden alleen voor leden: vóór 1 juni via een mail met een goede FOTO van het werk, en met vermelding van TITEL, TECHNIEK, precieze AFMETING en PRIJS , naar gerda@gerdaschimmel.nl

Vanaf eind juni zal er dus een keur van kunst te koop zijn in de vitrine. Iets om echt trots op te zijn.

Jubileum

27 juni 2021 is de 178e dag van het jaar, en na een eerdere verschuiving vanwege corona zou op 27 juni dan toch eindelijk het 40 jarig jubileum van onze vereniging gevierd worden.

Maar na alle stormen die de vereniging in de loop van die 40 jaar moest trotseren, komt er in 2021 een teleurstelling bij: corona is nog niet klaar met ons. Als we vast houden aan 27 juni zouden er heel veel dingen niet kunnen, en voorlopig is ook erg onduidelijk wat er tegen die tijd wel zou kunnen. Dan is het lastig om zo’n jubileum goed in de verf te zetten.

Verwacht wordt dat we op 12 december er wel een prachtig en betekenisvol feest van kunnen maken. Dat lijkt ons een mooi perspectief voor een veertiger.
In de agenda dus: 12 december: Jubileum in De Boterhal. Er wordt nu al hard aan gewerkt...

Kunstenfestival Watou

Tip: Kunstenfestival Watou 2021

In 2021 kijkt de Stad Poperinge enthousiast en hoopvol uit naar de 40ste editie van het Kunstenfestival Watou.

Van zaterdag 3 juli tot en met zondag 5 september zijn liefhebbers van beeldende kunst, poëzie en open ruimte opnieuw welkom in het Belgische grensdorp en zijn unieke omgeving. Vind alle gegevens bij https://www.kunstenfestivalwatou.be/nl/

Onder de naam Patchwork is er een open oproep aan kunstenaars door curator Koen Vanmechelen.

Bekijk hier de oproep van curator Koen Vanmechelen.

“Vele narratieven samen maken een groot en sterk narratief. Het initiatief Patchwork nodigt jonge en oudere kunstenaars uit alle disciplines uit om samen na te denken hoe de volgende edities van Watou eruit kunnen zien. Met tentje en slaapzak. En om elkaar te inspireren.”

Misschien een idee om ooit zoiets in Hoorn te ontwikkelen?

Nieuwe redacteur van Boternieuws

In de vorige Boternieuws werd ik - Henkje Koning - door Magda Frandsen al aangekondigd als de nieuwe voorzitter van de PR-commissie en toekomstig redacteur van Boternieuws.

Ik neem de redactie van deze nieuwsbrief niet zonder aarzeling van Magda over.

Magda is de spin in het web van De Boterhal. En dat doet ze met een enorme inzet. Er zijn binnen de organisatie niet veel dingen die buiten haar omgaan of waar ze niet bij betrokken is of tenminste van weet.

Omdat ik ‘alleen’ voor de PR ben ‘aangenomen’ ben ik veel meer ‘buitenstaander’ en ben dus ook voor de nieuwsbrief vooral afhankelijk van input en informatie van anderen.

Magda heeft – samen met Hindrik de Groot en Gonny Martens – met 24 afleveringen Boternieuws de trend gezet en een enorme klus geklaard. Daar mogen we dankbaar voor zijn. Gelukkig heeft ze plechtig beloofd dat ik op haar ruggensteun zal kunnen rekenen.

COLOFON

Redactie inhoud: Henkje Koning
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp