Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws maart 2020

Boterhal op slot

Ook De Boterhal moet helaas tijdelijk haar deuren sluiten, in elk geval tot 1 juni.

Heel spijtig dat wij daardoor een aantal tentoonstellingen moeten afgelasten: De huidige expositie – Morfogenese van het kunstenaarspaar Vicky Schot en Bert Poot, de tentoonstelling JUBELKUNST ter ere van ons 40-jarig bestaan dit jaar en de expositie door Comité 40-45 waar vooral werken van Truus Menger te zien zouden zijn vanwege 75 jaar vrijheid na WO II. We gaan uiteraard wegen zoeken om deze tentoonstellingen na de huidige periode van ernstige ontregeling alsnog plaats te laten vinden.

Voor de huidige tijd wensen we u in elk geval gezondheid toe, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook onze geest moet goed gevoed worden, zeker als we grote veranderingen aan moeten gaan! Moge kunst – in welke vorm dan ook – u hierbij van dienst zijn.

Dorothée Selz 'geestelijk voedsel'

Extra ondersteuning zelfstandigen

Gemeente Hoorn heeft in verband met het coronavirus een aantal maatregelen genomen om, waar nodig en waar mogelijk, de ontstane nood te lenigen van zelfstandig ondernemers.

 

Het betreft een tijdelijke versoepeling van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers (waaronder zzp’ers) die niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

 

Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald.

 

In Westfriesland voert WerkSaam dit Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) voor de gemeenten uit.
Lees hierover meer op de website van WerkSaam.

Mens met twee rechterhanden

Gezocht: vrouw of man voor het interne beheer van De Boterhal

Bent u de vrouw of man die ervoor zorgt dat alles binnen het gebouw van De Boterhal piekfijn functioneert? Zodanig dat wij als vereniging binnen dit monumentale pand kunnen doen waar we goed in zijn? Namelijk: tentoonstellingen organiseren, Zondagmiddagsalon houden, ledenvergaderingen beleggen, administratie voeren, workshops geven en kunstliefhebbers ontvangen.

 

We zoeken iemand met twee rechter handen en verantwoordelijkheidsgevoel, maar zonder hoogtevrees, die ervoor zorgt dat alle infrastructuur binnen het gebouw piekfijn in orde is. U weet wel: lampen doen het, kranen lekken niet, sloten zijn in orde, geluidsinstallatie functioneert, elektra voldoet aan de eisen etc. Ook werkt u in voorkomende gevallen samen met vertegenwoordigers uit de Tentoonstellingscommissie tijdens de opbouw van onze tentoonstellingen.

 

De vrouw of man die wij zoeken mag zorgdragen voor de binnenkant van een bijzonder en monumentaal pand dat dateert van 1563. Liefde voor historische bebouwing is een pré maar niet noodzakelijk en meedoen in een club enthousiaste vrijwilligers is gegarandeerd. Wij kunnen daarvoor de maximaal toegestane vrijwilligersvergoeding van € 1700/jaar bieden, waarnaast werktijden geheel zelf in te vullen zijn. Wel is het fijn als deze collega vrijwilliger bij calamiteiten snel ter plekke kan zijn.

 

Nieuwsgierig? bel of schrijf naar Magda Frandsen, Tel. 06-23039477.

Mail: magda@boterhal.com

Anneke Helder 'zonder titel'

Frea Lenger

Erna Peereboom 'Newton'

Harry Beemsterboer

Verenigingsleden exposeren in Préporché

In het Franse Préporché, (Bourgogne) organiseert het Nederlandse echtpaar Angelique Otten en Wim Oudejans in Stichting de Kamergalerie regelmatig (groeps)exposities en muziekdagen.

Onder anderen vier van onze leden - Anneke Helder, Frea Lenger, Erna Peereboom en Harry Beemsterboer – zullen deze zomer deelnemen aan de groepsexpositie L’art Hollandais die er van 14 juni-12 september georganiseerd wordt. Uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Philine van der Vegte 'Brenda'

Weekend van het Portret 2020

Amsterdam van 18 - 20 september

Om de belangstelling voor portretkunst in Nederland levendig te houden wordt ook dit jaar het Weekend van het Portret georganiseerd door DNP (De Nederlandse Portretprijs). Dit weekend vindt plaats in Loods 6, te Amsterdam met als thema de Muze.

Inschrijven
Inschrijven kan tot 31 mei 2020. Kunstenaars kunnen maximaal 3 portretten in 2D of 3D insturen die nog niet eerder zijn ingebracht voor een expositie of competitie. Inschrijfgeld: € 25,- per ingezonden werk. Aanmelden: via de DNP website, waar ook het reglement te vinden is.

Selectiecommissie
Uit de inschrijvingen selecteert een selectiecommissie ca 100 portretten. Deze commissie bestaat uit:

  • Luk van Driessche, directeur Wackers Academie

  • Harriet Stoop, kunsthistoricus

  • Séverine Morren, galeriehoudster en oud-DNP bestuurslid

  • Carla van de Puttelaar, fotografe en kunsthistoricus

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp