Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Boternieuws juni 2020

Beatrice van der Meer - Achtbaan, plexiglas

De Onafhankelijken in
De Boterhal

Zes leden van de Amsterdamse Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken, Gerda van Bockxmeer, Gabrielle Anita Núñez Larraz, Els Fleer, Berty Sieverding, Beatrice van der Meer en Irene Hertel, exposeren van 4 juli – 30 augustus in De Boterhal.

Onder de titel ‘Van het IJ naar het IJsselmeer’ verbeelden zij elk op eigen wijze de reis van Amsterdam naar Hoorn en alles wat er onderweg te zien en te beleven zou kunnen zijn: de ervaring met de ruimte in het landschap, de slingerende dijk die zo kenmerkend is, de openheid van het water en de steeds veranderende wolkenluchten.
Amsterdam en Hoorn zijn twee markante steden met een rijke geschiedenis. In deze expositie willen we de verbinding van beide steden met het water tonen.

Gelukkig kunnen we u sinds 2 juni weer veel moois laten zien zoals in deze levendige expositie: schilderijen, realistisch en abstract, wandobjecten die te maken hebben met de dijk, ambachtelijk werk in steen en keramisch werk met een humoristische benadering van het thema.

De Amsterdamse kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken is opgericht in 1912 als reactie op de toenmalige klassieke academische traditie. De leden zochten naar vernieuwing en moderniteit en waren geïnspireerd door ‘Les Independants’ in Parijs. De vereniging was ook internationaal gericht, niet alleen Nederlandse kunstenaars exposeerden bij De Onafhankelijken, zoals Else Berg, Mondriaan en Jan Sluyters, maar ook bekende kunstenaars uit het buitenland werden uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstellingen van de vereniging, zoals Matisse en Kandinsky.
Tegenwoordig is het een vereniging van beeldend kunstenaars uit Amsterdam en omstreken. Vele stijlen en disciplines zijn vertegenwoordigd, zowel traditioneel als vernieuwend.

Omdat er slechts 11 mensen tegelijk in De Boterhal mogen, besluiten wij deze tentoonstelling met een besloten finissage.

Vitrine Boterhal entree

‘Vitrinewerk’

In de vitrine van de entree in De Boterhal is tot 18 september werk te zien van onze leden Annelies Horden, Jawek Kwakman, Anneke Helder en Thea van Lier.

 

Annelies laat vijf subtiele portretjes zien, geschilderd op een lege toiletrol. Het werk kan staan en hangen en wordt bij aankoop verpakt in een doosje. Jawek toont 4 mysterieuze zwart-wit beelden op doek. Anneke heeft IJslandse impressies op paneel geschilderd en Thea van Lier toont twee bronzen beelden: “Rust” en “Laarsjes”.

 

Cadeau idee nodig? Laat u inspireren door dit werk!


Zie meer op boterhal.com

 

Zondagmiddagsalons afgelast

Door de 1,5m maatregel voelen wij ons genoodzaakt de Zondagmiddagsalons voorlopig op te schorten. Er mogen slechts 11 mensen tegelijk in De Boterhal zijn, waar het gemiddelde bezoekersaantal van onze salons rond de 25 ligt.

Bovendien doet de verplichte onderlinge afstand afbreuk aan de gezellige en intieme sfeer die u van ons gewend bent tijdens deze middagen. Wij betreuren dit zeer.

Zodra verdere versoepeling van de coronamaatregelen te verwachten is zullen wij de mogelijkheden die ons dan ten dienste staan onderzoeken.

Wel hopen wij van harte u te mogen blijven ontmoeten tijdens onze tentoonstellingen.

Huidige bestuursleden van onze vereniging, v.l.n.r.; Wouter Hakhoff, Piet van Kranenburg, Magda Frandsen,
Jos Kaarsemaker en Linda Meulenhoff

Vereniging zoekt bestuursleden

Het bestuur van onze vereniging zoekt uitbreiding. In de functies van voorzitter (tevens verenigingslid), penningmeester en secretaris is voorzien. Daarnaast vervult slechts één verenigingslid een algemene bestuursfunctie. Dat is niet voldoende voor een evenwichtige vertegenwoordiging vanuit ons ledenbestand.

 

De voorkeur gaat dan ook uit naar verenigingsleden, maar ook geschikte kandidaten van buiten de vereniging, al of niet kunstenaars, zijn van harte uitgenodigd te reflecteren.

 

Vergaderfrequentie: ca. 6 keer per jaar gedurende 2 uur in de avonduren in De Boterhal. Incidenteel vraagt een specifiek onderwerp nadere uitdieping voor zover dit niet door de voorzitter, de penningmeester of de secretaris kan worden afgehandeld.

 

Aarzel niet om vrijblijvend meer informatie te vragen. Stuur uw mail naar info@boterhal.com .

Dan kunnen de huidige bestuursleden u vertellen hoe leuk het kan zijn om mee te denken en te beslissen in het beleid van een kunstenaarsvereniging!

COLOFON

Redactie inhoud: Magda Frandsen en Ryanne Wiener
Correctie / advies tekst: Hinderik de Groot
Correctie / advies beeld: Tamar Sleven
Productie: Gonny Martens, GonM

Twitter De Boterhal Hoorn
Facebook De Boterhal Hoorn
Instagram De Boterhal Hoorn
Website De Boterhal Hoorn
Copyright © De Boterhal

Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Uitschrijven voor de nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenaarsvereniging Hoorn eo · Kerkplein 39 · Hoorn, Nh 1621 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp