Copy

Het laatste nieuws van Kiempunt Limburg

 

04 november 2019

Slimmer bemesten en taxeren met de drone

Cases - EagleDrone verzorgt dronevluchten met een Micasense RedEdge multispectraalcamera om de groeikracht en gezondheid van planten zichtbaar te maken. Gecombineerd met plantsapmetingen door een teelttechnisch adviseur levert dat belangrijke inzichten op voor de boer, waarmee precisielandbouw mogelijk wordt. Daarnaast maakt EagleDrone zeer precieze wildschadetaxaties mogelijk.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

04 november 2019

5 vragen aan...Peter Cox

Vijf vragen aan - Peter Cox van Pheno Geno Roses uit Belfeld is een vernieuwende rozenveredelaar en ontwikkelt winterharde rozen en gezonde eetbare rozen. Hij is de innovator die deze maand de 5 vragen aan...beantwoordt.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

04 november 2019

Innovatieve Limburgse veredelingsbedrijven werken samen

Nieuws - Vier innovatieve Limburgse veredelingsbedrijven hebben besloten samen te gaan werken om zichzelf aan de sector en de arbeidsmarkt te kunnen presenteren. Het gaat om Bejo, Novisem, Limgroup en BASF Vegetable Seeds (Nunhems). Alle bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologieën en exporteren plantaardig uitgangsmateriaal en bijbehorende technologieën naar klanten over de hele wereld.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

04 november 2019

Internationale samenwerking vanuit Regions4Food komt al na half jaar van de grond

Nieuws - Via het Interreg Europe project 'Regions4Food' delen innovatieve agrofood professionals uit 7 Europese regio’s kennis en ervaringen op het gebied van digitalisering. Ondernemers en kennisinstellingen uit Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, Hongarije, Bulgarije en Nederland (Limburg) kunnen dankzij dit project bij elkaar in de ICT-keuken kijken. Inmiddels loopt het project 6 maanden en ontstaan al de eerste vormen van samenwerking.

Lees verder
 
 
 
 
 
Suggesties welkom
Heb je zelf ideeën voor boeiende onderwerpen, aansprekende start-ups of inspirerende mensen die we moeten interviewen? Suggesties zijn van harte welkom. Stuur een bericht naar redactie@kiempunt-limburg.nl en wij nemen contact op.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld via kiempunt-limburg.nl

Kiempunt Limburg
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora
Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo
Nederland

Opties: instellingen wijzigen of uitschrijven.