Copy

Het laatste nieuws van Kiempunt Limburg

 

20 september 2019

Frank Visser: Onderweg naar energieneutraal boeren

Cases - Frank Vissers, een varkenshouder in Meerlo, is inmiddels expert op het gebied van energie. Vanuit Vereniging Innovatief Platteland adviseert en ondersteunt hij andere ondernemers over mogelijkheden om energieneutraal te kunnen produceren. Zelf heeft hij zonnepanelen ingekocht via een collectief en beschikt hij over een warmtepomp, waarmee hij bijna energieneutraal kan opereren.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

19 september 2019

"Service-innovatie belangrijke groeifactor voor food"

Nieuws - Mireille Schreurs, expert Food binnen het Business Innovatie Team Limburg van Rabobank, adviseert om naast productinnovatie in te zetten op service-innovatie.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

17 september 2019

Niet makkelijker, wel steeds duurzamer en innovatiever

Achtergrond - Hoe ziet de vleessector er over 10, 20, 50 jaar uit? Is er nog wel ruimte voor veehouders om een gezond bedrijf te runnen als de regels alleen maar strenger worden en de consument meer en meer vleesvervangers omarmt? Of stellen de media de situatie extremer voor dan ze werkelijk is? Kiempunt ging op onderzoek uit en ging in gesprek met Mark Tijssen, vicevoorzitter en portefeuillehouder Duurzaamheid van de LLTB.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

16 september 2019

AgriTechnica Hannover: plek voor selecte groep ondernemers

Nieuws - Kiempunt is op zoek naar een selecte groep ondernemers die middels een uniek trip mee willen gaan naar de AgriTechnica in Hannover op 13 en 14 november 2019. Met meer dan 2.750 standhouders en meer dan 450.000 bezoekers uit meer dan 130 landen, is het met recht dé toonaangevende agrotechnologiebeurs. Hoogtepunten zijn megatrends als digitalisering, robotica, vertical farming en precisielandbouw.

Lees verder
 
 
 
 
 
Suggesties welkom
Heb je zelf ideeën voor boeiende onderwerpen, aansprekende start-ups of inspirerende mensen die we moeten interviewen? Suggesties zijn van harte welkom. Stuur een bericht naar redactie@kiempunt-limburg.nl en wij nemen contact op.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld via kiempunt-limburg.nl

Kiempunt Limburg
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora
Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo
Nederland

Opties: instellingen wijzigen of uitschrijven.