Copy

Het laatste nieuws van Kiempunt Limburg

 

26 augustus 2019

Voedselverspilling: actie vereist in de gehele keten

Achtergrond - Als we klimaatverandering willen stoppen, menselijke voedselvoorziening veilig stellen en de resterende biodiversiteit willen beschermen is actie in de gehele keten nodig. Voedselverspilling tegengaan speelt hierbij een cruciale rol. De WUR schat dat 40 tot 50 procent minder voedselvoorspelling haalbaar is. Bedrijven zullen in onderlinge samenwerking moeten analyseren waar in de keten verspilling voorkomt en tot nieuwe slimme oplossingen moeten komen. In Nederland en in Limburg zijn vele inspirerende voorbeelden te vinden van slimme innovaties die verspilling tegengaan.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

23 augustus 2019

Boerenzoons nemen koeienbedrijf over én starten sojabedrijf

Nieuws - De boerenfamilie Grobben heeft het boeren altijd op hun manier gedaan. De twee boerenzoons nemen het melkbedrijf van hun ouders over, maar ook dat doen ze op hun eigen manier. Zij combineren het melkbedrijf met sojamelk. Het kan. Annet (59), Wim (62), Tom (27) en Bart (30) vertellen hun verhaal.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

18 augustus 2019

Groeiende populariteit bij de consument: zelf uitgekozen dier en vlees

Nieuws - Crowdbutching is het bedrijf achter koopeenkoe.nl. Via deze website kunnen consumenten vlees met garantie kopen. Ze kiezen hun eigen koe, de koe wordt geslacht als de gehele koe is verkocht en ontvangen dan het vlees kant-en-klaar thuis.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

16 augustus 2019

Landbouwgrond potentie voor extra CO2-opslag

Nieuws - Slim bodembeheer kan bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering, melden Nederlandse onderzoekers en boeren. Landbouwgrond kan meer broeikasgassen opnemen als we enkele maatregelen nemen.

Lees verder
 
 
 
 
 
Suggesties welkom
Heb je zelf ideeën voor boeiende onderwerpen, aansprekende start-ups of inspirerende mensen die we moeten interviewen? Suggesties zijn van harte welkom. Stuur een bericht naar redactie@kiempunt-limburg.nl en wij nemen contact op.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld via kiempunt-limburg.nl

Kiempunt Limburg
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora
Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo
Nederland

Opties: instellingen wijzigen of uitschrijven.