Copy

Het laatste nieuws van Kiempunt Limburg

 

17 juli 2019

Limburg neemt deel aan INTERREG project Regions4Food

Nieuws - Limburg doet mee aan het INTERREG Europe project Regions4Food. Regions4Food wil de relatie tussen Digitalisering en de Agro- en Voedsel-waardeketen aanjagen. Met dit project kan Limburg zich verder ontwikkelen en bij de kopgroep van Europese Innoverende Agro-regio’s blijven.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

17 juli 2019

Ambitieuze aardbeientelers en -kwekers werken samen onder de vlag Fragaria Innova

Nieuws - In Nederland worden veel aardbeien geproduceerd. Tevens groeit het aantal aardbeientelers in kassen snel. Om de positie te versterken, werken een aantal ambitieuze aardbeientelers en -kwekers samen onder de vlag Fragaria Innova. Op deze manier gaan ze gezamenlijk de uitdagingen aan op het gebied van arbeid, plantgezondheid, biodiversiteit, smart farming en meer. De komende jaren richt Fragaria Innova op innovaties binnen de thema’s ‘telen onder licht’ en ‘plantgezondheid’.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

17 juli 2019

Kringlooplandbouw, nieuw of al eeuwen oud?

Column - Een jonge agrariër, Maarten van Cruchten, schrijft een column over een bepaald thema dat nu sterk bij hem leeft: de ambitie van Carola Schouten rond kringlooplandbouw en betere prijzen voor de boer.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

17 juli 2019

Innovatief Limburgs agro-meetstation ontwikkeld

Nieuws - Luc Verkoelen uit Kessel en zijn compagnons Han Fleuren van fruitboomkwekerij Fleuren en diens onderzoeksmedewerker Yannick Smedts ontwikkelden Wolky Tolky: een innovatief meetstation waarmee agrariërs real-time de omstandigheden van hun akkers en boomgaarden kunnen volgen. Temperatuur, bodemvochtigheid, groeisnelheid en andere factoren worden gemeten en daarop worden voorspellingen gedaan.

Lees verder
 
 
 
 
 
Suggesties welkom
Heb je zelf ideeën voor boeiende onderwerpen, aansprekende start-ups of inspirerende mensen die we moeten interviewen? Suggesties zijn van harte welkom. Stuur een bericht naar redactie@kiempunt-limburg.nl en wij nemen contact op.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld via kiempunt-limburg.nl

Kiempunt Limburg
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora
Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo
Nederland

Opties: instellingen wijzigen of uitschrijven.