Copy

Het laatste nieuws van Kiempunt Limburg

 

23 mei 2019

GROW: innovatieve ondernemers en topstudenten ontmoeten elkaar

Agenda - GROW stimuleert de ontmoeting tussen ondernemers en topstudenten die je zullen verrassen met hun presentaties over fantastische, innovatieve agrofood product- en conceptideeën.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

10 april 2019

5 vragen aan: Giel Hermans, ondernemer in suikermais en Hereford vlees

Vijf vragen aan - Giel Hermans is agrarisch ondernemer uit Kessel in suikermais en Hereford vlees.In 2011 werd hij uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Giel is de vijfde ondernemer in de rubriek '5 vragen aan...'

Lees verder
 
 
 
 
 
 

09 april 2019

Kom in de Kas faciliteert werkplein voor goed personeel

Nieuws - Er is een groeiende vraag naar goed personeel in de sector. Tijdens Kom in de Kas werd voor het eerst een werkplein ingericht, zodat bezoekers konden zien hoe werken in de glastuinbouw echt is. Op het werkplein werd meer uitleg gegeven en beschikbare functies in beeld getoond. Het werkplein is een samenwerking tussen Kasgroeit, LLTB, Citaverde College, UWV, Werkgeversservicepunt Noord-Limburg en Provincie Limburg.

Lees verder
 
 
 
 
 
 

09 april 2019

Nieuwe methode genetische manipulatie bant ziekte in gewassen uit

Nieuws - Een nieuwe manier om genetisch gemanipuleerd voedsel nog verder op weg te helpen is de crispr-cas methode. Met deze methode veranderen onderzoekers één enkel element in de code. Zo kunnen bijvoorbeeld ziekten uit een specifiek product uitgebannen worden.

Lees verder
 
 
 
 
 
Suggesties welkom
Heb je zelf ideeën voor boeiende onderwerpen, aansprekende start-ups of inspirerende mensen die we moeten interviewen? Suggesties zijn van harte welkom. Stuur een bericht naar redactie@kiempunt-limburg.nl en wij nemen contact op.
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld via kiempunt-limburg.nl

Kiempunt Limburg
Brightlands Campus Greenport Venlo, Villa Flora
Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo
Nederland

Opties: instellingen wijzigen of uitschrijven.