Copy

Update april 2019

"Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen." (Ef. 2:10)
In deze update...

...vertellen we jullie hoe het met ons gaat. Geven we jullie een update over de NGO en waar we ons momenteel op richten. Verder kun je lezen over studenten van verschillende opleidingen die via Hear4Ghana komen stage lopen. We wensen jullie veel leesplezier!
Hoe het met ons gaat...

De afgelopen maand hadden we te kampen met persoonlijke problemen en ook binnen het Heart4Women project ontstonden de eerste strubbelingen. Hierover meer verderop in de nieuwsbrief. Het fijne weerzien van Alfred sloeg na enkele weken helaas om in minder fijne weken. We moesten ons beide schikken aan de ander en daarbij speelden misverstanden in de communicatie en cultuurverschillen een grote rol. Momenteel zitten we nog midden in deze moeilijke situatie. Inmiddels heeft Reuben Paasvakantie, wel 1 maand! Er zijn nu twee weken voorbij, maar het is toch lastig voor hem om zich thuis te vermaken. Gelukkig hebben we goed internet in huis tegenwoordig zodat hij Squla kan doen. Overigens had hij wel een heel mooi rapport van het tweede termijn. Ik ben trots op hem!

Stichting Heart4Ghana heeft een programma opgezet (Heart4Women) voor de vrouwen  in Noord-Ghana. Met dit programma worden de vrouwen in hun kracht gezet, zodat zijzelf en hun gezinnen betere economische vooruitzichten hebben. Momenteel richten we ons op de vrouwen in Zoggu, een kleine gemeenschap op ongeveer 45 min rijden van Tamale.

Momenteel hebben we onze handen vol aan de vrouwen die we nu sponsoren en daarbij blijft het aantal sponsoren achter ten opzichte van onze verwachtingen. We blijven de vrouwen in Zoggu die nu gesponsord worden begeleiden en monitoren, maar zullen voorlopig niet gaan uitbreiden naar andere dorpen. 

Brochure sponsor een vrouw

Update van de vrouwen

Mama Zurawu is inmiddels gestart met de naaiopleiding. Enkele weken geleden heb ik haar bezocht en zat ze netjes in uniform tussen de madam en de andere leerlingen te naaien. Fijn om te zien dat dit redelijk goed gaat. Mama Mariama is nog steeds met haar olie bedrijfje in de weer. Het aantal klanten is nu teruggelopen en dat baart haar zorgen. Zij geeft aan minder olie voor dezelfde prijs te verkopen omdat zij anders geen winst kan maken, maar nu willen de mensen de olie niet meer kopen. Mama Mariama heeft aangegeven nu een ander bedrijfje te willen starten. Dit is helaas nu niet mogelijk, want ze zal eerst de investering terug moeten betalen. Dit zijn dus de strubbelingen waar we nu mee te kampen hebben. De vrouwen denken dat zij alles 'gratis en voor niets' krijgen. En als blijkt dat het handeltje wat ze nu doen niet voldoende oplevert dat de NGO wel weer klaarstaat om hen verder te helpen. Helaas is dat niet hoe wij werken. Dit valt de vrouwen tegen. Ondanks dat wij hierover heel open gecommuniceerd hebben, hebben zij het niet begrepen of hebben zij het niet willen horen. Toch zullen we het project voortzetten en de vrouwen blijven begeleiden in het winstgevend maken van hun handeltjes. Bidden jullie mee voor beter begrip bij deze vrouwen?

Studenten komen stagelopen

Inmiddels bestaat de Stichting 1 jaar en kunnen we zeggen dat er steeds meer animo is om via ons stage te komen lopen in Ghana. Vanuit België zijn er twee technische studenten geweest om waterpompen aan te sluiten in een dorp in het Nanton district. En eind juni verwachten we twee Belgische studenten van uit de UCLL die 4 weken komen stagelopen op het laboratorium in het ziekenhuis in Tamale. 
In september verwachten we 2 HBO-V studenten vanuit de CHE die een International Health Minor volgen en hun stage hiervoor in Ghana willen doen. Zij zullen 5 maanden gaan stagelopen in het SDA hospital in Tamale en tussendoor zullen zij ook andere klinieken gaan bezoeken. Ook zullen zij een voorlichting/preventie project gaan opzetten. 

In diezelfde periode komen er wellicht nog twee studenten vanuit de Haagse Hogeschool die de opleiding Voeding en Diëtetiek volgen. Ook hebben we vanuit dezelfde opleiding 2 geïnteresseerde studenten die volgend jaar willen stagelopen in het voedingscentrum van King's Village. En er zijn twee studenten Social Work die geïnteresseerd zijn om mee te helpen met het Heart4Women project en het Morings4Women project willen helpen opzetten. Alle studenten zijn van harte welkom!

Zou jij ook graag je stage willen lopen in Ghana met Nederlandstalige begeleiding ter plaatse? Kijk in de brochure voor de mogelijkheden. Of mail ons op info@heart4ghana.com

Brochure Stagelopen

Scholiere opgespoord en gesponsord 


Een voormalig vrijwilliger die ik vanuit CID Ghana 15 jaar geleden begeleid heb om naar Ghana te komen, heeft contact met mij gezocht met het verzoek om op zoek te gaan naar een meisje dat zij 15 jaar geleden verzorgd had in het kindertehuis. Begin maart is het mij gelukt om dit meisje op te sporen. Inmiddels is zij 16 jaar oud en gaat zij naar de middelbare school in Malshegu, een dorp op ongeveer 7 km van Gurugu. Deze voormalige vrijwilliger heeft haar onder haar hoede genomen en sponsort nu haar opleiding via Stichting Heart4Ghana.

Een mooi resultaat na een mooie zoektocht! Wil je ook een jonge vrouw sponsoren? Lees meer in de brochure of stuur een mail. 

Asana in kindertehuis
15 jaar later

Registratieproces nog niet helemaal afgerond

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat de NGO Heart4Ghana nu geregistreerd is in Ghana. Echt super fijn, maar helaas bleek dit nog niet genoeg te zijn. Er moest nog een certificaat `to commence business` aangevraagd worden. Deze is nu inmiddels ook binnen. En met dit certificaat moet de Social Welfare departement goedkeuring geven over onze NGO. Inmiddels wachten we nu al ruim een maand op dit certificaat. De tijd begint te dringen. Reuben en ik hebben nu wel een laatste visum verlenging gekregen tot eind juli. Voor die tijd moet mijn werkvergunning aangevraagd zijn. We hopen dat er snel schot in de zaak komt. 

Water4Ghana studenten

Afgelopen twee maanden zijn er twee technische studenten vanuit Stichting Water4Ghana (België) gekomen een waterinstallatie aan te leggen in een dorp in Nanton District (een gebied ten noordoosten van Tamale). Heart4Ghana heeft deze studenten op afstand mogen begeleiden en wekelijks konden zij bij ons terecht voor een maaltijd en om even stoom af te blazen. Ondanks de cultuurverschillen en het andere eten, hebben zij het volgehouden en zijn zij inmiddels weer goed en wel terug in België. Dank jullie wel voor je inzet!

Afscheid van een partner

Deze maand heeft een van onze lokale partners bedankt. Zij wil liever niet meer samenwerken. De reden hiervoor is ons onduidelijk, maar wij accepteren haar beslissing. Voor ons betekent dit dat wij geen vrijwilligers en stagiaires meer zullen plaatsen in Shekinah Clinic en in David Abdulai Memorial School. Wij wensen Mariam Dogurugu het allerbeste met Shekinah Clinic en DAMS school. 

Heart4Ghana B&B 

Het is mogelijk om voor €18,- per nacht met twee personen gebruik te maken van een kamer met eigen douche en toilet in ons huis. Ontbijt is inbegrepen. Ook als je voor langere tijd wilt komen, bijvoorbeeld als je komt stage lopen, kun je in het B&B terecht tegen gereduceerd tarief. Check it out on booking.com of boek via onze website 

Help mee als vrijwilliger

Zou jij je graag willen inzetten als vrijwilliger op ons Heart4Women project? En kom jij voor langere tijd (minimaal 3 mnd) ons team versterken? Of wil je graag op een project van één van onze partners aan de slag? Laat ons weten wat je wensen zijn en dan kijken we samen wat het beste bij jou past. Lees de brochure hieronder voor meer info of kijk op onze website.

Brochure Vrijwilligerswerk

Vacatures bestuursleden

Helaas hebben we nog geen respons gekregen op de vacatures die zijn ontstaan in ons bestuur. Vind je het leuk om je bezig te houden met het werven en selecteren van stagiaires en vrijwilligers en zo af en toe een bezoekje te brengen aan een hogeschool of uni om iets te vertellen over de stichting? Kom dan ons bestuurs-team versterken. Neem contact met ons op voor meer info.

Donatie of Gift

Bent u enthousiast geworden over Stichting Heart4Ghana en zou u graag een donatie willen geven aan een van onze projecten? Of wilt u graag een algemene gift geven? 
Dat kan op rekeningnummer: NL 43 TRIO 0379 2563 63 o.v.v. Gift algemeen of Gift Heart4Women
Of klik op onderstaande link. 
Donatie/Gift
Gebedspunten
  • Bidden dat de Dagmoba vrouwen in Zoggu hun harten mogen openen voor het Evangelie en dat zij mogen doorzetten met het winstgevend maken van hun handeltjes. 
  • Bidden voor een zegen over onze NGO; Stichting Heart4Ghana.
  • Bidden voor een voorspoedige aanvraag voor mijn werkvergunning en verblijfsvergunning. 
  • Bidden voor een zegen over al onze bedrijfsactiviteiten zodat er een goede financiële basis is om ons missionaire werk in Ghana voort te zetten. 
  • Danken voor het groeien van een netwerk van kennissen en vrienden om ons heen. 
  • Danken voor de nieuwe stage-aanvragen en het plaatsen van deze studenten.
Ons adres in Ghana

Heart4Ghana, P.O. Box. TL 1002, Tamale (NR), Ghana, West-Africa
tel. ++233 558017178
WhatsApp. ++31 631247375
renalda@heart4ghana.com
info@heart4ghana.com 
Copyright © 2019 Heart4Ghana, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp