Copy

Update februari 2018

"Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen." (Ef. 2:10)
In deze update...
...vertellen we jullie hoe het met ons gaat. Geven we jullie een update over Mama Mariama´s olie bedrijfje, onze activiteiten in Kotingly, de Car4Ghana actie, Women4Women sponsorreis en onze overhaaste reis naar NL wegens een ernstige familie omstandigheid. Lees gauw verder....
Hoe het met ons gaat...

De maand januari is voorbij gevlogen en nu is het al weer februari. Ook deze maand geeft weer veel roering.  Allereerst ging het met mijn gezondheid niet zo goed. Ik kampte met verschillende infecties die niet over wilden gaan. Inmiddels is dit nu gelukkig verholpen. Daar tegenover staat dat het met Reuben op school heel goed gaat. Zijn eerste rapport is binnen en hij heeft mooie resultaten behaald. We zijn erg trots op zijn prestaties! Onverwacht ging de gezondheid van mijn oma erg achteruit en hebben we besloten om tijdelijk terug te keren  naar NL om nog een laatste keer bij haar te zijn. In de ochtend van 8 februari zijn we aangekomen in Nederland. Ondanks de kou (30 graden verschil) is het fijn om familie weer te zien en geniet Reuben vooral van het lekkere Nederlandse eten. We vliegen op 25 feb. weer terug naar Tamale. 

Stichting Heart4Ghana heeft een programma opgezet (Heart4Women) voor de vrouwen  in Noord-Ghana. Met dit programma worden de vrouwen in hun kracht gezet, zodat zijzelf en hun gezinnen betere economische vooruitzichten hebben. Momenteel richten we ons op de vrouwen in Zoggu, een kleine gemeenschap op ongeveer 45 min rijden van Tamale.

Begin januari zijn wij in Kotingly geweest, een drop aan de nadere kant van Tamale, waar een kleine presbyteriaanse kerk gevestigd is. Na een bezoek aan de chief en aan deze gemeente hebben we groen licht gekregen om ook in dit moslim dorp met de vrouwen aan de slag te gaan. Zou jij ook een vrouw willen sponsoren zodat zij een betere toekomst en het Goede Nieuws te horen krijgt? Voor de vrouwen in Kotingly zijn we nog op zoek naar nieuwe sponsors. Lees meer over het sponsoren van een vrouw in onderstaande brochure!

Brochure sponsor een vrouw

Mamma Mariama´s bedrijfje

Begin februari hebben sister Rebecca en ik stad en land afgezocht voor de spullen die mamma Mariama nodig heeft om een oliebedrijfje te starten. Zij wil heel graag olie gaan verkopen in haar dorp. In Ghana is het gebruikelijk dat alles in kleinverpakking wordt verkocht. Mamma Mariama heeft vanuit het Heart4Women project een grote jerrycan van 25 liter olie gekregen, 300 cc flesjes, en plastic zakjes van 150 cc om de olie in te kunnen doen, een trechter en een grote teil om alle felsjes olie in te kunnen dragen op haar hoofd. Deze spullen heeft zij in de vorm van een lening gekregen. De bedoeling is dat zij leert om als zakenvrouw om te gaan met een krediet. Nadat we alle spullen gekocht hadden, hebben we mama Mariama bezocht in Zoggu en de spullen aan haar overhandigd. Ze was heel blij dat ze eindelijk kon starten met haar bedrijfje. Ze kreeg uitleg over hoe ze het beste winst kon maken. Als zij 1 jerrycan aan olie verkocht heeft, zou zij 50 ghs winst hebben gemaakt, dat is omgerekend een kleine 10 euro, en is genoeg om 2 tot 3 weken van te kunnen leven in het dorp. Iedere 2 weken gaat er iemand vanuit het project bij haar langs om samen met haar te kijken hoe het gaat en of er iets is waar zij tegenaan loopt. Ook wordt dan meteen een deel van de omzet opzij gezet zodat mamma Mariama de volgende keer weer een jerrycan met olie kan kopen en een deel van de lening kan terugbetalen. 
Naast het monitoren van haar bedrijfje, krijgt mamma Mariama ook pastorale zorg vanuit het project. We bidden samen met haar en vertellen haar verhalen uit de Bijbel. Vandaag hebben wij met haar de gelijkenis van de talenten gedeeld (Mat. 25). Haar schoonzus, die geen Christen is, stond ook aandachtig te luisteren naar het verhaal waarin zij mochten leren om hun talenten die ze van God gekregen hebben, ten volle te benutten en niet te verspillen. Mooi om zo deze beide vrouwen iets mee te geven van Jezus´s lessen. 

Car4Ghana

Vorig jaar zijn we gestart met de actie Car4Ghana, helaas heeft dit weinig publiciteit gekregen en is het streefbedrag bij lange na niet gehaald. Nu willen we deze actie opnieuw onder de aandacht brengen met de hoop dat we ditmaal dichter bij het streefbedrag van €15000,- gaan komen.

Voor ons missionaire project Heart4Women hebben we dringend deze auto nodig. De vrouwen wonen vaak wat verder van Tamale vandaan en het is niet altijd even makkelijk om daar met openbaar vervoer te komen. Daarnaast is het ook zeer kostbaar om steeds met een taxi naar de dorpen toe te gaan. We zijn op zoek naar een 4x4 pick-up van het merk Mitsubishi of Nissan. Dit zijn de merken die in Ghana veel voorkomen en waarbij reparatie en onderhoud van de pick-up dan een stuk makkelijker is. We streven ernaar om voor eind juni het bedrag bij elkaar gespaard te hebben. Doen jullie mee?
Druk op onderstaande link naar de pagina van geef.nl. Hier kun je meteen ook meer lezen over de actie Car4Ghana. 

Actie Car4Ghana

Women4Women tour

In het voorjaar van 2019 organiseert Heart4Ghana een reis voor vrouwen door vrouwen. Het doel van deze reis is dat Nederlandse vrouwen kunnen meeleven en meedoen met de vrouwen hier in Noord Ghana en hen ook kunnen bemoedigen in hun soms eenzame geloofsstrijd. Tijdens de reis gaan jullie o.a. een bezoek brengen aan de vrouwen in Zoggu, gaan jullie samen lokaal koken, neem je deel aan een workshop 'cloth weaving' en gaan jullie een dagje naar Tongo Hills om de adembenemende natuur van Noord Ghana te bewonderen. Interesse? Lees de flyer hieronder. Wees er snel bij, want er is maar plaats voor max. 10 vrouwen.

Flyer Women4Women tour

Registratie NGO Heart4Ghana is een feit!

Na lang wachten en veel bureaucratisch gedoe hebben we dan eindelijk de registratie van de NGO Heart4Ghana rond gekregen. We hebben er een mooi certificaat voor ontvangen! Alfred heeft er behoorlijk wat tijd en werk in gestoken, met dit als resultaat. We zijn dankbaar dat dit nu eindelijk gelukt is. Helaas zijn we er nog niet. Er moet nog een goedkeuring komen van de 'Department of Social Welfare'. Alfred gaat daar nu achteraan. Pas als zij het ook goedgekeurd hebben, kan ik mijn werk/verblijfsvergunning aanvragen. Het blijft dus spannend.

In Nederland...

Vrij onverwacht hebben we besloten om voor een kort bezoek naar Nederland te komen. Mijn oma bleek snel achteruit te gaan en de situatie was enkele dagen kritiek. Vanuit onze verzekering was het mogelijk om hiervoor terug naar NL te komen om bij oma te zijn. Deze mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen. De afgelopen weken zijn we verschillende keren bij haar geweest om nog een laatste keer met haar samen te zijn. Inmiddels is ze weer wat opgeknapt, maar haar situatie blijft zorgelijk. We zijn dankbaar dat we toch deze tijd met haar mochten hebben.

Gedurende de weken dat wij in NL waren hebben we bij mijn oom en tante kunnen wonen, ook hier zijn wij erg dankbaar voor. Het is fijn om familie en vrienden weer te zien, maar ergens is het ook dubbel. Alfred moest in Ghana achterblijven, omdat hij op zo'n korte termijn geen visum kon krijgen. Hij past nu op het huis en runt de B&B zolang wij weg zijn. We missen hem en ons leven in Ghana en we kunnen niet wachten om weer terug te gaan. 

Rectificatie adres  

Per abuis heb ik bij het doorgeven van ons nieuwe adres een foutje gemaakt. Ons P.O. Box nummer is niet TL002, maar TL1002. Een klein verschil met grote consequenties. De post is gelukkig wel aangekomen, maar kwam niet in de postbus terecht. Onderaan deze nieuwsbrief kunnen jullie het volledige, correcte adres vinden. Mijn excuses voor het ongemak. 

Heart4Ghana B&B 

Het is mogelijk om voor €18,- per nacht met twee personen gebruik te maken van een kamer met eigen douche en toilet in ons missiehuis. Ontbijt is inbegrepen. Ook als je voor langere tijd wilt komen, bijvoorbeeld als je komt stage lopen, kun je in het B&B terecht tegen gereduceerd tarief. Check it out on booking.com of boek via onze website 

Help mee als vrijwilliger

Zou jij je graag willen inzetten als vrijwilliger op ons Heart4Women project? En kom jij voor langere tijd(minimaal 3 mnd) ons team versterken? Of wil je graag op een project van één van onze partners aan de slag? Laat ons weten wat je wensen zijn en dan kijken we samen wat het beste bij jou past. Lees de brochure hieronder voor meer info.

Brochure Vrijwilligerswerk

Presentatie CrossPoint Getsewoud 

Tijdens ons zondagse bezoek aan CrossPoint in Getsewoud, werden wij warm onthaald. We mochten samen met de gemeente delen in de avondmaalsviering om zo weer geestelijk opgeladen te worden. Heel fijn! Na afloop wilden zij alles weten van ons bezoek aan NL en werden zij zo enthousiast dat ik uitgenodigd werd om een presentatie te geven over ons missionair werk. Zondag 24 februari zal ik kort iets vertellen over ons missionair werk in de vorm van het Business as Mission concept. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Vacatures bestuursleden

Helaas hebben we nog geen respons gekregen op de vacatures die zijn ontstaan in ons bestuur. Mocht je je geroepen voelen, neem dan even contact met ons op. Het kost hooguit 2 uurtjes per 2 maanden. 

Donatie of Gift

Bent u enthousiast geworden over Stichting Heart4Ghana en zou u graag een donatie willen geven aan een van onze projecten? Of wilt u graag een algemene gift geven? 
Dat kan op rekeningnummer: NL 43 TRIO 0379 2563 63 o.v.v. Gift algemeen of Gift Heart4Women
Of klik op onderstaande link. 
Donatie/Gift
Gebedspunten
  • Danken voor al jullie gebeden en support rondom ons onverwachte bezoek aan NL.
  • Danken dat Reuben het goed doet op school.
  • Danken voor het hartelijke onthaal in CrossPoint gemeente in Nieuw-Vennep.  
  • Bidden voor mijn relatie met Alfred en zijn rol als `vader´ voor Reuben.
  • Danken voor Sister Rebecca en haar taken binnen ons team.
  • Bidden dat de Dagmoba en Nanumba hun harten mogen openen voor het Evangelie vooral nu we gaan uitbreiden naar omliggende dorpen. 
  • Bidden voor een zegen over onze NGO; Stichting Heart4Ghana
  • Danken voor de registratie van onze NGO en de moeite die Alfred hierin heeft gestopt.
  • Bidden voor een voorspoedige aanvraag voor mijn werkvergunning en verblijfsvergunning. 
Ons adres in Ghana

Heart4Ghana, P.O. Box. TL 1002, Tamale (NR), Ghana, West-Africa
tel. ++233 558017178
WhatsApp. ++31 631247375
renalda@heart4ghana.com
info@heart4ghana.com 
Copyright © 2019 Heart4Ghana, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp