Copy
totallytrafficzuidholland.nl | contact
NIEUWSBRIEF # [seizoen jaartal] 

CampagneCrew 2019/2020 is gestart, doe mee!

Ook dit schooljaar organiseren we een wedstrijd voor leerlingen omdat we het belangrijk vinden dat jongeren zelf aan de slag gaan met verkeersveiligheid en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Hierbij kan worden gedacht aan smartphone- gebruik, fietsverlichting of ieder ander onderwerp over verkeersveiligheid. Door met elkaar aan de slag te gaan en het in de klas te laten presenteren leren ze allemaal bewust bezig te zijn met hun eigen gedrag in het verkeer. Meer informatie over de les en de wedstrijd is hier te vinden. 
 
Zichtbaar zijn in donkere dagen
Eind oktober start de campagne Fietsverlichting weer. Belangrijk, want de dagen worden korter, en zeker nadat de wintertijd ingaat is het langer donker. Plan nu al een les in om de fietsen en de verlichting te controleren. Je vindt die les hier. 
Dankzij samenwerking met ANWB zijn via ROV Zuid-Holland een sjabloon 'Zet je licht aan' met krijtspuitbus (in beperkte oplage), bijbehorende posters en sleutelhangers te bestellen via dit formulier.

Nieuwe lessen
Er zijn drie nieuwe TotallyTraffic lessen beschikbaar:
Split the Risk!
Deze les geeft met verschillende werkvormen inzicht in hun eigen persoonskenmerken, risicovol gedrag, de werking van het lichaam en manieren om risico’s te verkleinen.  De les is als gastles beschikbaar, met uitgebreide opvolgles, maar ook als volledig door eigen docent te geven les via een speciaal ontwikkelde Moodle-module. Klik hier voor meer informatie.  

Fiets4Safe

Fiets4Safe is een boeiende en enerverende theaterworkshop waarin door professionele acteurs in een rechtbank setting diverse rechtszaken wordt nagespeeld. Hierbij staat risicovol gedrag op de fiets centraal.
De scholieren worden als juryleden betrokken bij de verschillende rechtszaken.
Er is extra aandacht voor afleiding op de fiets met smartphone gebruik.
Lees meer over deze les

Nationale Verkeerslab

Scholieren spelen onder bezielende leiding van Professoren (acteurs) de hoofdrol. Een klassenstrijd, waarin men allerlei verkeerssituaties op moet lossen en vragen moet beantwoorden. In een studio met beeldschermen en simulatoren zullen scholieren:
  • gevaarlijke verkeerssituaties moeten verbeteren
  • diverse vragen in sneltreinvaart moeten beantwoorden
  • een school-thuis-route virtueel fietsen (4D) 
  • coördinatie en reactievermogen toetsen
Lees meer over deze les

Nieuwe handleiding website online

Voor alle schoolvertegenwoordigers staat een nieuwe handleiding op de website online. Deze is te vinden in het afgesloten gedeelte, onderin het menu aan de linkerzijde. Daarbij staat stap voor stap uitgelegd hoe je een les kunt aanvragen en hoe deze wordt verwerkt en betaald door de regio. Ook is de lesmateriaalpagina vernieuwd en kunt u ter voorbereiding de pagina doormailen naar de collega die de les zal bijwonen of verzorgen. De opvolgles die de eigen schooldocent geeft, kan via de pagina worden ingepland, waarna de lesbeschrijvingen beschikbaar zijn.  
Hoe dit allemaal werkt staat ook in de handleiding.

Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
Zuid-Hollandplein 1
2596 AW Den Haag
Postbus 90602
2509 LP Den Haag
T (0)70 441 62 00
E info@totallytrafficzuidholland.nl
U ontvangt deze e-mailing omdat u hiervoor heeft aangemeld. Wilt u inzien en/of wijzigen welke e-mails u ontvangt van ROV-ZH? U kunt uw voorkeuren hier bijwerken of inzien. Wilt u geen e-mailings meer ontvangen van het ROV-ZH? Dan kunt u zich hier afmelden.