Copy

START COMET-GROEP

Informatie voor POH-GGZ collega's

3 september 2018

COMET : voor wie ?
De COMET groep is een zelfbeeldtraining in groepsverband. Het is bedoeld voor mensen met angst- en stemmingsklachten die last hebben van een negatief zelfbeeld. Dit betekent dat men vaak te negatief over zichzelf denkt en onzeker is. De behandeling heeft als doel dat de deelnemers meer ‘gevoelsmatig‘ oog krijgen voor hun positieve eigenschappen. Door meer reëel naar zichzelf te kunnen kijken, zal het zelfvertrouwen worden vergroot. Hierdoor zullen de angst- en stemmingsklachten verminderen en zal de kwaliteit van leven worden verbeterd.
Het is voor de behandeling van belang dat de deelnemers bereid en ertoe in staat zijn om dagelijks te oefenen met de huiswerkopdrachten.


Wanneer is behandeling niet geïndiceerd?
Behandeling is niet passend als er sprake is van een ernstige depressie. Er zal in dat geval eerst gericht moeten worden op het verminderen van de depressieklachten. Ook is behandeling niet toereikend voor mensen met onvoldoende intellectuele vermogens (lager dan een benedengemiddeld intelligentieniveau).

Hoe ziet de behandeling eruit?
De behandeling bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten zullen verschillende opdrachten worden besproken en geoefend. De opdrachten worden als huiswerk meegegeven en nabesproken bij de volgende bijeenkomst.
Uit hoeveel deelnemers bestaat de groep?
De groep bestaat uit circa 6-10 personen, zowel mannen als vrouwen, variërend in leeftijd.
 

Waar wordt de behandeling gegeven?
De behandeling vindt plaats bij 4mb, de Eglantier 1b te Roosendaal.

Aanmeldingen
Heb je een patiënt die geschikt is voor deze groepsbehandeling, neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we samen overleggen over de intake en instroom in de groep. Mijn collega's zijn bereikbaar op: 0165-76900. Wil je van te voren met een collega checken of een doorverwijzing zinvol zou zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen voor overleg.

Voor in de agenda

27 augustus
Groepsbehandeling Burnout-Depressie
3 september
Groepsbehandeling Comet
6 november
Scholing EMDR (accreditatie aangevraagd)

Wij hebben nog veel plannen en starten doorlopend diverse scholingen en groepen voor volwassenen en jeugd.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze en volgende bijeenkomsten en groepen ?!
Geef het aan ons door op:
Ik wil op de hoogte blijven in de toekomst

 
4mb B.V.  | De Eglantier 1b  |  Roosendaal  | 0165- 769000 |  info@4mb.nl  |  www.4mb.nl

Omdat we in het verleden - al dan niet direct – bij dezelfde mensen betrokken zijn geweest, ontvangen jullie deze nieuwsbrief. Wil je in de toekomst niet meer geïnformeerd worden, laat ons dat dan gewoon even weten unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
4mb BV · De Eglantier 1b · Roosendaal, Nb 4707 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp