Copy
View this email in your browser

Sleutelpraatje

De laatste week is daar... Nog 1 week lekker knallen. Een week met een mooie, grote bonbonopdracht, vrijdag de Biltse Streekmarkt en natuurlijk grote leegverkoop in de winkel. Zaterdag na sluitingstijd sluit ik af door samen in de winkel te eten met het BonbonMargoteam.

De dagen erna volgt het uitruimen van de winkel, dat zal wel even echt gek voelen denk ik. Zolang alles nog draait is het toch nog niet helemaal concreet, voelt het gewoon nog een beetje zoals elk jaar voor de zomervakantie, dan heb ik immers ook altijd een bonbon- en taartenleegverkoop. 

Dan, na het uitruimen, is op vrijdag 1 juli de overdracht. Lever ik de sleutel van Dorpsstraat 42 in en rijden we met een deel van de spullen naar een nieuwe plek, waar een nieuwe sleutel wacht. Hoe mooi symbolisch is dat?
Het is 1 van de sleutels van die enorme bos op de foto en de sleutelbos is van........Buro Lou!

Buro Lou? Jep. De creatieve broedplaats in Bilthoven. Waar het oude politiebureau nu gebruikt wordt door allemaal creatieve ondernemers waar ik er dus 1 van word! Heel concreet ga ik er een kleine keuken huren van waaruit ik een deel van de activiteiten van mijn bedrijf voort kan zetten. In welke vorm precies dat moet zich komende maanden nog gaan vormen. Ik denk nu aan bestellen, afhalen, het geven van kinderfeestjes en workshops en leveren aan de plekken waar ik ook al onze limonadesiropen aan lever. Om het voor mezelf helder te gaan krijgen is 1 van de eerste stappen het vernieuwen van de website. Als ik zover ben laat ik het jullie uiteraard weten! 

Maar eerst volgt natuurlijk het inrichten van de keuken, daarna gaan we een maand lang kamperen in de bergen. Even afstand nemen, genieten van elkaar en de natuur en nieuwe energie opdoen. 

 

Verrassing

Wat een superleuke verrassing was dat gisteren toen ik met Sari op onze moestuin was. Leontien en Marieke vroegen of ze even langs mochten komen en kwamen langs met bubbels en een superleuk boekje met selfies en in mijn mailbox vind ik ik nu allemaal hartverwarmende lieve woorden geschreven door velen van jullie! Echt supersuperlief en leuk! Een heel mooi cadeau om nog vaak even terug te kunnen zwijmelen naar die mooie tijd met al die leuke klanten in de winkel!

Agenda


24 juni 15.00-19.00 Biltse streekmarkt bij de Schaapskooi http://www.biltsestreekmarkt.nl

25 juni laatste dagje op het fijne Dorpsstraatplekje, kom voor die tijd nog even langs, dat vinden we gezellig!

Vrijdag 7 oktober: Workshop "de basis van bonbons maken" op de volksuniversiteit Utrecht. https://www.volksuniversiteitutrecht.nl/culinair/vrijdagavond-special/de-basis-van-bonbons-maken

Vrijdag 14 oktober: De Biltse Streekmarkt, wij staan er met koffie en BonbonMargo lekkers!

 

Dank

"Je zou een boek kunnen schrijven over deze plek" is me weleens gezegd over de winkel. Dat klopt ook wel, het is een plekje in een straat waar de historie voelbaar is. Waar je nieuwsgierig wordt naar achtergrondverhalen, naar de ontwikkelingen in de loop der jaren. Wat dat betreft is de tijd dat Ruimtevoorkunst/BonbonMargo er zat gewoon een aflevering in een serie, dat je als je de volgende aflevering gaat bekijken je hoort: "Waar waren we ook alweer gebleven?" Bij series hoort ook een aftiteling/ dankwoord. Wie hebben er onder andere meegewerkt? 

Al vele jaren maak ik dankbaar gebruik van de steun en hulp van Yemanja en Lonneke. Yemanja die als deelnemer aan een chocoladeletterworkshop zo'n mooie letter maakte dat ik haar gevraagd heb of ze het leuk zou vinden me te komen helpen met bonbons maken. Dat leek haar leuk en ongeveer 8 jaar lang heeft ze me geholpen, in drukke tijden zelfs wekelijks. Heel leuk om tijdens het bonbons maken samen na te denken over nieuwe bonboncreaties/smaken.

Haar moeder Lonneke helpt mij ook al jaren. Ik herinner me nog goed dat ik het eerste jaar van BonbonMargo had uitgepakt voor Koningsdag. Ik had een enorme berg oranje slagroomtruffels gemaakt, de winkel en het terras in oranje sferen gehezen en een stapel flyers geprint om uit te delen op de Hesseweg... Dat uitdelen vond ik spanennd en ik was dan ook superblij toen ik Lonneke tegenkwam en ze voorstelde om me te helpen. Samen was het zoveel fijner! Toen de winkel steeds beter ging lopen is Lonneke me steeds vaker gaan helpen en is voor velen van jullie een bekend gezicht achter de toonbank geworden. 

Zonder Lars was ik nooit aan het hele BonbonMargoavontuur begonnen. Altijd staat hij klaar om samen BonbonMargo te blijven ontwikkelen, de puntjes op de i te zetten, mij te helpen met het financiële gedeelte, het maken van de siropen en nog veel meer. We hebben vaak gegrapt dat de siropen eigenlijk SiropenLars moeten heten, want wat niet iedereen weet is dat we samen de recepten voor de siropen bedenken, maar dat hij alles uitvoert van inkoop tot het ontwerpen en plakken van de etiketten op de flessen en het bezorgen op onze verkooppunten.

En dan natuurlijk ook veel dank aan jullie, mijn trouwe klanten! Die al die jaren bleven komen, taarten, bonbons, en chocoladeletters bestelden. Die meeleefden met mijn zwangerschap, de geboorte van Sari. Alle mooie gesprekken bij een kopje koffie en wat lekkers. De onverwachte ontmoetingen van jullie als klanten met elkaar, waar ik van achter de toonbank enorm van kon genieten. Oei, begin nu al een beetje in de verleden tijd te praten, maar dat hoeft nog niet. Nog drie dagen!
 

Leegverkoop

Ik heb afgelopen weken al heel wat van bovenstaande stickers geplakt, er is al veel verkocht, maar er is ook nog genoeg leuks om voor langs te komen. Zaterdag is de echte leegverkoop met ook mooie kortingen op al het lekkers!
 

Siropen

Komende weken heeft BonbonMargo even een zomerstop, maar de limonadesiropen verkopen we ook op volgende superleuke plekken dus die hoeven jullie niet te missen!

Landwinkel de Hooierij. https://www.dehooierij.nl

Boerderij Eyckenstein. https://www.eyckenstein.nl/boerderij-eyckenstein

Het winkeltje van Oostbroek. https://utrechtslandschap.nl/infocentra/t-winkeltje-van-oostbroek 
Voorkeuren of afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp