Copy
View this email in your browser

Terugblik op oktober


Om terug te blikken pak ik meestal even mijn telefoon erbij en scroll ik door de genomen foto's. Wat valt er in oktober op? Veel herfstkleuren, workshops, kinderactiviteiten, kruidige/ bebloemde chocolaatjes, heuvels en klussen aan een kast.

Oktober begon met veel activiteiten in de week van de duurzaamheid. De herfstmarkt, expositie van het recyle-lab, een workshop van Irisplukt in mijn winkel en zelf gaf ik een workshop bonbons maken bij Agneskruiden. 

Agnes had als verrassing voor haar vrijwilligers bonbons met kruiden en bloemen uit eigen tuin besteld. Wederom een feestje om bonbons met haar kruiden en bloemen te mogen maken! 

Na het maken en leveren van deze bonbons ging ik voor een paar dagen met een vriendin en haar dochter met de trein naar Oostenrijk om een goede vriend op te zoeken. Vandaar de heuvels op de foto's. En de foto's van het klussen aan een kast? Daar vertel ik later in deze nieuwsbrief meer over.
 

 

De taart van de maand november is: Stoofpeertaart


Zodra de eerste blaadjes beginnen te vallen, het kouder wordt en de peren rijp zijn krijgen mijn zintuigen zin in de warme geur en smaak van stoofperen. De keuken geurt dan naar rode wijn, kruidnagel en kaneel terwijl de regen op het dakraam tikt. Van de stoofperen maken we taart en stoofpeersiroop. Mmmmmm.


 

Workshop blockprint stempels illu-ster


Aanstaande zaterdag van 14.00-16.00 uur geeft Saskia Heijmans een workshop waarbij je zelf je eigen stempels leert maken. Hoe leuk is dat? Kijk voor meer informatie op www.illu-ster.nl/a-44590654/workshops/blockprint-stempels-maken-18/


 

Reisverhalen Nepal


Hierbij deel zes, waarin we de laatste Nepalese vrienden en bekenden opzoeken en na een intensieve, prachtige maand huiswaarts keren. 

Lees hier deel 6.

 

Agenda

  • Zaterdag 9 november, workshop blockprint stempels
  • Zaterdag 7 december, workshop engel vilten
  • Vrijdag 13 december, Wintermarkt van De Biltse Streekmarkt
  • Zaterdag 14 december, workshop blockprint stempels

Product in de schijnwerpers


Jaaaa, ze staan alweer te shinen in de winkel! Die heerlijke BonbonMargo chocoladeletters, gemaakt van chocolade en roomboter. Te bestellen in elke letter (voor letters in een ander schrift even een voorbeeldje leveren, haha) in wit, melk of puur. De letters kosten 6,45 per stuk en zijn in de winkel of via de website www.bonbonmargo.nl te bestellen.

 

De kast


Op de foto zien jullie mijn oma achter de kassa, samen met mijn opa had ze een wooninrichtingswinkel in Nagele. Behalve grote meubels verkochten ze er ook vele praktische zaken als voetbalschoenen, onderbroeken en bolletjes wol. Als klein meisje mocht ik vaak helpen in de winkel. Geld tellen, een bolletje wol aangeven en cadeaulintjes krullen. Mijn opa en oma zijn al vele jaren met pensioen en het pand waar de winkel in zat is ondertussen verkocht. De kast op de foto waar de bolletjes wol in zitten moest een nieuwe plek krijgen......  Een rit in een grote bus, een grote opknapbeurt en vele schilderuurtjes later heeft de kast een mooie, nieuwe bestemming gekregen in mijn winkel.


 

Cadeautjes met een verhaal


Deze week zijn we druk bezig om de winkel opnieuw in te richten en al die mooie producten een goede plek te geven. Op zoek naar mooie cadeautjes waar een goed verhaal achter zit? Kom dan lekker snuffelen in de nieuwe cadeautjeskast!

Workshop kerstengel vilten


Op zaterdag 7 december geeft Elsie le Coq www.vilten.info een workshop waarbij je leert hoe je een bijzondere engel kunt vilten voor de aankomende kersttijd. De materialen zijn dunne wol en zijde, zo word je engel ragfijn en vederlicht.

Tijd: 13.00-16.00 uur
Kosten : 40,00 euro, inclusief materiaal en een little high tea verzorgd door BonbonMargo.
 
Voorkeuren of afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp