Copy
View this email in your browser

Kleine terugblik op maart

Tsja, wat te schrijven over deze bizarre maand? Allereerst dat ik superblij ben dat ik nog open ben als BonbonMargo to go en op die manier mijn bedrijf gaande kan houden, een luisterend oor kan bieden en voor sommigen het "uitje van de dag" mag zijn. Met klanten die blijven komen en in mijn niet al te grote winkel rekening met elkaar houden, zich aanpassen en geduld hebben als er gewacht moet worden.

Wat lijken sommige dingen die we begin maart deden nu onwerkelijk en ver weg. Gluren bij de buren was een hele gezellige middag. Vol muziek en mensen die probeerden elkaar geen hand/knuffel of ander lichamelijk contact te maken, onwennig en tegennatuurlijk voelde dat toen al. Tijdens de broodproeverij van Bertien de twijfels terwijl we keken naar een eerste persconferentie over afstand houden. "Hoe doe je dat als je kinderen hebt die naar school moeten?" vroegen twee klanten zich af.

Na een masterclass die ik zondag 15 maart volgende bij "Winkel vol winkeltjes" in Utrecht gingen Lars en ik nog wat drinken. Het eerste biertje werd gelijk de laatste ronde. We fietsen langs lange rijen voor de coffeeshops in Utrecht, pratende over wat te doen nu de horeca dicht moet en eenmaal thuis gingen we achter de computer zitten voor plan B. BonbonMargo bezorgservice. Zoals jullie weten werd Plan B vervangen door plan BonbonMargo to go. De tafels en de stoelen opgeklapt, extra papieren bekers gekocht en nu zijn we alweer drie volle weken en veel verhalen verder. Verhalen van hoe iedereen deze rare weken op zijn eigen manier ervaart.

Actie voor de mantelzorg

Een paar jaar geleden kreeg ik een verzameling porseleinen gemberpotjes, gekocht op reizen in Europa en bij de eigenaar op zolder beland. Sommige potjes kregen een plekje in mijn winkel als vaasje, maar velen leken te wachten op een mooie bestemming en die kwam er afgelopen weken. Ik heb ze verkocht en van het geld doosjes bonbons gemaakt om te geven aan mantelzorgers die het nu extra kunnen gebruiken om te weten dat dat er aan ze gedacht wordt. De bonbons zijn afgelopen weekend rondgebracht. Iedereen die een potje heeft gekocht, super bedankt!

Geluksvogels neergestreken

Ondanks dat soms niets meer "normaal" lijkt de laatste weken gaan veel dingen ook gewoon verder. De lente is gekomen en met de lente streken er geluksvogels neer in de winkel. Gemaakt door Toos Koopmans van "het atelier van de dingen".
www.ateliervandedingen.nl

Agenda

En toen kwamen we bij de agenda... Helaas zijn er tot in ieder geval 1 juni geen workshops, (kinder)activiteiten en markten mogelijk. Toch kan ik in dit agendablokje drie leuke dingen onder de aandacht brengen!
  • Mini-expo: Hans de Wolf uit De Bilt heeft een kleine mini-expo. Zijn werk hangt en ligt in de achterste ruimte en bestaat uit keramiek en mooie objecten gemaakt met natuurlijke materialen.
  • Stekjesruiltafel: Na pasen maak ik een stekjesruiltafel in de winkel. Het idee is heel simpel, er komen een paar stekjes te staan die ik over heb. Die mogen ingeruild worden voor andere stekjes en zo maken we onze huizen en tuinen groener en groener!
  • De nationale zaaidag: De bijenactie van the Pollinators gaat door! Dat betekent dat iedereen vanaf 15 april een gratis zakje biologisch bijenbloemenzaad mee mag nemen en komende lente/zomer op een plek kan strooien die wel wat vrolijkheid kan gebruiken. Maak bij en mens blij en zaai vrolijkheid in de wereld!
    thepollinators.org/nationale-zaaidag

Taart van de maand april: Worteltjestaart

"Bakker, heb je ook worteltjestaart?" Ik hoor mijn meester in groep zes dit mopje nog vertellen. Ken je het mopje niet, ik vertel 'm je graag. Worteltjestaart dus, mmmmmm, heerlijk en komende weken dus de taart van de maand april.
 

Stel je eigen cadeaumandje samen

Wat een lieve en mooie verrassingen bedenken mensen voor elkaar nu we niet meer fysiek dicht bij elkaar kunnen zijn. Afgelopen week kreeg ik een e-mail van een vader in Griekenland die zijn zoon die in De Bilt woont wilde verrassen op zijn verjaardag met een lekkere taart en verjaardagskaart. De hele week kreeg ik mailtjes van de vader over zijn voorpret en de totale verrassing op het gezicht van de jongen in kwestie maakte me na het bezorgen de hele dag nog vrolijk. 

Heb je ook zin om iemand te verrassen met iets leuks/lekkers? In de winkel heb ik rieten mandjes staan om te vullen met lekkere, mooie producten. We kunnen ook een pakketje bezorgen (zie hieronder).

(Paas) bestellingen via de website

Wil je iets bestellen/laten bezorgen? Kijk dan op de website:
www.bonbonmargo.nl/bezorgservice/ 
Voorkeuren of afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp