Copy
View this email in your browser

Blik achter de schermen


April begon met een flinke verkoudheid voor mij. Eerst dacht ik dat het zoals elk jaar in april hooikoorts was, maar toen er een hoest en een enorm vol, pijnlijk kloppend hoofd bij kwam kijken heb ik me toch maar even laten testen. Gelukkig een negatieve uitslag. Ondertussen voel ik me weer kiplekker en heb ik de zaken opgepakt waar ik gebleven was, onder andere het schrijven van deze nieuwsbrief! 

Mijn buik groeit en groeit en groeit. Toen ik nog voor de klas stond vertelde ik met verjaardagen altijd een verjaardagsverhaal waarin het leven van het kind tot de te vieren verjaardag omschreven werd. Het begon altijd ongeveer als volgt:

"De moeder van .... zag dat haar buik steeds dikker en dikker en dikker werd, had ze soms teveel chocoladetaartjes en patatjes met mayonaise gegeten? Tot ze op een dag ineens iets voelde bewegen in haar buik, een schopje, eerst nog heel zacht, maar na een poosje harder en harder. Huh? Dat doen taartjes en patatjes toch niet? Wat was ze blij, er zat geen taartje in haar buik, maar een heel klein babietje! Op een mooie dag, vandaag precies.... jaar geleden werd er een heel mooi, lief babietje geboren. Ze noemden hem/haar....." .
Aan dit verhaal moest ik dus laatst weer denken. Het is nu wel steeds duidelijker te zien en merken dat mijn buik niet groeit door chocolaatjes en taart, maar door een actief babietje! 

Steeds meer mensen vragen me hoe ik het straks ga doen met de winkel. Zoals ik het nu voor me zie schakel ik steeds meer hulp in en wil ik proberen zolang mogelijk in ieder geval de donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag open te blijven. Na de bevalling zie ik het ook op die manier voor me. Kijken wat gaat en goed voelt, hulp inschakelen en op die manier steeds weer verder uitbouwen.  

Toen we in februari op Terschelling waren had ik een dagje in het fijne knusse huisje zitten werken aan mijn bedrijf en ideeën opgeschreven. Ik was er toch ietwat onrustig van geworden en besloot naar de dijk bij de waddenzee te lopen. Het was een mistige dag en eenmaal aangekomen bij de dijk kon ik een paar meter voor me uitkijken naar de vogels die druk in de weer waren met het verzamelen van wormpjes. Daarachter zag ik niks. Zo voelt het ook nu een beetje, ik kan vooruit kijken en plannen, maar het is allemaal voor het eerst en hoe het precies gaat zijn om straks voor een kindje te zorgen en voor mijn bedrijf dat weet ik nog niet. Ik heb voorop gesteld dat het belangrijkste hierin is om jullie en alle andere klanten goed op de hoogte te houden van eventuele veranderingen. Dat wil ik doen via de nieuwsbrief, social media, website en ook op de deur van de winkel zal communicatie te vinden zijn. Wordt vervolgd dus maar!
 

Agenda:


22 april: Zaaidag, Vanaf vandaag is de winkel een voedselbank voor bijen en kan iedereen een gratis zakje biologisch bloemenzaad komen halen.
Zaterdag 24 april zijn we een dagje gesloten, dit keer hebben mijn broertje en zusje mijn ouders een weekendje Texel cadeau gegeven vanwege hun 40 jarig huwelijk! 

 

Taart van de maand: Frambozen-kruimeltaart

 

Wegens groot succes doe ik de taart van de maand januari in de herhaling met ander fruit. Dit keer zijn het frambozen in plaats van zwarte bessen. De taart is veganistisch, lactosevrij, suikerarm en vooral heeeel lekker. Dat wordt weer smullen! 

Chocopasta van "no sugar daddies"


Heb je ze al zien staan? De mooie en grappige potjes chocopasta van "No sugar daddies". Zoals de naam het al aangeeft, ze maken chocopasta zonder toegevoegde suikers. Met dadels, hazelnoten en cacaopoeder als hoofdingrediënten. Het bedrijf is gestart door twee jonge vaders die een gezond alternatief wilden bedenken voor de potten chocopasta die hun kinderen elke ochtend vol overgave op stapels boterhammen smeerden. Het perfecte testpanel hadden ze dus al! Kijk voor meer informatie op https://nosugardaddies.nl/ of probeer zelf een potje uit!

Chocozeiltjes van "Chocolatemakers".


Heb je weleens gehoord van de Chocolatemakers? De oprichters, Rodney en Enver besloten in 2011 chocolade te gaan maken. Hun missie is om mensen te laten zien hoe echte chocolade gemaakt wordt. Daarbij hebben ze elke schakel in de keten zelf in handen.

Misschien heb je weleens gehoord van het zeilschip "les tres hombres" (laatst nog meerdere malen in beeld bij "Floortje blijft hier"). Nadat de cacaoboeren al heel veel werk hebben verricht worden de bonen in grote zakken gestopt en naar dit zeilschip gebracht. De winden over de oceaan blazen het schip op een duurzame manier naar Nederland waar de Amsterdamse bakfietsen klaar staan voor het vervoer naar de fabriek. Hier verwerken Rodney en Enver met hun team de bonen tot chocolade en de chocozeiltjes van hun hand zijn nu ook te koop bij mij in de winkel, hoera!  

Voedselbank voor bijen


Op 22 april is het nationale zaaidag. Dat betekent dat heel Nederland wordt uitgenodigd om op of rond die dag bloemenmengsels te zaaien om Nederland fleuriger en aantrekkelijker te maken voor bijen en andere insecten. The Pollinators hebben hiervoor "de voedselbank voor bijen" in het leven geroepen. Al voor het vierde jaar op rij kun je bij die voedselbanken een gratis zakje bloemenzaad halen om te zaaien op je balkon, tuin of ander plekje dat opgevrolijkt kan worden. Hoe je dat zaaien het meest succesvol doet leggen ze uit op hun website https://www.thepollinators.org/nationale-zaaidag/zaaien. Vanaf morgen liggen er zakjes in mijn winkel en ook de stekjesruiltafel is weer wat prominenter aanwezig nu het ondanks het wat winterse weer toch echt lente is! 
Voorkeuren of afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp