Copy
Lees in de browser
 
In deze nieuwsbrief
Het afgelopen halfjaar heeft Humanitas veel nieuwe projecten voor jeugd en jongeren gestart. We geven in deze nieuwsbrief een overzicht. We wensen u fijne feestdagen en zien u graag weer in het nieuwe jaar!

Lokale helden snappen wat er speelt

Het is belangrijk dat programmering voor jeugd aansluit bij wat zij willen, bij hun leefwereld. Daarom werken we samen met sleutelfiguren uit het gebied.

Sleutelfiguren snappen goed wat past bij jeugd in Feijenoord en zijn ook vaak rolmodel voor deze leeftijdscategorie. En pas wanneer er een vertrouwensband is kan worden gewerkt aan issues die spelen rondom zelfvertrouwen, werk, school of problemen thuis. Benieuwd naar voorbeelden? Lees verder in deze twee artikelen:
School-of-Rap met Edmund Twumasi Gibson

Hoe voetbal meiden leert hun grenzen aan te geven

Jongeren kunnen terecht voor vragen

Jongeren tot 27 jaar uit Feijenoord kunnen bij ons terecht voor informatie, advies en hulp over werk, school, geldzaken, formulieren, stage of problemen thuis.

Jongeren kunnen bellen, chatten of een DM sturen. En naar ons Jongeren Infoplein komen iedere dinsdag van 16.00-18.00 uur in de Hillevliet. Kijk voor meer info op de 'hulppagina' van onze website onder het kopje Jongeren infoplein. Klik hier.

Wijkvereniging: brug naar lokale sport-en cultuur aanbieders

Een grote groep jeugdigen in Feijenoord weet de weg naar het bestaande sport- en cultuuraanbod niet te vinden. Humanitas maakt met de wijkvereniging een verbinding tussen jeugd en leuke en leerzame activiteiten.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Maak kennis met Yassin, jeugdtrainer bij Excelsior en coordinator bij Sport en Cultuurclub Hillesluis. Ga naar de video
 

Jeugdcoaches: gezicht op straat

Humanitas heeft drie jeugdcoaches aangesteld, die in verschillende wijken aan de slag zijn gegaan. Ze zijn een zichtbaar aanspreekpunt voor jongeren en werken vanuit de jeugdhubs en pleinen van Feijenoord. (foto Frank de Roo)

Maak kennis met Angelo, Jason en Shana: lees verder 

Twee 'jongerenhubs' erbij!

Om ervoor te zorgen dat jongeren hun vrije tijd op een leuke manier besteden, hebben we de programmering voor (en met) jeugd uitgebreid.

Naast de activiteiten die al plaats vinden in de sporthal bij De Dam (Feijenoord) en in ’t Klooster (Afrikaanderwijk), ontwikkelen we programma’s op twee nieuwe locaties: Studio Oleander in Bloemhof en Bouwhuis in Vreewijk. Ontzettend jammer dat door Coronamaatregelen niet alles door kan gaan. Maar natuurlijk kijken we dan wat we buiten door kunnen laten gaan.

Opvoeden leuk door Kind & Koffie

Als je thuis bent met kleine kinderen is het best fijn om even wat afleiding te hebben. Zeker nu er vanwege corona niet veel mogelijkheden zijn om samen iets buiten de deur te doen. Samen met Villa Zebra organiseren wij 'Kind en Koffie'. Lees verder.

Klussen in de buurt levert zakgeld op

Zie je toevallig in de buurt van het Pantserklosplein, kinderen en tieners vegen of andere klusjes doen? Wees dan niet verrast. Dit zijn deelnemers van ‘Jong Actief’.

Een zakgeldproject met een achterliggende gedachte, namelijk om kinderen en ouders meer te betrekken bij hun woonomgeving. Humanitas werkt hierbij samen wijkbewoners, JOZ en City Stewards. Benieuwd wat jongeren hier zelf van vinden?  Lees hier verder.

Jeugdactiviteiten in de vakantie: Buiten!

U heeft vast gehoord of gezien dat we in de zomer een uitgebreid Zomerprogramma hebben georganiseerd voor kinderen en jeugd. Ook in de herfstvakantie was er van alles te doen.

Voor de Kerstvakantie stond een prachtig programma klaar dat grotendeels niet kan doorgaan door de strengere maatregelen. Maar voor jeugd tot 18 jaar hebben we buiten leuke activiteiten. Ga snel naar de agenda !

fb31b0fb-f657-46e0-a559-014164c3fef3.jpg

Samenwerking tijdens jaarwisseling

Door de Coronamaatregelen en het vuurwerkverbod is voor veel jongeren oudejaarsdag minder leuk. Humanitas organiseert als alternatief samen met JOZ een aantal buitenactiviteiten voor jeugd tot 18 jaar.

Vanuit Huis van de Wijk Hillevliet zullen de verschillende organisatie als buurtvaders, wijkagenten, handhavers, JOZ en Humanitas gecoordineerd hun activiteiten uitvoeren. Ieder vanuit hun eigen expertise. Onze jeugdcoaches doen mee in de ambulante rondes in de wijken en zijn in de middag actief met activiteiten op de pleinen.

 

In het kort...

Jeugdvragen aan Humanitas?

Voor algemene vragen over het onderwerp jeugd kunt u contact opnemen met Bart van Bokhoven of Frederique de Rooij. Een specifieke vraag over een jeugd in een van de wijken, neem dan contact op met het betreffende team.

 

Contact

Frederique de Rooij (Humanitas)

Stichting Humanitas
010-2713800
Postbus 37137, 3005 LC Rotterdam
www.magievanfeijenoord.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie bent van Humanitas Welzijn Feijenoord.
Verzonden aan <<Email Address>>
Wijzigen | Uitschrijven