Copy
View this email in your browser
What's new?
☯ nieuwe podcast episode met Celine Bal 
evenementen in oktober
bericht van Charlotte

Podcast #9:
CELINE BAL

Celine Bal is yogaleerkracht en yogatherapeute. Ze staat gepassioneerd en energiek in het leven en ademt yoga.

Celine geeft onder andere les bij Saja Yoga Leuven & Pop-Up Yoga Aarschot.
 

YOGA CONVERSATIONS WORKSHOP
met Erika Teirlinck

14 oktober, 14u-16u30
Sint-Ulriks-Kapelle (Brussel)
€30

Volgens de Jungiaanse psychologie schuilen er in elke vrouw 7 archetypes, genoemd naar godinnen zoals Persephone, Artemis en Afrodite. Jean Shinoda Bolen, een Amerikaanse psychiater, schreef verschillende boeken over de Jungiaanse psychologie en de archetypes bij mannen en vrouwen.
Erika Teirlinck is yogaleerkracht en gepassioneerd door de godinnen in elke vrouw. Erika dompelt je op een zachte en frisse manier onder in de theorie en begeleidt je voor het tweede deel van de namiddag in een heerlijke yin yang flow van anderhalf uur, gebaseerd op het thema van de workshop.
Reserveer
YOGA OP KLASSIEKE MUZIEK
27 oktober vanaf 10u - verschillende sessies tot 14u30
Concertgebouw Brugge // Iedereen Klassiek - Klara

 
Tijdens een yogales bestaat de muziek vaak uit een mix van Indisch-geïnspireerde mantra’s, met een sausje van pop, soms wat reggae. Maar yoga kan ook op muziek van Debussy, Satie of zelfs Mozart en Bach. Yogadocente Charlotte Verdoodt, zelf violiste, stelde een toepasselijke muzieklijst samen. Klassieke, rustgevende klanken loodsen je door de pittige yang yoga en de diepe yin yoga. Een ideale gelegenheid om met de mooiste muziek je innerlijke zelf te verzorgen.
 
Gratis evenement van Klara. Inschrijven ter plekke.

BERICHT VAN CHARLOTTE

Lieve lezer,

even een berichtje van mij - de stem die de vragen stelt op de podcast. Hoe was jullie zomer? Het nieuwe schooljaar goed gestart? Aan het einde van de zomer werd mijn redelijk rustige leventje even omgegooid. Positief omgegooid, dat wel. Maar dat leventje is de komende tijd niet zo rustig meer. Deze week hernemen we de theatertour met Ish Ait Hamou - mijn strijkkwartet mag de muziek verzorgen. Het concertseizoen start opnieuw, dat betekent dat mijn viool en ik vaker samen op pad gaan.

Ik ben dit academiejaar ook gestart met een postgraduaat: een bijzondere Japanse methode waarbij kinderen muziek leren spelen hoe ze hun moedertaal leren, spelenderwijs en door klanken na te bootsen. De oprichter van deze methode, dr. Suzuki, geloofde dat élk kind viool kon spelen en muziek kon maken. Wat mij het misschien het meest van al boeit is dat dr. Suzuki geen virtuoze muzikanten wilde creëren. Nee...hij wilde kinderen 'opleiden' tot goede, nobele mensen. Muziek is slechts een manier om die richting uit te gaan.

Ik denk dat we met yoga ook hetzelfde doen. Je doet geen yoga om een strak lijf te krijgen, toch? Je doet yoga om goed te zijn voor jezelf, goed voor de ander en goed voor deze planeet. Een tijdje gelezen zag ik in hoeveel tijd ik verloor op social media. Gewoon scrollen, kijken wat er speelt, van artikel naar artikel. En plots had ik er genoeg van. Ging ik andere dingen doen met mijn tijd. Minder scrollen, meer leven. Meer genieten en eigenlijk ook gelukkiger zijn.

De komende tijd vind je mij dus minder actief op social media. Ik blijf met hart en ziel yoga-, muzieklessen & concerten geven. Podcasts opnemen en evenementen organiseren. Maar daarnaast neem ik een stapje terug. Ont-moeten. En echt ontmoeten. Niet bijpraten over whatsapp, maar over een kop koffie.

Ik hoop je binnenkort te zien in de yogales, op een yoga evenement of op een concert on the road. Dr. Suzuki zei: 
“What is man's ultimate direction in life? It is to look for love, truth, virtue, and beauty”

Laat me je dat dan ook volledig wensen; deugdzaamheid, waarheid, schoonheid en bovenal: liefde.

Charlotte x
Bezoek de website
Facebook
Instagram
Mail
Copyright © 2018 Yoga Conversations, All rights reserved.
Newsletter

Our mailing address is:
hello@yogaconversations.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Yoga Conversations · Oudenbos 1 · Meise 1860 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp